Foto: Marko Todorov / CROPIX / CROPIX
NIKAD ZGODNIJA

Vesna Pisarović sve češće dolazi iz Berlina zbog dvije ljubavi

Vesnu Pisarović (39) otkako je odselila u Berlin, rijetko viđamo na domaćim društvenim događanjima. Pa ipak, posljednjih je mjeseci 39-godišnjakinja sve češće u Hrvatskoj, a sinoć smo je zatekli na jednom modnom spektaklu, u odličnom izdanju, te smo s njom poveli zanimljiv razgovor.

Kod nas je mnogima još uvijek u sjećanju ostala kao pop pjevačica, no Vesna Pisarović još je prije deset godina počela graditi jazz karijeru i danas ponosno može reći da je ostvarila - sve što je naumila. Nakon školovanja u Den Haagu na Kraljevskom jazz konzervatoriju, odselila je u Berlin gdje je sa suprugom Ozrenom Pupovcem stvorila dom i udarila odlične temelje jazz karijeri. Nastupala je po cijeloj Europi, a sve je aktivnija i u Hrvatskoj. U travnju je izdala album ‘Naša velika pjesmarica / The Great Yugoslav Songbook’ kojeg promovira i iznimno je zadovoljna kako je prošao kod publike.

'Sa svojim sam jazz programom prije godinu dana nastupila na Zagrebačkom jazz festivalu, potom ljetos u Slavonskom Brodu, pa u zagrebačkom Pločniku, a sada me u studenom čekaju Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci, klub Močvara u Zagrebu te Gradsko kazalište Požega', najavila je Vesna Pisarović koja nastupa kao dio kvarteta, u suradnji s talijanskim glazbenicima. Zanimanje za jazz glazbu u hrvatskoj ugodno ju je iznenadilo, osobito, kaže, u Pločniku gdje su na njezin nastup došle sve generacije, od mladih i znatiželjnih do onih koji je pamte iz pop vremena.

Zagreb, 251017.
Zagrebacki velesajam.
Druga vecer 25. Bipa Fashion.hr-a. Modni dogadjaj odrzava se od 24. do 28. listopada. 
Na fotografiji: Vesna Pisarovic.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Foto: Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

Iako ju je kući u Hrvatsku doveo posao, sretna je što češće posjećuje rodnu Požegu u koju se, otkrila nam je, ponovo zaljubila. Na naše 'Zašto'', s oduševljenjem odgovara: 'Otkrila sam odlične biciklističke puteve! Bavim se cestovnim biciklizmom, baš kao i suprug, a oko Požege stvarno ima prekrasnih ruta. Imam i odličnu ekipu i u ovom sam sportu našla najbolji ispušni ventil, uživam u prirodi i to je moja meditacija, način rješavanja stresa. Jazz, naime, traži puno discipline i bicikliranje mi pomaže da se usredotočim', rekla je glazbenica koju uz Požegu vežu i njezini roditelji koji tamo žive.

Osim jazza i biciklizma, Vesnina je ljubav i moda, a sinoć je na zagrebački modni spektakl došla pogledati najnoviju kolekciju koju je pripremio njezin omiljeni modni dvojac koji stoji iz imena Klisab. 'S dvojcem Klisab surađujem već godinu dana, rade odličan posao, sviđa mi se njihov stil i pristup modi, a i sinoć su nakon održane revije zaradili glasan pljesak', kaže glazbenica i dodaje da se moda koja se nosi po Zagrebu poprilično razlikuje od mode na ulicama Berlina.

'Zagrebačka je moda više pod utjecajem talijanske, a ona berlinska pod utjecajem skandinavske mode. Ja sam s vremenom, kako živim u Berlinu, počela naginjati toj modi u sjevernjačkom duhu', iskrena je Vesna Pisarović koja se na reviji pojavila u zanimljivom jesenskom kaputiću koji je sprijeda izrezan te otkriva noge, dok se u gornjem dijelu kopča visoko uz vrat. Uz visoke kožnate čizme i trendi torbicu s okruglim zlatnim ručkama, bila je vrlo šik pojava u prvom redu publike.

Najavila je naša vrsna vokalistica i daljnji rad s vrhunskim jazz glazbenicima svjetske reputacije. 'Krajem godine kreće snimanje albuma s američkim triom Petit Standard, iznimno se radujem novom izazovu', otkrila je Pisarović.

Linker
16. travanj 2024 11:15