nezgoda u hrvatskom susjedstvu

Završila je na šivanju u ambulanti, no bol je zaboravila kad je vidjela nominacije za Emmy

Ne ide joj kuhanje, ali zato rastura kao glumica, pjevačica i producentica u hit seriji ‘Euforija‘ o tinejdžerima ovisnicima koje je nesnalaženje u svijetu kakav ih okružuje nagnalo da posegnu za drogom, pa je zasluženo ‘zasuta‘ prestižnim nominacijama

Nezgode u kuhinji događaju se i profesionalcima, pa kako ne bi holivudskoj glumici Zendayi? Čini se da joj pripremanje jela služi kao terapija opuštanja nakon napornog dana na setu filmskog hita "Dina". Drugi dio snima se punom parom na lokacijama u Mađarskoj te u Italiji, a umornoj zvijezdi pogrešan potez nožem na dasci za rezanje (koja je, možda, skliznula) bio je dovoljan da se poreže.

"Sad znate zašto rijetko kuham", objavila je na Instagramu uz zamotani kažiprst i bolan izraz lica. Podršku joj je pružio njezin pomoćnik jer nije bilo bezazleno: zvijezda filma "Spiderman" porezala se dovoljno jako da je asistent odvede na šivanje prsta u najbližu ambulantu.

"Prvi šavovi nespretne bebe. Dovoljni su da više ne kuham", rekla je pokušavši se našaliti.

Nevolju s prstom brzo je zaboravila kad su stigle nominacije za Emmy, televizijski pandan za Zlatne globuse te Oscar. Postala je, naime, najmlađa izvođačica koja je dobila dvije nominacije za glavnu žensku ulogu u dramskoj seriji "Euforija". Uz to je i najmlađa žena ikada nominirana u kategoriji producentice.

Čitajte i: Zendaya sarkastično o lažnoj vijesti koja se širi: ‘Sad znate zašto me nema na društvenim mrežama‘

S obzirom na izvanredan uspjeh serije, 25-godišnja modna ikona pridružila se produkcijskom timu (poput Sarah Jessice Parker u tv-serijalu "Seks i grad") pa je dobila nominaciju za Emmy i za to polje. Nije se zaustavila samo na glumi: slijede još dvije nominacije za pjesme "Elliot’s Song" i "All My Life, My Heart Has Yearned for a Thing I Cannot Name" otpjevane u dvjema epizodama "Euforije". Podsjetimo, riječ je o projektu HBO-a koji brutalno iskreno i beskompromisno prati život tinejdžera ovisnika.

"To je sirov i iskren portret ovisnosti, tjeskobe i poteškoća današnjeg snalaženja mladih u životu", rekla je glumica jednom prilikom, a u seriji tumači ulogu problematične tinejdžerice Rue. Treba dodati i to da je prošle godine, kad je dobila Emmy za tu ulogu, ponovila uspjeh Viole Davis iz 2015., za glavnu žensku ulogu u seriji "How to Get Away With Murder", piše Variety.

Pobijedi li ponovno, još jednom će ispisati povijest. Već je sada uzor mladim ženama afroameričkog podrijetla jer se vinula nebu pod oblake. Ostvare li joj se barem dio nominacija za Emmy, gdje će joj biti kraj?

Linker
18. travanj 2024 17:16