Dogovorili se s tvrtkom

Vanessa Bryant i obitelji ostalih žrtava strašne nesreće postigle su nagodbu na sudu, no jedna stvar se još ne zna

Udovica poginulog košarkaša podigla je tužbu protiv tvrtke Island Express Helicopters još u veljači 2020., kao i obitelji ostalih poginulih putnika, sada su postigli dogovor.

Pad helikoptera i velika tragedija u kojoj je živote izgubilo devetero ljudi, među kojima su bili Kobe Bryant i njegova kći Gianna "Gigi", konačno je dobio i sudski epilog. Do pada letjelice došlo je 26. siječnja 2020., a gubitak košarkaške legende pogodio je cijeli svijet, napose njegovu suprugu Vanessu koja je ostala sama s njihove tri kćeri. Obitelji poginulih putnika pokrenule su tužbu protiv kompanije u čijem je vlasništvu bio helikopter, a sada je sudskom sporu došao kraj, javljaju američki mediji - i to zahvaljujući nagodbi.

Uvjeti dogovora zadržat će se tajnima, piše u sudskim dokumentima do kojih je došao magazin People.

Pravda na sudu

Vanessa Bryant podigla je tužbu protiv tvrtke Island Express Helicopters još u veljači 2020. u kojoj je navedeno da je Ara Zobayan, pilot letjelice, "nije pravilno provjerio vremenske uvjete i pristup prije polijetanja, nije prekinuo let kada je saznao za stanje s oblacima te da nije pravovaljano i sigurno upravljao helikopterom što je dovelo do njegova pada", stoji u tužbi.

Čitajte i: Vanessa Bryant o tome kako je pronašla svjetlo u tami: ‘Kobe i Gigi motiviraju me da idem dalje‘

Zobayan je poginuo u padu helikoptera uz Kobea, Gigi, te još šestero ljudi: John Altobelli (56), Keri Altobelli (46), Alyssa Altobelli (14), Sarah Chester (45), Payton Chester (13) i Christina Mauser (38). Grupa je bila na putu za košarkašku utakmicu koja je bila zakazana u Kobeovoj Mamba Academy u Thousand Oaksu. Helikopter se sudario s planinom.

Predstavnici kompanije nisu ni ranije htjeli davati izjave o tragediji i slučaju. "Bila je to tragična nesreća. Nećemo komentirati spor koji je u tijeku", kratko su rekli za People, u ranijoj fazi postupka.

Riješenje sudskog postupka došlo je samo dva dana nakon što je udovica košarkaša odala počast izgubljenom suprugu i ocu njihove četiri djevojčice - objavivši zajedničku fotografiju njega i njihovih kćeri.

Linker
24. travanj 2024 02:43