SEVERINA, KIM, BILL GATES...

Za njih je godina bila kobna, ovo su razvodi koji su šokirali: Odbačeni zavjeti zbog neslaganja naravi

Problemi koji se dugo gomilaju, karakterne razlike, šutnja koja stvara zidove, prevare, poniženja ili značajna razlika u godinama razlozi su zbog kojih slavni parovi više nisu zajedno.

Spletke, skandali, prekidi i prerani odlazak velikana: Ovo je top 15 priča koje ste najviše čitali na Gloriji

BILL I MELINDA GATES

- Gem, set, meč - najkraći je opis brakorazvodne parnice Melinde Gates (57) i njezinog bivšeg supruga Billa Gatesa (66). Par je početkom svibnja zajedničkom izjavom na Twitteru o raspadu svog 27- godišnjeg braka šokirao svijet, a početkom kolovoza već su bili razvedeni. Treba dodati kako je 3. svibnja, istog dana kad su objavili da se rastaju, njegova investicijska kompanija Cascade Investment prenijela gotovo 2,4 milijarde dolara vrijednosnih papira na Melindu Gates. Njegovo bogatstvo palo je sa 130,4 milijarde na 128,1 milijardu dolara, što je jedva osjetio - piše Forbes. Nakon sporazumne transakcije (možda ne i jedine), suosnivač Microsoftova ostao je četvrta najbogatija osoba na svijetu. U dokumentima koje je The Wall Street Journal dobio na uvid stoji da se Melinda Gates, bivša generalna direktorica Microsofta, konzultirala s odvjetnicima specijaliziranim za razvode još 2019., dvije godine prije nego što je Billu rekla da je s njima gotovo. Trasirajući svoj izlazak iz braka odvjetnicima je tada rekla da je njihov odnos "nepovratno uništen", za što postoji više razloga. Najvažniji je njezina zabrinutost zbog Billove suradnje /druženja sa seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom koje je počelo 2013. godine. Dokazao je to ispis telefonskih razgovora, odnosno dokumenti koje u svojoj priči spominje i The Wall Street Journal: u listopadu 2019. informatičarka s diplomom uglednog Sveučilišta Duke te magistrira poslovne administracije, više puta se čula s odvjetnicima. To se dogodilo nedugo nakon što je New York Times izvijestio o nekoliko sastanaka/druženja Billa Gatesa s ozloglašenim financijašem.

image

Bill i Melinda Gates

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Druga žena

Melinda je pokušala razgovarati sa suprugom no on ju je, čini se, ignorirao. Nastavio se viđati s Epsteinom, premda rjeđe. Drugi razlog za razvod milenija možda je njegova navodna ljubavnica, američka poduzetnica i investitorica Ann Winblad (70). Riječ je o njegovoj bivšoj djevojci koju nikad nije prebolio. U priči o meteorskom uspjehu Billa Gatesa 1997. prvi ju je spomenuo legendarni novinar Walter Isaacson, urednik magazina Time. Svake godine zajedno su provodili odmor baš kao u romantičnoj komediji "Avanti" Billyja Wildera s Jackom Lemmonom u glavnoj muškoj ulozi. Riječ je o biznismenu koji otkriva kako mu je upravo preminuli otac godinama imao ljubavnicu i ljetovao s njom svake godine u Italiji.

Ukratko, Bill i Ann nalazili su se u njezinoj kući u Outer Banksu u Sjevernoj Karolini: "Svakog proljeća, baš kao što to čine više od desetljeća, Gates provodi produženi vikend s Winblad u njezinoj kućici na plaži, gdje uživaju u vožnji buggyjima po pijesku, puštanju zmajeve, šetnji plažom i dugim razgovorima.” Čak i da nije fizički prevario suprugu, emotivna prevara jednako je bolna i razorna po odnos.

S druge strane, Melinda je zacijelo dobro znala u što se upušta jer su, nakon što se 1987. zaposlila u Microsoftu i godinu kasnije, na računalnom sajmu na Manhattanu, upoznala budućeg supruga, hodali šest godina prije nego su 1994., na Havajima, stupili u brak.

Čitajte i: Ljubavna priča Billa i Melinde Gates: Zaljubili se na poslu, vjenčali na Havajima i stekli ogromno bogatstvo

Vjenčanje je forsirao Bill: postao je nemiran jer je osjećao kako su došli do odlučujućeg trenutka u odnosu.

