drugo tromjesečje

Uživa u blagoslovljenom stanju: Leona Paraminski na ulicama Kalifornije ponosno pokazuje trudnički trbuščić

Tri mjeseca nakon što se podvrgla postupku umjetne oplodnje u Hrvatskoj, za koju tvrdi da ima puno humaniji pristup ženama nego u Americi, glumica se sa suprugom vratila u njihov američki dom kojim će uskoro trčkarati plod njihove ljubavi.

Leona Paraminski (41) u drugom je tromjesečju trudnoće i svakoga dana i sata uživa u njoj. Osmijeh joj ne silazi s lica, a dugo nisu ni suze radosnice, otkako je doznala vijest koju je godinama priželjkivala. Naime, zagrebačka glumica prošle je godine iz Amerike gdje živi sa suprugom Tinom Komljenovićem (38), doktorom elektrotehnike, stigla u Hrvatsku kako bi se podvrgnula potpomognutoj oplodnji, a o trudnoći je ekskluzivno progovorila za Gloriju.

image
VEDRAN PETEH/CROPIX

Leona Paraminski progovorila o umjetnoj oplodnji: ‘Ženama se u Hrvatskoj pristupa s više ljudskosti‘

Leona Paraminski: 'Tin i ja spremni smo posvojiti dijete'

"Odlučila sam se za medicinski pomognutu oplodnju, a preko svoje maserke doznala sam za zagrebačku Polikliniku IVF i dr. Velimira Šimunića, profesora ginekologije i porodništva te jednog od najvećih domaćih stručnjaka za humanu reprodukciju. Prošlo ljeto sam onamo prvi put otišla na izvantjelesnu oplodnju, vratila se u Ameriku, no postupak nije uspio. Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće, pogotovo zbog toga što mi nitko nije znao reći zašto ne mogu zatrudnjeti pa da problem nekako riješim. Tri mjeseca kasnije pokušala sam ponovno, jer ostala je još jedna Tinova i moja “frozen baby”, kako u šali nazivam blastocistu, to jest napredni embrij za implantaciju. Nisam imala nikakvih očekivanja, ali 23. studenog sam u jeku korone ponovno došla u Hrvatsku i 7. prosinca, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta - uspješno. Bila sam u nevjerici i plakala od sreće, tim više što je moja sestra zatrudnjela dvanaest dana prije mene pa ćemo roditi negdje u isto vrijeme", ispričala je Leona za Gloriju.

Nakon tri mjeseca koje je provela u Hrvatskoj, Leona se sa suprugom vratila u njihov američki dom, kalifornijski grad Santa Barbaru, a donijela je već i odluku da će ondje roditi. Budu li im epidemiološke mjere dozvolile, Tin će biti uz nju na najvažniji dan njihova života. Par se ne zamara imenima niti spolom, a posebno ih veseli što će prinova stići oko Leonina rođendana 22. kolovoza pa će slavlje biti višestruko.

Leona Paraminski: Kada se pogledam u ogledalo vidim super ženu

Po strani je stavila posao predavačice glume na koledžu u Santa Barbari, jer majčinstvo je sada na prvome mjestu, a vidi se to jasno i iz Leoninog pogleda. Suprug ju je fotografirao na kalifornijskim ulicama dok je na trbuščiću rukama ocrtala srce. Hrabra Leona koja je svoju priču podijelila javno kako bi nadu unijela i među 100.000 neplodnih parova koji žive u Hrvatskoj, ne krije kako uživa u najljepšem životnom periodu.

Linker
24. travanj 2024 21:15