BORIS KOVACEV/CROPIX
VELIKO PRIZNANJE I MOTIVACIJA

Zrinka Cvitešić osvojila značajnu nagradu pa održala dirljiv govor: ‘Ova današnja nagrada ima najmanje veze sa mnom...‘

Glumica je osvojila nagradu za promicanje hrvatske kulture u svijetu, a dirljiv govor koji je održala na dodjeli iz prvog reda slušao je njezin dugogodišnji partner Niko Kranjčar.

Glumica je osvojila nagradu za promicanje hrvatske kulture u svijetu, a dirljiv govor koji je održala na dodjeli iz prvog reda slušao je njezin dugogodišnji partner Niko Kranjčar.

Naša kazališna, televizijska i filmska glumica Zrinka Cvitešić dobila je još jednu u nizu nagrada, a ovoga je puta riječ o onoj za promicanje hrvatske kulture u svijetu za 2019. godinu!

Još je 2014. poznata Karlovčanka osvojila najprestižniju britansku kazališnu nagradu ‘Laurence Olivier Award’ u kategoriji najbolje glumice u mjuziklu, a osim zavidnih inozemnih uspjeha, Hrvatski kulturni klub obrazložio je kako je Zrinka Cvitešić svojim cjelokupnim umjetničkim opusom postala istaknuta veleposlanica hrvatske kulture.

Dodjelu je uživo prenosila Hrvatska radiotelevizija, a po preuzimanju nagrade glumica je održala dirljiv govor kojeg će njezini najbliži zasigurno zapamtiti.

image
Zrinka Cvitešić održala je dirljiv govor na dodjeli nagrade za promicanje hrvatske kulture u svijetu.
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Tajna uspjeha

“Otkrit ću vam večeras jednu tajnu, tajnu mog uspjeha. Ova današnja nagrada kao i sve ostale, ima najmanje veze sa mnom. I to je najmanje moja zasluga. Moj dosadašnji mali uspjeh ima svoj recept, a ja ću vam otkriti njegove sastojke”, započela je proslavljena glumica.

Čitajte i: Odlazak više nije mogla odgađati! Zrinka Cvitešić nakon teškog perioda napustila Hrvatsku

“Sad bi moj tata rekao da Turanj nije selo već predgrađe, ali ja ću reći “selo”. Selo odgaja dijete koje ne zna što su granice, ali vrlo dobro zna što je osjećaj pripadanja. Potrebni su vam roditelji koji voze polovan auto dovezen iz Njemačke, ali dijete ima koncertni klavir u sobi. Vjerojatno jedino dijete u selu tada. 1995. godine moji roditelji su sve izgubili, ali opet idu “glavom kroz zid”, jer dijete želi ići studirati u Zagreb, a to košta. Za recept za uspjeh treba vam i jedna sestra koja vam pred ispitni koncert iz klavira namjerno slomi mali prst jer joj ide na živce vaše učestalo vježbanje. U tom trenutku se kod vas rađa čelična volja za uspjehom. Koncert je svejedno odrađen s longetom od 20 centimetara. Trebaju vam i bake i dede, posebno jedan deda kojemu ste centar svijeta. Trebaju vam učitelji i profesori koji često nisu ni svjesni kolika je njihova zasluga u stvaranju jednog mladog bića”, ispričala je u kratkim crtama Cvitešić svoju životnu priču te se zahvalila svim bliskim ljudima, obitelji i suradnicima.

image
Govor glumice je iz prvog reda pratio njezin udgogodišnji partner Niko Kranjčar.
MARKO TODOROV/CROPIX

Čitajte i: Međunarodno priznanje: Presretna Zrinka Cvitešić ima još jedan veliki razlog za slavlje

Velika podrška dugogodišnjeg partnera

U prvom redu iz publike ju je slušao njezin dugogodišnji partner, bivši nogometaš, Niko Kranjčar koji nije skrivao emocije pokazujući koliko je na nju ponosan.

“U prvom redu mi je malo neugodno jer sam išla provjeriti i uvjerljivo sam najmlađi primatelj ove nagrade u povijesti Hrvatskog kulturnog kluba, pa mi je malo neugodno jer ima ljudi koji su to trebali dobiti puno prije mene. Mislim da su me obvezali da se moram sada još više truditi i još više to zaslužiti” izjavila je glumica čiji je londonski dom nedavno ukrasila i nagrada Gold Movie awardsa u Londonu gdje je film "What's This Country Called Now", u kojem igra glavnu ulogu, proglašen najboljim kratkim filmom.

Linker
26. travanj 2024 07:05