- Znate, postojale su dvije mogućnosti: ili ćemo prekinuti ili ćemo se vjenčati - rekao je 2019. milijarder u Netflixovu dokumentarcu "Inside Bill’s Brain".

Dobili su troje djece: kćeri Jennifer (25) i Phoebe (19) te sina Roryja (22). Posebno je zanimljivo to što su bivši bračni partneri 2011. objavili da će im ostaviti po 10 milijuna dolara u oporuci, a 99 posto svog bogatstva razdijeliti u dobrotvorne svrhe kad jednog dana napuste ovaj svijet.

Najstarija kćer udala se sredinom listopada za Nayela Nassara (30), profesionalnog jahača i trenera (Jennifer je dugo trenirala jahanje), podrijetlom Egipćanina. Njezini roditelji uredno su komunicirali na velebnoj svadbi organiziranoj na imanju njezinog oca u Westchesteru, država New York. Moglo bi se reći da su ostavili dojam da su gotovo prijatelji. Doznalo se i da je Bill, dok je do 2000. bio izvršni direktor Microsofta, nekoliko uposlenica pozivao na spoj mailovima, što je ocijenjeno kao neprimjereno ponašanje. Je li i to presudilo njihovom braku, znaju samo oni.


KIM KARDASHIAN I KANYE WEST

Kad je Kim Kardashian (41) podnijela zahtjev za razvod u veljači, smatralo se da je razlaz jednog od najmoćnijih parova u američkoj zabavljačkoj industriji skrivila ‘kobna‘ i ‘opasna‘ sedma godina braka. Nije se uzela u obzir činjenica koliko joj je živaca do tada ‘ispilio‘ tri godine stariji suprug Kanye West: trebalo bi joj skinuti kapu što je, zbog ovih ili onih razloga, izdržala s njim toliko dugo. Osim teške naravi, borbi se s bipolarnim poremećajem i ovisan je o alkoholu, drogi, pornografiji i seksu. Godinama ju je varao jer se, zbog ovisnosti, nije mogao kontrolirati. Javno ju je ponižavao, a njoj je imidž oduvijek bio (naj)važniji: povrijeđeni ego bio je manji problem.

Oduvijek problematičan

Podsjetimo, kanadska manekenka Leyla Ghobadi još je 2013. izjavila da je dvaput spavala s Kanyeom nedugo nakon što je s Kim iste godine započeo vezu. U isto vrijeme bio je zaručen manekenkom Alexis Phifer, povremeno je išao u krevet i s bivšom djevojkom Amber Rose. Kim je u tu priču upala kao četvrta, ali vrlo brzo postala je najvažnija i udala se za glazbenog mogula čije ime od ove godine glasi "Ye". No već se 2016. godine otkrilo da se glazbenik na svojoj turneji "Saint Pablo" spetljao s pjevačicom i glumicom Christinom Milian.

Uz to, Kim nije podnosila njegovo društvo muzičara ovisnih o svemu za što se može ‘zakačiti‘, a on nije trpio matrijarha obitelji Kardashian. Njezinoj mami Kris Jenner dao je ne baš laskav nadimak Kris Jong-un.

image

Kim i Kanye

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Neoprostiv ispad

Problemi u njihovom braku nizali su se godinama: zbog unosnog obiteljskog reality showa dio je iskorišten kao sadržaj za gledatelje, a ostatak su gurali ‘ispod tepiha‘. Dobili su četvero djece, kćeri North (8 ) i Chicago (3) te sinove Sainta (6) i Psalma (2), što je zacijelo najvažniji razlog zbog kojeg se nisu ranije rastali. Brak se nekako održavao sve dok se Kanye, nakon glazbe i mode, nije odlučio upustiti u politiku. Na katastrofalnom predizbornom skupu u Južnoj Karolini u srpnju prošle godine, optužio je Kim za nevjeru i rekao kako su umalo odlučili da ona pobaci njihovo prvo dijete, kćer North.

Time je prešao svaku mjeru, ponajprije zbog djeteta koje imaju. Od tada navodno žive na različitim adresama, on na svom ranču u Wyomingu, a ona u obiteljskoj rezidenciji u Los Angelesu. Najtužnije je što je tada s djecom uglavnom komunicirao telefonski ili online, premda mu Kim po tom pitanju navodno nije stvarala probleme.

