DARLA KHAZEI/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA
potresno iskustvo

Uma Thurman otkrila svoju najmračniju tajnu: ‘Toliko me bilo sram da sam mislila kako zaslužujem bol‘

Iako ju ta odluka još uvijek rastužuje, smatra da je postupila ispravno jer joj je omogućial da odraste i postane osoba i majka kakva je uvijek željela biti.

Iako ju ta odluka još uvijek rastužuje, smatra da je postupila ispravno jer joj je omogućial da odraste i postane osoba i majka kakva je uvijek željela biti.

Američka glumica Uma Thurman duboko je osudila kontroverzni teksaški zakon o pobačaju koji zabranjuje prekid trudnoće nakon šestog tjedna te je podijelila svoje traumatično iskustvo. Kako je otkrila u eseju za The Washington Post, odlučila je više ne šutjeti i otkriti svoju najmračniju tajnu.

"Glumačku karijeru započela sam s 15 godina te sam radila u okruženju u kojem sam često bilo jedino dijete u sobi. U svojim kasnim tinejdžerskim godinama, slučajno me oplodio puno stariji muškarac. Živjela sam sama u Europi, daleko od obitelji i trebao mi je posao. Nisam znala što da radim", ispričala je potresena glumica.

image
Uma Thurman 1988.
GLOBE PHOTOS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kći Ume Thurman nije imala lagano djetinjstvo: 'Zbog nje su me izbacili iz škole'

Uma je ipak nazvala svoje roditelje da im se požali i da zajedno vide koje su joj opcije. Bez obzira na to što je odlučila pobaciti, rekla je, srce joj se slomilo.

Kada je došlo vrijeme, otišla je u liječničku ordinaciju u Kölnu u Njemačkoj na zahvat. "Užasno me boljelo, ali nisam se žalila. Toliko me bilo sram da sam mislila kako zaslužujem bol", ispričala je Uma koja danas ima troje djece - kćeri Mayu (23) i Lunu (9) te sina Levona Roana (19) kojeg je u eseju opisala kao njezinu "ponos i radost".

Smatra da je to bila dobra odluka

I dan danas je pobačaj bio njezina najteža odluka koja ju je tada tjerala na suze, ali je tjera još dan danas. "Sada na to gledam kao na put do radosti i ljubavi. Odluka da ne zadržim to dijete omogućila mi je da odrastem i postanem majka kakva sam željela i trebala biti", istaknula je glumica.

Čitajte i: Nasljednik glumačke dinastije: Roditelji su mu velika holivudska imena, no on se još uvijek drži po strani

Objašnjavajući svoju odluku, Thurman je rekla kako se nada da će neko svjetlo doprijeti do žena i djevojaka koje možda osjećaju sram i nemaju agenciju iza sebe koja bi ih mogla zaštititi.

"Vrhovni sud u Teksasu dopustio je stupanje na snagu zakona o pobačaju bez argumenata, koji je, dobrim dijelom zbog nedostatka ideološke raznolikosti, polazište za krizu ljudskih prava za Amerikanke. Svima vama, ženama i djevojkama iz Teksasa, koje se boje da ih traumatiziraju i proganjaju grabežljivi lovci na ucjene, i svima vama koje ste ranjive i podvrgnute sramoti jer imate maternicu - kažem: vidim vas. Imajte hrabrosti. Prelijepe ste. Podsjećate me na moje kćeri", poručila je glumica.

Zakon, koji je stupio na snagu 1. rujna, sada je najrestriktivniji zakon o pobačaju u SAD-u, koji zabranjuje pobačaje nakon šestog tjedna trudnoće, što je prije nego što većina žena zna da su trudne. Zakon ne dopušta iznimke za trudnoće koje su posljedica incesta ili silovanja, što je zaista sramotno i nazadno.

Linker
26. travanj 2024 13:53