Instagram
Veseli dani

Utrka ili kobasice: Kako poznate Hrvatice provode adventski vikend

Blagdani su vrijeme koje provodimo okruženi dragim ljudima, bilo u vlastitom domu, ili, pak, na adventskim kućicama. Zabava se nudi na svakom koraku, ali ima i onih koji radije ostaju doma s obitelji.

Glumica Ecija Ojdanić drugu nedjelju došašća dočekala je u svom domu, okružena obitelji. Blagdanski stol je dekorirala u tradicionalnom stilu, s crvenim detaljima, zapalila drugu svijeću na adventskom vjenčiću, pripremila ručak te čekala da se za stol posjednu svi članovi obitelji. Vlasnica kazališta Moruzgva već se pohvalila svojim kičastim vjenčićima, baš kakve je poželjela njezina 12-godišnja kći Cvita. Muški dio obitelji - osmogodišnji sin Jakov i redatelj Robert Orhel, nije imao nikakve pritužbe na aranžmane s crvenim i zlatnim ukrasima pa je i ostatak doma tako okićen.

A post shared by Ecija Ojdanic (@ecijaojdanic) on

Iz topline svog zagrebačkog doma, na minuse, "pobjegli" su televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović i njezin suprug, snimatelj Mak Vejzović. Oni su, naime, iako neispavani, ranom zorom odlučili istrčati utrku humanitarnog karaktera Zagreb Advent Run, dugačku pet kilometara. Svojoj omiljenoj aktivnosti - trčanju, voditeljica se vratila po prvi put nakon rođenja blizanki Lee i Mare u lipnju.

A post shared by Nevena (@nevenarendeli) on

Blogerica i spisateljica Andrea Andrassy odlučila se za drugu vrstu trka - onog po adventskim kućicama. Velika gurmanica odlučila je isprobati specijalitete na nekoliko lokacija, a potom je s obožavateljima podijelila i svoje favorite. Duhovita Zagrepčanka otkrila je kako je hot dog s prženim lukom, guacamolem i coleslaw salatom te germknedle slistila tolikom brzinom da ih nije stigla fotografirati za Instagram, ali zato je dokumentirala svoj široki osmijeh koji je uslijedio nakon uživanja u delicijama.

Poduzetnica Lejla Filipović također se dala u istraživanje adventskih događanja u Zagrebu, i to u društvu svojih omiljenih muškaraca - supruga Tarika i sinova. Jedan od omiljenih domaćih parova te sinovi Dino i Arman posjetili su nekoliko lokacija - Božićnu bajku na glavnom gradskom trgu, Čudnu šumu Bolesne braće u Varšavskoj ulici te kućice i vrtuljak na Fuliranju, a potom su se ugrijali u restoranu. Četveročlanoj obitelji u zabavnoj večeri pridružila se i majka bivše Miss Hrvatske.

Linker
16. travanj 2024 01:04