Čini se da ju je to ponukalo da ove godine preda zahtjev za razvod preko svoje odvjetnice Laure Wasser, (zastupala ju je u razvodu od drugog muža, NBA košarkaša Krisa Humphriesa) dok se show "Keeping Up with Kardashians" poslije gotovo 14 godina prikazivanja i 20 sezona, privodio kraju. Kako su uoči svog vjenčanja 2014. u Firenci potpisali predbračni ugovor, ne očekuje se rat oko podjele zajedničkih 2,1 milijarde dolara: tko što ima, istražio je magazin Forbes. Skrbništvo nad djecom bit će zajedničko, no zbog svih njegovih ispada i ovisnosti, ona će ipak imati glavnu riječ. I kad se već pomislilo da su završili jedno s drugim, došlo je do neočekivanog obrata.

Čitajte i: Kim opet rekla ‘ne‘ pomirenju s Kanyem: nepremostivim razlikama ne može pomoći ni bračno savjetovanje

Kanye od jeseni tvrdi da mu je ona još uvijek žena. Javno se posipa pepelom i žali za Kim, iznerviran njezinom vezom s komičarom Peteom Davidsonom (28). Od prošlog ljeta češće viđa svoju djecu i trudi se biti bolji otac. Kim je, pak, požurila razvod. Uživa u izlascima i seksu s mlađim frajerom i briga je za bivšeg.


ANA ZANINOVIĆ I DUJE ĐAPIĆ

Samozatajna i odmjerena Ana Zaninović (34), koja je s blizankom Lucijom donosila medalje za Hrvatsku s najvećih natjecanja u zahtjevnoj borilačkoj vještini, damski je progovorila i o teškoj temi. Bivša tekvandoašica, europska i svjetska prvakinja, sredinom rujna je ekskluzivno za Gloriju rekla kako ona i suprug, poduzetnik Duje Đapić, više ne žive zajedno. U veljači ove godine odlučili su da zbog nepomirljivih razlika više ne žele biti u braku. Briljantna sportašica koja se u lipnju 2017. vjenčala s dvije godine mlađim Splićaninom, odluku da svatko nastavi svojim putem donijela je sa suprugom poslije devet godina ljubavi.

Nema treće osobe

Dvije godine mlađeg Duju, koji je u Londonu diplomirao ekonomiju, upoznala je u teretani u sklopu splitskog Marjan Taekwondo kluba. Nedugo prije vjenčanja doznali su da će postati roditelji.

image

Duje Đapić i Ana Zaninović

SAšA BURIć/CROPIX

Čitajte i: Ekskluzivno: Udala se Ana Zaninović, donosimo fotografije s vjenčanja

Prinova je došla na svijet u prosincu 2017. godine - iste zime kad je prvo dijete rodila i njezina blizanka Lucija.

- Najteži period je iza mene i sada sam spremna krenuti dalje. Što se tiče našeg sinčića Tome, njegova nam je sreća najvažnija i zbog njega ćemo uvijek biti u korektnim odnosima. Brak je za mene svetinja i uistinu sam napravila sve u svojoj moći da obitelj održim na okupu. Ali nije išlo - govori Ana, dodajući da je s troipolgodišnjim sinčićem Tomom ostala živjeti na istoj adresi. Dodala je kako nije u pitanju treća osoba, jednostavno su shvatili da nisu jedno za drugo. Bio je to prvi i posljednji put da komentira svoj razvod.

Čitajte i: Ana Zaninović o najvećoj podršci nakon razvoda: ‘Imam nju pored sebe, ima savršen brak, a to želim i sebi‘


SEVERINA VUČKOVIĆ I IGOR KOJIĆ

Malo tko je bio iznenađen okončanjem braka estradne zvijezde Severine (49) i beogradskog nogometnog menadžera Igora Kojića (34) ovog ljeta na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Brak sklopljen 2015. u Balama, okončan je pet dana nakon što su podnijeli zahtjev.

