na velebit!

Unatoč zdravstvenim tegobama, Zoran Šprajc odvažio se na hrabar pothvat!

Voditelj RTL Direkta nemalo je iznenadio svoje prijatelje i brojne pratitelje na Instagramu kada je objavio svoj pohod na Velebit u društvu prijatelja i supruge Lidije.

"Nije riječ o čuvenoj sceni iz Orkanskih visova kako ste mogli pomisliti po naslovnoj fotografiji, nego o kliktaju sreće što sam konačno ostvario davnu želju da Premužićevom stazom prošetam visinama sjevernog Velebita. Premužićeva je apsolutno najimpresivnija planinska staza za nas amatere male snage i još manje kondicije, ali svih 17 kilometara prvog dijela staze proći u manje od pet sati, to je rezultat na kojem bi mi pozavidjeli i mlađi umirovljenici”, piše Šprajc uvodno dodajući da se ipak nije odvažio na najzahtjevnije vrhove.

„Nisam se penjao na obližnje vrhove jer sam se i ovako nagutao straha nad ponorima i liticama od pedeset metara dubine i visine, ali ima vremena, cijela mladost je još preda mnom. Ali ne bih ni ovo postigao bez vjerne družbe Prvog Pješačkog Društva, osnovanog u pizzeriji na samom vrelu Gacke, večer uoči uspona. Nakon nekoliko božanskih pizza s janjetinom, dimljenom piletinom, dimljenom pastrvom, češnjakom i Mozzarellom i Mont Blanc se činio manji od Žumberka. U povratku opet Gacka i pastrve na mlinarski i dva dana spavanja”, opisuje duhovito svoju avanturu.

Mnogi su pohvalili ovu nimalo bezazlenu ideju o šetnji Velebitom. Naime, u proteklih je osam godina dva puta imao infarkt. U studenom 2013. završio je u bolnici gdje su mu ugrađena dva stenta. To stanje, rekao je, prouzročili su mu stres, dvije i pol kutije cigareta dnevno, nekretanje te nezdrava i neredovita prehrana. U bolnicu je došao u zadnji čas - i to na inzistiranje supruge.

Ne skidaju osmijeh s lica: Zoran Šprajc i supruga Lidija u izlasku koji su dugo priželjkivali

„Izgubila je strpljenje, ugurala me u auto i odvezla do nama najbliže Nove bolnice. Ondje su za manje od pola sata sve pretrage bile gotove, a ja na aparatima, u operacijskoj dvorani. Tijekom koronarografije, kad su došli do srca, shvatili su da je u pitanju minuta - dvije. Za manje od sat i pol nakon dolaska u bolnicu ja sam bio spašen”, ispričao je tada za Gloriju Zoran Šprajc, kojem je liječnik zbog akutnog infarkta jedva ugradio stent. Tada je doznao i da je već prehodao dva infarkta. Nakon toga je promijenio loše životne navike, što je značilo i izbacivanje svinjetine iz jelovnika. Kao tipičnom Slavoncu to mu nije bilo lako, ali je u osmišljavanju zdravog menija imao pomoć i potporu supruge – vegetarijanke.

U studenom 2019. ponovio se isti scenarij – zbog neizdržive boli potražio je pomoć u bolnici kada mu je ugrađen još jedan stent. „Sredili su me, zakrpali i sad je sve u najboljem redu. Nikad nemojte misliti da ste pametniji od svog tijela. I kad vam kaže dosta, vjerujte mu da je dosta. Ali i za takve gluhane ima nade. Ako dođu do dobre ekipe kao ja sigurno će im spasiti život”, rekao je tada Šprajc koji je ipak odlučio promijeniti neke životne navike. Fizička aktivnost jedna je od njih.

Ovo nismo očekivali od njega! Zoran Šprajc iznenadio fotografijom i primjedbama iz zagrebačkog tramvaja

Linker
22. travanj 2024 20:08