Pretužna ispovijest

Udovica Kobea Bryanta otkrila detalje najstrašnijeg dana u životu: Za smrt supruga i kćeri nije doznala od policije

Vanessa Bryant ovih je dana po prvi put s javnošću podijelila intimna sjećanja na nezapamćenu tragediju u kojoj je stradao jedan od najvećih košarkaša današnjice, zajedno s njihovom 13-godišnjom kćeri Giannom.

Košarkaški svijet s velikom pozornošću prati razvoj sudskog procesa koji je Vanessa Bryant (39) lanjskog rujna podignula protiv Odjela šerifa okruga Los Angelesa zbog emocionalne boli i nemara prema njoj i trima kćerama nakon pogibije Kobea i Gianne u helikopterskoj nesreći u siječnju 2020. Posebno šokantan detalj je da je nesretna žena za smrt supruga i kćeri doznala preko društvenih mreža.

Čitajte i: Životna priča nepreboljenog Kobea Bryanta: ‘Bol je ponekad nepodnošlji­­va, ali zbog svoje tri kćeri prisilja­­­vam se gurati‘

Tijekom službenog iskaza Vanessa je, naime, ispričala da joj je za pad helikoptera javila obiteljska asistentica, no bila je sigurna da su njezin suprug i kći dobro jer joj je rekla da je od sedam putnika petero preživjelo. No, vrlo brzo na društvenim je mrežama počela primati izraze sućuti Kobeovih obožavatelja.

Podsjetimo, helikopter s Kobeom, njegovom kćeri i još petero putnika, koji su to jutro 26. siječnja išli na utakmicu, malo prije 12 sati udario je u visoravan iznad kalifornijskog gradića Calabasas.

"Odmah sam uzela mobitel da nazovem svog muža. U tom trenutku nisam pomislila na najgore. Međutim, dok sam tako držala telefon u ruci, na zaslonu su mi počele iskakati obavijesti : 'RIP Kobe. RIP Kobe. RIP Kobe'", stoji u Vanessinom iskazu, koji je glavni dokaz u sudskom procesu. Kobeova udovica na ovaj se potez odlučila zbog objave da su službenici prve pomoći, koji su prvi stigli na mjesto nesreće, navodno dijelili neovlaštene i uznemirujuće fotografije poginulih putnika, između ostalog i njezinog supruga i kćeri.

image
Na dan tragedije, Vanessa je bila uvjerena kako su njezini suprug i kćer među petero preživjelih.
STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK

Mnoge je uznemirila i Vanessina ispovijed kako su ona i kći Natalija, tada 16-godišnjakinja, u trenutku dok još nisu imale službenu potvrdu o pogibiji njihovih najmilijih, morale otići dati iskaz u najbližu policijsku stanicu, što je za obje bilo iznimno stresno.

Čitajte i: Vanessa Bryant i obitelji ostalih žrtava strašne nesreće postigle su nagodbu na sudu, no jedna stvar se još ne zna

"Pokupila sam Nataliju u školi i rekla joj da su tata i Gigi doživjeli nesreću. Cijelim putem do policijske stanice ponavljala sam joj da se ne brine jer su njih dvoje sigurno među petero preživjelih. Negdje oko 13:30 sati šerif okruga Los Angeles Alex Villanueva došao nam je reći da su oboje poginuli", ispričala je slomljena udovica, koja je šerifa tada zamolila da osigura područje nesreće znajući da će mnogi Kobeovi obožavatelji pohrliti u Calabasas.

Iako su županijski odvjetnici ustvrdili da fotografije nisu dane medijima i nisu objavljene na internetu, udovica Kobea, koji je u trenutku pogibije imao svega 41 godinu, ustrajna je u svojoj namjeri da istinu istjera na čistac. Ako ni zbog čega, onda zbog njezinih i Kobeovih kćeri: Natalije, Bianke i Capri, koje su joj od tada najveća utjeha.

Čitajte i: Vanessa Bryant o tome kako je pronašla svjetlo u tami: ‘Kobe i Gigi motiviraju me da idem dalje‘

01 - Modified: 2021-11-03 09:23:56 - Feat.: 1 - Title: Dvije obitelji dobit će 2,5 mil. dolara odštete zbog dijeljenja fotografija s mjesta nesreće Kobea Bryanta
01 - Modified: 2021-11-03 09:23:56 - Feat.: 1 - Title: Dvije obitelji dobit će 2,5 mil. dolara odštete zbog dijeljenja fotografija s mjesta nesreće Kobea Bryanta
Linker
28. ožujak 2023 09:10