- Odluku o razvodu smo donijeli zajednički i sporazumno te ju nećemo dodatno komentirati kao što nismo komentirali našu razdvojenost. Moja posvećenost sinu i borba za skrbništvo u mom su punom fokusu proteklih 20 mjeseci. Igor je bio divan partner, podrška i oslonac u teškom razdoblju mog života i želim mu svu sreću svijeta. Znam da sam javna osoba, ali nisam javna vreća za mlaćenje. Svaki rastanak je težak i molim medije da se suzdrže od pisanja gluposti i neprovjerenih tračeva. Meni moj život ne možete pokvariti, a svoj još imate šansu popraviti - napisala je krajem kolovoza pjevačica u izjavi za Jutarnji list.

image
Peđa Milosavljević

Povratak u Zagreb

Vjeruje se kako je njihov brak štimao do proljeća 2020., kada je pjevačica napustila kuću Kojićevih i vratila se u Zagreb. Igor je ostao u Beogradu, a par od tada nije viđen zajedno u javnosti. Neko vrijeme nisu se oglašavali, a onda joj je on proljetos posvetio objavu na društvenim mrežama: "Ljubav koja se ne mjeri lajkom i followom. Moj anđeo, najljepša duša i najbolja majka na svijetu", objavio je Igor uz zajedničku fotografiju. Ona je potom na svojem Instagramu napisala:

- Život je kabaret. Jedva čekam ponovne koncerte, a bit će ih ovo ljeto... "Mili moj" sam napisala u ljeto 2000. godine, u Blatu na Korčuli, objavljena je na albumu "Pogled ispod obrva", a ovo je snimka s turneje "Tridesete uživo" iz 2009. godine (beogradska Arena). Koja je vama najdraža turneja? "Virujen u te live", "Tridesete uživo", "Dobrodošao u klub" ili "The Magic Tour"? - zanimalo ju je. Obožavatelji su joj odgovorili ne otvarajući neugodnu temu.

Čitajte i: Ljubavna priča bivših supružnika: između Severine i Igora odmah se osjetila kemija, a vjenčali su se tri puta

Njezin odnos s Igorom Kojićem ostao je nedorečen sve dok i to nije razjasnila. A kad je podvukla crtu, otišla je na odmor: izabrala je prekrasne plaže Petrčana pokraj Zadra. Savršeno mjesto za ostavljanje briga gdje im je i mjesto, u prošlosti.


SEAN PENN I LEILA GEORGE

Značajna razlika u godinama presudila je, čini se, braku holivudskog glumca Sean Penna (61) i australske glumice Leile George (29). Sredinom listopada podnijela je zahtjev za razvod braka sklopljenog prije godinu dana. Njihova veza započeta 2016. bila je burna: prekidali su i mirili se, što nije iznenađenje s obzirom na njegovu nepredvidivu ćud i njezinu mladost, sve dok u ljeto 2020., dva tjedna prije njegovog okruglog, 60. rođendana, nisu izrekli sudbonosno "da" na intimnoj ceremoniji u vrtu njegove vile u Los Angelesu.

- Imali smo pandemijsko vjenčanje. Pod tim mislim da nas je vjenčao matičar preko Zooma, a uz nas su bili moja djeca i njezin brat - ispričao je glumac u talk showu "Late Night with Seth Meyers" mjesec dana kasnije. Njegova odabranica je godinu dana starija od Pennove kćeri Dylan Frances (rođena je 1991., a dobio ju je u braku s Robin Wright) te gotovo dvije godine starija od njegovog sina Hoopera Jacka ( također je rođen u Pennovom braku s holivudskom glumicom Robin Wright).

image

Sean Penn i Leila George

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Kakvi pogledi, kakav ponos, pale su i zuze! Pogledajte kako Sean Penn gleda svoju Dylan

Leila je, pak, kćer glumačkog para Vincenta D‘Onofrija i Grete Sacchi. Kad se zaljubila u Penna, baš nisu bili oduševljeni njezinim izborom jer su D‘Onofrio, zvijezda serije "Zakon i red" i Penn gotovo vršnjaci. Zacijelo su odahnuli kad se Leila iselila iz suprugove vile. Finalizaciju razvoda čeka u Australiji i za to vrijeme uživa na plaži.


