Holivudski buco

Velika transformacija Marka Wahlberga: S 15 kilograma više nestali su čuveni mišići s nekadašnjeg ljepotana

Glumac je predano radio na postizanju nove figure, kako bi bio što uvjerljiviji u novoj ulozi, no detaljno je opisao na koji je način natukao tolike kilograme u jako kratkom roku.

Niz godina holivudski glumac Mark Wahlberg (49) bio je disciplinirani ratnik koji je na svoje tijelo gledao kao na najsvetiji hram, koji mora brižljivo čuvati. No, onda se odlučio „uprasiti” i to s golemim guštom te u šest tjedana namjerava dobiti čak 15 kilograma.

„Plan mi je jesti sve što vidim. Predugo sam bio na striktnoj dijeti”, objasnio je Wahlberg svoju strategiju kojom želi dobiti dovoljno bucmasto tijelo da bude uvjerljiv u novoj ulozi. Naime, u biografskoj drami „Otac Stu” portretira velečasnog Stuarta Longa, nekadašnjeg nemilosrdnog boksača koji je ring zamijenio borbom za opće dobro.

Priča o boksaču koji postane svećenik dugogodišnja je Wahlbergova opsesija. Čak šest godina je pripremao film, koji će režirati Rosalind Ross, životna partnerica holivudske zvijezde Mela Gibsona, a nakon što se doveo u vrhunsku formu kako bi izgledao dovoljno opak za Stuartove boksačke dane, sada se radosno opustio.

image
Mark Wahlberg kao boksač...
INSTAGRAM

Svoj napredak, ili nazadovanje, ovisno koja vam se njegova faza više sviđa, ponosno je objavio na svojem profilu na Instagramu. Na prvoj fotografiji pozira kao boksač mišićavoga tijela, a na drugoj kao opušteni buco, kojega ne more ovozemaljske brige. „Želim ići u pekare, želim jesti palačinke. Želim jesti sve čega se dočepam”, otkrio je, gostujući prije nekoliko tjedana u talk showu Jimmyja Kimmela, nimalo suptilan plan za debljanje.

Zaobljeni Wahlberg posebno je iznenađenje za obožavatelje, koji znaju koliko se predano trudio očuvati isklesanu figuru. Njegov dnevni plan, koji je objavio na Instagramu, pokazivao je kako se ustaje u 2.30 ujutro, a nakon molitve odmah odlazi u teretanu. Dnevno vježba dva i pol sata, striktno pazi na zdravu prehranu, a u krevet odlazi već u 19.30 sati. Koliko je taj plan bio istinit, a koliko samo zafrkancija, teško je reći, jer kroz cijelu svoju karijeru Wahlberg je imao impresivno tijelo, što se postiže samo discipliniranim životom.

image
... i kao bucmasti svećenik
INSTAGRAM

Veliki gubitak

Iako je dugo sanjao kako će snimati film o velečasnom Stuartu, posljednji dani nisu bili nimalo lagani za glumca. Naime, sredinom prošlog mjeseca oprostio se od voljene majke Alme.

U zabavljačkoj industriji nije baš uobičajeno da se eksponiraju roditelji zvijezda i grade vlastitu karijeru pred kamerama, no za Almu Wahlberg, majku devetero djece, nije postojala nemoguća misija. Javnost ju je upoznala zahvaljujući reality showu „Wahlburgers” koji je prije deset godina pokrenuo Mark sa starijom braćom, glazbenikom i glumcem Donniem (51) te chefom i glumcem Paulom (57). Show se emitirao do 2019. i pratio je zbivanja u istoimenom obiteljskom lancu restoranu koji nudi burgere.

Čitajte i: ‘Mirno spavaj, moj anđele‘: Mark Wahlberg oplakuje gubitak koji ga je devastirao

Kako je u emisiji bilo situacija u kojima je trebalo „gasiti požar” među braćom zbog neslaganja oko vođenja posla - momci se inače jako vole i podržavaju, ali bilo je dana kad su se sukobljavali kao „rogovi u vreći”, mama Alma bila je glas razuma u reality showu koji ih je usmjeravao u konstruktivnom pravcu. S tom praktičnom, jednostavnom i mudrom medicinskom sestrom koja je veći dio života provela radeći nekoliko poslova kako bi podigla veliku obitelj - ne sluteći da će nakon sinova Marka, Donnija i Paula, postati slavna - poistovjetile su se mnoge Amerikanke.

Wahlberg je inače u braku s manekenkom Rheom Durham (42). Vjenčali su se 2009, a zajedno imaju četvero djece: 17-godišnju Ellu, 12-godišnjeg Michaela, 12-godišnjeg Brendana i 10-godišnju Grace.

Linker
17. travanj 2024 15:55