INSTAGRAM/@THEHIGGSBISON
Doktor za zavođenje

Zna se tko je novi Gospodin Savršeni: Iznenadit će vas njegovi aduti!

Riječ je o 31-godišnjem Splićaninu imena Toni Šćulac, a tajno oružje mu je njegova zavidna znanstvena karijera.

Riječ je o 31-godišnjem Splićaninu imena Toni Šćulac, a tajno oružje mu je njegova zavidna znanstvena karijera.

Prema najavama s RTL manje od tjedan dana dijeli nas od početka emitiranja treće sezone realityja Gospodin Savršeni koji se na male ekrane vraća nakon trogodišnje pauze zbog korone. Kako donosi Slobodna ove sezone kandidatkinje će zavoditi doktor fizike Toni Šćulac. Crnokosi Splićanin docent je na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu na kojem drži dva kolegija: Specijalnu teoriju relativnosti i Analizu podataka u fizici visokih energija.

Znanstvenu karijeru gradi od 2017., kada je na tamošnjem Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje počeo predavati fiziku, nakon što je godinu ranije diplomirao na PMF-u. Dvojni doktorski studij Toni je završio na istom fakultetu u Zagrebu i École Polytechnique u Parizu.

Bivši je stipendist francuske Vlade te je član Europskog centra za nuklearna istraživanja (CERN), a za tu je suradnju 2019. dobio priznanje Sveučilišta.

Je li novi Gospodin Savršeni ovako uspješan i kao zavodnik, znat ćemo vrlo skoro. Na RTL-u njegov ljubavni život još ne otkrivaju. Na Instagramu ga prati tek par tisuća ljudi, a sudeći po njegovim objavama, veliki je ljubitelj teretana.

"Jako sam zadovoljna s novim Gospodinom Savršenim, ove godine imamo znanstvenika i intelektualca, istovremeno sportskog duha, lijepo odgojenog čovjeka kojeg bi svaka majka, kako se kaže, poželjela za zeta. Može vam se više ili manje sviđati, može biti ili ne biti po vašem ukusu, ali nitko ne može reći da ove godine nemamo 'wow' kandidata!", ovako je nedavno novog srcolomca opisala Antonija Blaće koja će i ove godine voditi popularni ljubavni reality.

Podsjetimo, prvi Gospodin Savršeni bio je model iz Berlina hrvatskog podrijetla Goran Jurenec. Goranovo srce u emisiji je osvojila influencerica Hana Rodić s kojom je u posljednje četiri godine nekoliko puta prekidao, a vezu su nedavno opet obnovili. U drugoj sezoni koja se prikazivala 2019. zavodio je Mijo Matić iz Siska kojem u CV stoji da je model, bivši nogometaš i vatrogasac. Kraj emisije dočekao je u zagrljaju pjevačice Nuše Rojs, no nisu dugo ostali zajedno, a od ove godine Mijo je u vezi s glazbenicom Arianom Piknjač.

Kakav tip žene voli Splićanin Toni, doznat ćemo uskoro. No, ako je suditi prema njegovim izjavama koje je davao kao znanstvenik, neupitno je da će od kandidatkinja tražiti više od "samo" lijepe vanjštine.

"Nakon završenog MIOC-a bio sam neodlučan, privlačile su me i matematika i fizika. U to vrijeme arhitektura je bila aktualna, ali nisam prošao prijemni. Na drugom roku upisao sam fiziku i matematiku na PMF-u, a na trećoj godini definitivno me je očarala fizika i želio sam ostati u znanosti. Zanimljivo, na diplomskom sam imao sve petice u indeksu, a samo iz čestica tricu. Počeo sam surađivati s FESB-om i profesorom Puljkom, kojemu sam postao asistent, i kako on ima strašnu moć privlačenja ljudi znanosti, 'uvukao' me je u priču. Još kad je došla mogućnost suradnje s CERN-om, što je također njegova zasluga, jasno sam vidio svoj put" rekao je prije nekoliko godina Toni Šćulac.

Linker
05. svibanj 2024 11:10