KALEY CIOCO I KARL COOK

Uspješna je, duhovita i lijepa, no američka glumica Kaley Cuoco (36) ipak nema sreće u ljubavi. I njezin drugi suprug, šest godina mlađi Karl Cook, nasljednik Scotta Cooka, suosnivača Intuita (američke kompanije koja se bavi izradom softvera za financijski sektor) i zaljubljenik u konjički sport, upisao se među bivše. Početkom rujna dali su zajedničku izjavu magazinu People o svom razvodu poslije tri godine braka: "Unatoč dubokoj ljubavi i poštovanju, shvatili smo da su nas putevi vode u suprotnim smjerovima. Nema ljutnje ili neprijateljstva".

image

Kaley i Karl

BILLY BENNIGHT/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Premda se njegovo bogatstvo procjenjuje na 100 milijuna dolara, a uoči vjenčanja potpisali su i predbračni ugovor, prostodušna i zgodna Penny iz kultne serije "Teorija velikog praska" vrlo je oprezna kad je riječ o razvodu i novcu. Portal The Blast otkrio je kako je od suda zatražila uskratiti Karlu bilo kakvu financijsku potporu na temelju njihovog predbračnog ugovora. Izvor blizak glumici potvrdio je kako njezina imovina, oko stotinu milijuna dolara, zaštićena. No zbog lošeg iskustva iz prošlosti, razvoda od prvog supruga, tenisača Ryana Sweetinga (34), glumica ‘puše na hladno‘. Taj razvod finaliziran je 2020. ( brak je potrajao gotovo dvije godine), no tenisač je uspio izvući 165.000 dolara koliko se obvezala isplatiti u dvije rate - premda su potpisali predbračni ugovor. Nagodili su se kako će mu ona platiti i odvjetničke troškove uz uvjet da nisu viši od 55.000 dolara, javlja People. Tenisač je iskamčio i plaćanje računa od 9.387 dolara za pravne usluge uoči potpisivanja predbračnog ugovora s njom. Njezin drugi bivši, Karl Cook, za sada se drži sporazuma.


MARY KATE OLSEN I OLIVIER SARKOZY

Iako se brak američke dizajnerice i bivše glumice Mary-Kate Olsen (35) i francuskog bankara Oliviera Sarkozyja (52) raspao u travnju 2020., kad je u New Yorku podnijela zahtjev za razvod, repovi tog razvoda i njegovo službeno okončanje protegnuli su se do početka ove godine. Zbog pandemije ali i tvrdoglavosti para, natezanje je potrajalo devet mjeseci. Naposljetku su se polubrat bivšeg francuskog predsjednika i nekadašnja dječja filmska zvijezda uspjeli dogovoriti oko uvjeta okončanja svog petogodišnjeg braka na virtualnom saslušanju na sudu. Oboje su zadovoljni, no nisu otkrili zašto su zadovoljni i oko čega su se sporili: poznato je samo to da je njihov odnos nepovratno narušila svađa na početku pandemije.

image

Mary Kate i Olivier

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Nekad sretan par koji je svoju ljubavnu priču započeo 2012., a vjenčali su se tri godine kasnije, toliko su se naljutili jedno na drugo da je Sarkozy, ni malo džentlmenski, tjerao Mary-Kate Olsen iz stana koji su dijelili u New Yorku ( odbio je plaćati najamninu od 29.000 dolara mjesečno). Ona mu je uzvratila tražeći razvod po hitnom postupku doznavši kako je on u njihovu kuću na Long Islandu smjestio svoju bivšu suprugu, francusku spisateljicu Charlotte Bernard (autorica knjige "Muškarci su poput dinje: vodič za Francuskinju kako preživjeti razvod i pronaći ljubav u eri aplikacije") i njihovo dvoje djece, sina Juliena (20) i kćer Margo (18).

Mary-Kate molila je supruga za produljenje zadanog roka za iseljenje do 30. svibnja 2020. godine, kako bi spakirala sve svoje stvari i organizirala se. Navodno su tijekom razvoda oboje htjeli zadržati kuću u New Yorku koju su kupili 2014. za 13,5 milijuna dolara. Započeli su skupo i dugotrajno preuređenje, a u nju zbog razvoda nisu nikad uselili, piše New York Post. Zdanje se prodaje se za 11, 5 milijuna dolara od kolovoza ove godine: novac će, kad se kuća proda, vjerojatno podijeliti.

Linker
19. travanj 2024 12:54