Reese Witherspoon na dodjeli Emmyja
 Getty Images
Kad se producenti prevare

Uspješne glumice kojima su rekli da nisu dovoljno lijepe da bi uspjele u Hollywoodu

'Slušaj, mala. Ti ne bi trebala biti glumica. Jednostavno nemaš ono nešto', rekli su na jednoj audiciji jednoj od ovih predivnih i uspješnih žena.

Možete li vjerovati da su Seleni Gomez na audicijama govorili da nije dovoljno seksi, a Jessica Chastain da nije lijepa, a Kate Winslet da će cijeli život glumiti uloge debelih djevojaka?

Svijet Hollywooda autsajderima izgleda raskošno i glamurozno, no prožet je suzama i znojem glumaca koji se godinama nose s okrutnim odbijanjima u nadi da će kad tad dobiti ulogu koja će im promijeniti život.

Mnogim ženama koje se danas nalaze na listama najtalentiranijih i najljepših glumica na svijetu, agenti i redatelji govorili su da odustanu od glumačkog poziva jer nisu dovoljno atraktivne, a ove glumice iskreno su progovorile o grubim riječima kojih su se naslušale.

Kate Winslet

Od malih nogu Kate Winslet htjela je biti glumica. Već s 14 godina, učiteljica glume rekla joj je da se pripremi na činjenicu da će cijeli život glumiti debele djevojke. Učiteljici koja joj j u startu srušila samopouzdanje Kate je posvetila dio govora na prošlogodišnjoj dodjeli BAFTA te poručila ženama diljem svijeta da ne slušaju ljude koji u njih ne vjeruju, piše Harper's Bazaar.

September 10, 2017 - Toronto, Ontario, Canada - Actress KATE WINSLET attends 'The Mountain Between Us' Premiere  premiere during the 2017 Toronto International Film Festival at Roy Thomson Hall on September 10, 2017 in Toronto, Canada, Image: 348971545, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Kate Winslet

Jessica Chastain

40-godišnja crvenokosa glumica, s dva Oscara pod rukom, smatra se velikom ljepoticom, no ona tvrdi da su je do prije nekoliko godina redatelji zaobilazili jer je nisu smatrali zgodnom.

"Ljudi mi tek u posljednjih pet godina govore da sam atraktivna", izjavila je za The Telegraph, "Prije toga nisam dobivala uloge jer su mi stalno govorili da nisam dovoljno lijepa".

Jessica Chastain during filming of the Graham Norton Show at The London Studios, to be aired on BBC One on Friday., Image: 357195786, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Jessica Chastain

Reese Witherspoon

Uspješna Oskarovka, producentica i mama, Resse Witherspoon otkrila je da joj je u Hollywoodu najviše pomogla njezina tvrdoglavost.

"Kad sam prvi puta došla u Los Angeles, stalno su mi govorili da nisam dobra za ulogu, da nisam dovoljno zgodna, da nisam dovoljno visoka ni dovoljno pametna. No mene nije bilo briga za tuđa mišljenja. Jako sam tvrdoglava."

LOS ANGELES, CA - SEPTEMBER 17:  Actor Reese Witherspoon attends the 69th Annual Primetime Emmy Awards at Microsoft Theater on September 17, 2017 in Los Angeles, California.  (Photo by Frazer Harrison/Getty Images)
Getty Images
Reese Witherspoon na dodjeli Emmyja

Meghan Markle

Zgodna Meghan Markle, buduća supruga princa Harryja, proslavila se ulogom u seriji "Suits" no prije toga godinama se suočavala s odbijanjima.

"Govorili su mi da nisam dovoljno mršava, da ne izgledam dovoljno urbano, da nisam dovoljno zgodna, a u isto vrijeme su mi govorili i da sam previše zgodna, previše urbana i previše mršava", otkrila je za časopis Darling.

Nottingham, UNITED KINGDOM  - The newly-engaged couple Prince Harry and Meghan Markle make a public appearance during their visit to Nottingham raising awareness of – HIV/AIDS and youth crime. The couple visit the Nottingham Contemporary which will be hosting a Terrence Higgins Trust World AIDS Day charity fair.

Pictured: Meghan Markle

BACKGRID UK 1 DECEMBER 2017 

UK: +44 208 344 2007 / uksales@backgrid.com

USA: +1 310 798 9111 / usasales@backgrid.com

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 356626320, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
Meghan Markle

Winona Ryder

Nakon devedesetih, u kojima je bila poznata kao neodoljiva cura iz susjedstva s grunge stilom, Winona Ryder ponovno se vratila na scenu u hit seriji "Stranger Things".

Za Interview magazine prisjetila se kako su je na početku karijere nemilosrdno odbijali, i kako ju je jedan direktor castinga zaustavio usred audicije i rekao joj: "Slušaj, mala. Ti ne bi trebala biti glumica. Nisi dovoljno zgodna. Vrati se otkuda si došla i nastavi školu. Jednostavno nemaš ono nešto."

Cast member Winona Ryder attends the premiere of Netflix's
Profimedia, UPI
Winona Ryder

Selena Gomez

Pop princeza iz Disneyeve zvijezde izrasla je u prekrasnu mladu djevojku, no i dalje joj govore da nije dovoljno seksi. Na jednom koncertu ispovjedila se publici: "Moram vam reći, svaki dan mi to govore... Da nisam dovoljno seksi, ili dovoljno cool ili da moram napraviti nešto kako bi bila zanimljivija. No znate li što je seksi? Biti dama!"

Singer Selena Gomez arrives for the 2016 American Music Awards held at Microsoft Theater in Los Angeles on November 20, 2016.  Photo by /UPI, Image: 306336087, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPI
Profimedia, UPI
Selena Gomez

Meryl Streep

Glumica s najviše osvojenih Oscara u jednom se tv showu prisjetila anegdote koja se odvila kad je imala 26-godina. Sin slavnog producenta Dine De Laurentiisa htio je uvjeriti oca da Meryl angažira za remake filma King Kong pa ju je doveo pred oca.

Producent je bez imalo pardona povikao na sina: "Zašto si mi doveo ovo ružno stvorenje?"

"To je bilo šokantno iskustvo za mladu djevojku", izjavila je Streep.

Meryl Streep at arrivals for PEN America’s 2017 Literary Gala, The American Museum of Natural History, New York, NY April 25, 2017., Image: 330224970, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; Lev Radin/Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Meryl Streep

Linker
12. travanj 2024 21:27