Slavna humanitarka

Važni ciljevi: Angelina Jolie posjetila Burkinu Faso kako bi obilježila Svjetski dan izbjeglica

Kao posebna izaslanica Visokog povjerenika UN-a za izbjeglice Angelina Jolie provela je dan u kampu Goudoubo gdje je zatražila hitno slanje pomoći za sve izbjeglice.

Američka glumica i humanitarka Angelina Jolie (46) te specijalna izaslanica Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) provela je nedavni Svjetski dan izbjeglica u Burkini Faso s raseljenim i očajnim prognanicima iz zapadne i središnje Afrike.

Toj zemlji, u koju je od 2019. stiglo oko 1,2 milijuna bjegunaca od raznih režima i ratova, prijeti humanitarna katastrofa. U svojoj drugoj, njoj podjednako važnoj ulozi - posebne izaslanice Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice - 46-godišnja holivudska zvijezda stigla je u izbjeglički kamp Goudoubo i zatražila hitno slanje pomoći.

image
Angelina je prilikom posjete istaknula da se broj raseljenih osoba u svijetu udvostručio u posljednjih godinu dana.
AFP/Profimedia

Kamp inače broji više od 11 000 malijskih izbjeglica od džihadističkog nasilja u regiji.

- Nikada nisam bila toliko zabrinuta za raseljene ljude kao sad. Ne činimo polovicu onoga što bismo mogli i trebali učiniti kako bismo pronašli rješenja da omogućimo izbjeglicama povratak kući - rekla je, dodajući da se broj raseljenih osoba u svijetu udvostručio u posljednjih godinu dana.

Čitajte i: Povratak staroj ljubavi? Angelina Jolie bila je na večeri s bivšim suprugom u njegovu stanu, zadržala se znakovita tri sata

Linker
19. travanj 2024 22:35