Točno u sridu

Vedrana Rudan o razvodu i obiteljskim odnosima: ‘Razvedene žene uvijek su gubitnice. Ne vole ih udane jer su prijetnja‘

Riječka književnica poznata je po pisanju o životnim temama na jedinstven način o kojima drugi mudro šute. Tako se dotaknula teme razvoda, ali i odnosa sa svojom obitelji kojoj je zasmetao njezina nedavna objava da si je našla puno mlađeg muškarca.

Spisateljica 'bez dlake na jeziku' Vedrana Rudan ponovno je iznenadila tekstom na svom blogu pod nazivom "Kako umrijeti bez stresa – Rat poraženih". U njemu je progovorila o mnogima bolnoj temi - razvodu, a osim toga dala je savjet i svim razvedenim ženama. Jer, i ona je jedna od njih.

"Razvedeni muškarci ispunjavanje rubrike lakše podnose. Razvedene žene uvijek su gubitnice. Ne vole ih udane jer su prijetnja, boje ih se muškarci jer im iz očiju potreba za ku**em viri. Zato godinama ostaju sjediti na istom kauču uz istog muža…", živopisno je napisala Vedrana.

Spisateljica smatra da je razvedenim ženama teže zbog načina na koje ih društvo doživljava, a one redovito izvuku kraći kraj pa se u brakorazvodnoj parnici žele osvetiti mužu.

image
Vedrana je izdala knjigu 'Puding od vanilije'.
CROPIX

Čitajte i: Novi početak Vedrane Rudan potaknuo je Vladimir Šeks, a da je mlađe slađe, slažu se i zvijezde slavljeničke kampanje Monike Sablić

"Kad cjepanica ode tako daleko da se i formalno razvede, žena kreće u rat za imovinu. Ne da ni žlicu ni viljušku. O dijeljenju jedine zajedničke nekretnine da se ne govori. Izdaja se mora platiti. To znaju svi napušteni. Je** se njima za zakon. Duševna bol koju osjećaju kad izgube nešto što ih godinama ne zanima nema cijenu. Tebi ljubav, gade, meni nekretnina", piše Vedrana i nastavlja:

"Zašto ostavljene žene pate? Godinama žive uz muškarca koji ih žestoko ne zanima. Pa ipak? Gubitkom muža izbrisat će se i oznaka udana? Osjećat će nelagodu kad bude ulazile u bolnicu? Ne pada im na pamet da nikad neće ući u bolnicu ako njega bez frke puste niz vodu?

Ne razumijem bivše žene. Gdje vam je ponos, cure? Opustite se. Mržnja ubija. Izaberite život", poručuje spisateljica.

Čitajte i: Ljubav je kratko trajala: Vedrana Rudan objavila da se razvela od novog, trećeg supruga

Osim toga, Vedrana je iznenadila i stavovima o roditeljstvu, napisavši da "nigdje ne piše da majka do smrti mora brinuti o svojoj djeci i polagati im račune". Također, njezin unuk, kaže, baš ju i ne poštuje.

"Nije da ja ne volim Krešu, ne volim sina, ali današnji unuci nisu kakvi su nekad bili. Mene je u Krešinim godinama veselila šetnja s nonom kroz polja orošena šumskim jagodama. Kad dođe k meni, sjedne za moj pisaći stol, krene igrati igrice, noge drži na stolu i izgovara: “Sok! Čips! Pohano!“", žali se Vedrana te dodaje da njezin sin jedva čeka da ona umre kako bi se mogao useliti u njezinu kuću.

"Ušao je u vrt i kraj željeznih vrata ostavio nekakvu kutiju. Njegov otac je odjurio da ne bi morao pozdraviti mater. Pitam se, za koji ku**c majka u sedamdesetoj i nekoj ne smije svoje pare trošiti kako je volja? „Stara, jesi li slijepa? Svi te ti muškarci iskorištavaju.“ "Kako ti, sine, ne vidiš da i ja iskorištavam njih?“ „Mama! Ti si starica! Ostat ćeš gole guzice!“ „Ne brini ti o mojoj guzici. Brini o svojoj. Ti si balavac u pedesetoj koji jedva čeka da mu majka crkne da bi uselio. Zašto sebi sam ne kupiš kuću?“", piše riječka književnica.

image
Vedrana Rudan
MATIJA DJANJEŠIĆ/CROPIX

Ljubav je kratko trajala

Naime, čini se da su između nje i njezine obitelji malo zategnuti odnosi otkako je Vedrana na svom blogu objavila da se nakon 30 godina razvela od odvjetnika Ljubiše Drageljevića te da se ponovno udaje za muškarca znatno mlađeg od sebe.

"Fantastičan je osjećaj buditi se uz tu mladu kožu, tijelo. Kod mlađih muškaraca osobito je lijepa zona vrata bez bora. Kad mu maknem dugu kosu, što je prekrasno jer ne volim one ćelave obrijane glave..pa osjetim tu mekoću i tvrdoću...neopisivo", pričala je Vedrana ekskluzivno za Gloriju prije nekoliko mjeseci kada je detaljno otkrila sve o svom novom vjenčanju koje se održalo u Opatiji na Dan antifašističke borbe.

No, čini se da nova ljubav nije dugo trajala. Nakon početne euforije javnosti je obznanila da je njezinom novom braku došao kraj koji je opisala u novom tekstu pod nazivom 'Moj treći razvod'. U međuvremenu je izdala svoju petnaestu knjigu 'Puding od vanilije' koja je zbirka njezinih kolumni objavljenih na blogu 'Kako umrijeti bez stresa'.

Linker
06. ožujak 2024 08:41