Početak kraja?

Udruga komičara Marija Petrekovića Shock Show Industry našla se pred stečajem zbog dugova

Kulturuloška udruga osnovana je 2003. s ciljem širenja spoznaje o kulturnim i umjetničkim vrijednostima, no čini se da joj u posljednje vrijeme i ne ide bajno.

Financijska agencija (Fina) podnijela je zahtjev za provedbu skraćenog stečaja nad Shock Show Industry - kulturološkom udrugom koju vodi bjelovarski komičar Mario Petreković zbog nepodmirenih obaveza od gotovo 14.000 kuna u neprekinutom razdoblju od više od 300 dana.

U zahtjevu upućenom Trgovačkom sudu u Bjelovaru navodi se kako, prema dostupnim podacima, Petrekovićeva Shock Show Industry - kulturološka udruga nema zaposlenih, a ima otvorene račune i oročen novac na dva računa u jednoj komercijalnoj banci. Osim toga, Fina ne raspolaže drugim podacima o imovini tog dužnika, ističe se u zahtjevu.

Udruga je osnovana još 2003.

Udruga kojoj je na čelu Petreković upisana je u registar udruga u srpnju 2003. s ciljem ''širenja spoznaje o kulturnim i umjetničkim vrijednostima''. Osim toga, kao djelatnost je navedeno i ''razvoj i poticanje kreativnosti u bjelovarskom kraju na obrazovnom, kulturnom, zabavnom, ekološkom i drugom planu te stvaranje uvjeta koji će omogućiti što većem broju građana, posebice mladeži da se bavi kulturom''.

No, s druge strane, na službenim stranicama udruge istaknuto je i da joj je ''matična čestica'' u Bjelovaru, ali i da joj je ''ogranak lociran u Zagrebu, Radnička cesta 27., u životnom prostoru dobročinitelja, čovjeka šire ruke i uskih stopala Marija Gorana Petrekovića''.

Upravo u tom prostoru u bivšoj zagrebačkoj tvornici Katran nalazi se i ''baza'' udruge - uređeno okupljalište u kojem su se, kako se navodi, održavali eventi, koncerti, kazališne predstave, konferencije, audiovizualna snimanja i produkcija te zaključno ''razne spačke i nepodopštine diljem Lijepe naše i šire''.

Podsjetimo, Mario Petreković nedavno je postao otac djevojčice Marle koju je dobio s dugogodišnjom partnericom Aleksandrom Kramberger. Komičar je ranije izjavio kako bi se rado "transformirao u oca i da se tom liku jako veseli". Kćerkica Marla promijenila mu je život, a njezin dolazak na svijet popratio je simpatičnom objavom:

"Napokon slobodna! 5ak, 21. 8. 2020. stigao nam je najnoviji model budilice - Marla 5reković Kramberger. Za sve upite oko čuvanja, pusa, poklona i uplata obratite se mami i tati! Odoh dalje jest!", napisao je Mario nakon rođenja kćeri.

Linker
18. travanj 2024 13:38