PROFIMEDIA
TELEVIZIJSKI HEROJI

Xena zbog politike udarila na Herkula: Slavni glumci svađaju se zbog Trumpa

Glumica Lucy Lawless, najpoznatija po naslovnoj ulozi u TV serijalu "Xena: Priceza ratnica", napala je svojeg kolegu i nekadašnjeg prijatelja Kevina Sorbu, proslavljenog glavnom ulogom TV serijalu "Herkul: Legendarna putovanja", da tupasto širi lažne teorije o napadu Trumpovih obožavatelja na Capitol.

Glumica Lucy Lawless, najpoznatija po naslovnoj ulozi u TV serijalu "Xena: Priceza ratnica", napala je svojeg kolegu i nekadašnjeg prijatelja Kevina Sorbu, proslavljenog glavnom ulogom TV serijalu "Herkul: Legendarna putovanja", da tupasto širi lažne teorije o napadu Trumpovih obožavatelja na Capitol.

U televizijskom svijetu Xena i Herkul su prvo bili neprijatelji, zatim su se pomirili, zaljubili i zajedno spašavali svijet, ali na kraju su ipak razdvojeno krenuli svojim herojskim putevima. No, u stvarnom svijetu novozelandska glumica Lucy Lawless (52), koja je glumila Xenu, i njezin američki kolega Kevin Sorbo (62), koji je utjelovio Herkula, jednostavno se ne podnose. Vidjelo se to i u njihovoj prepisci na Twitteru, kada je glumica elegantno "poklopila" starijeg kolegu zamjerivši mu svjesno laže o neredima koji su 6. siječnja izbili u Washingtonu.

Sve je započeo Sorbo tvrdnjom da su smrtonosni napad na Capitol, tijekom kojeg je preminuo jedan policajac i četvero napadača, zapravo izveli pripadnici ekstremnog ljevičarskog pokreta Antifa, a ne obožavatelji američkog predsjednika Donalda Trumpa. Svoju tvrdnju je podcrtao retvitajući fotografiju prosvjednika i konstatiravši da mu oni "ne izgledaju baš kao domoljubi".

- Ne, Peanut*. Oni nisu domoljubi. Oni su tvoji leteći majmuni, domaći teroristi, QAnon glumci. Oni su probisvijeti što izlaze na ulicu i rade zle stvar na račun ljudi poput tebe koji ih vole navinuti poput igračaka i pustiti da rade grozote - napala je Lucy Lawless svojeg kolegu.

*Peanut je izraz za djetinje naivnu osobu, izveden prema stripu "Peanuts" Charlesa Monroea Schulza o dječjoj družini koju predvodi Charlie Brown.

No, njezina prodika nije zaustavila Kevina Sorboa. Glumac, višegodišnji deklarirani pobornik Donalda Trumpa, nastavio je sa svojom tezom da su za nerede krivi pripadnici Antife i crnačkog pokreta Black Lives Matter. Njegov glavni dokaz? Na prosvjedima se nije mogao vidjeti nijedan pripadnik tih pokreta, iako često znaju doći na skupljanje Trumpovih obožavatelja kako bi stvorili kontra-prosvjed, pa je očito da su se presvukli i ubacili u redove pravih domoljuba koji se zalažu za Trumpov ostanak na vlasti.

image
Kevin Sorbo sa suprugom Sam.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

- Ovo je besramno komunističko preuzimanje vlasti - nastavio je Sorbo, a na prozivke da govori poput fašista odgovorio: - Fašisti vjeruju u mržnju i cenzuru. Ja ne. Stalno sam se zalagao za mir, istinu i slobodu. Ako to mrzite, onda imate problema s Bogom, ne sa mnom. Ja sam samo glumio poluboga na televiziji.

Kevin Sorbo glumio je Herkula u TV serijalu "Herkul: Legendarna putovanja" od 1995. do 1999. godine. Ulogom mitskog junaka stekao je obožavatelje diljem svijeta, a popularnost TV serijala natjerala je producente da počnu razmišljati i o spinoffu. Odlučili su se snimiti ga sa Xenom, Princezom ratnicom, koju je glumila Lucy Lawless. Iako je isprva bila portretirana kao negativka, koja je iznad svega htjela ubiti Herkula, bila je toliko zanimljiv lik da su je scenaristi preobratili i pretvorili u junakinju vrijednu vlastitog serijala. Lawless je Xenu tumačila od 1995. do 2001. u serijalu jednostavno naslovljenom "Xena: Princeza ratnica".

Linker
28. travanj 2024 19:23