metalik 

 CELINE BY HEDI SLIMANE
Moćni sjaj

Hit sezone: Zablistajte u komadima metalnog odsjaja

Svjetlucava odjeća i modni dodaci su ‘legalni‘ trend nove sezone, što ide na ruku onima koji vole reciklirati i prenamijeniti komade garderobe.

Svjetlucava odjeća i modni dodaci su ‘legalni‘ trend nove sezone, što ide na ruku onima koji vole reciklirati i prenamijeniti komade garderobe.

Doček nove 2023. već pomalo blijedi u sjećanju, no njegov sjaj ne tamni: garderobni ormar je nakon slavlja ostao pun šljokičastih i svjetlucavih komada. No, bez brige, ne treba čekati sljedeću svečanu prigodu kako biste opet nosili šljokičasto odijelo ili jaknu od metalizirane kože.

Svjetlucava odjeća i modni dodaci su "legalni" trend nove sezone, što ide na ruku onima koji vole reciklirati i prenamijeniti komade garderobe - a to je opet u skladu s ekološkim principima na kojima se gradi budućnost modne industrije. A ti, nekoć isključivo svečani komadi, zaista odlično funkcioniraju u dnevnim kombinacijama jer im daju dozu ženstvenosti, glamura i ekskluzivnosti.

image

Ana de Armas

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK ED

Stoga, za postizanje takvog rezultata, odjenite, primjerice, metalik jaknu ili salonke na strogo poslovno odijelo, a svjetlucavu košulju nosite uz traperice i tenisice. Mjesto u dnevnoj garderobi je čak pronašla i svečana šljokičasta haljina: nosi se uz robusne čizme vojničkog stila i pilotsku ili motorističku jaknu.

Takve kombinacije je u kolekciji za ovo proljeće i ljeto predstavila kuća Celine i one su odmah postale hit među influencericama na društvenim mrežama. Kreativni direktor Hedi Slimane je i inače poznat po ekstravagantnom šiku, što je potvrdila i ta revija održana u francuskom Saint-Tropezu koja je okupila najpoznatije svjetske šminkerice. Isti se ti komadi, naravno, mogu nositi u svečanim prilikama, uz seksepilne dodatke kao što su sandale vrtoglavo visokih potpetica i raskošne komade nakita.

image

Jakna od umjetne kože i krzna 19,99 € (150,61 kn) BERSHKA, novčanik od umjetne kože 15,99 € (120,48 kn), niske čizme od umjetne kože 49,99 € (376,64 kn) PULL&BEAR

UNSPLASH, PRESS

No, kao i kod svakog trenda, i kod ovog vrijedi takozvano pravilo ujednačenosti: svjetlucava i metalik odjeća se nosi od glave do pete. Kako bi se dnevne odjevne kombinacije ipak razlikovale od večernjih, trebaju se odabrati predmeti strogog kroja i minimalističkog dizajna kakve je predstavila luksuzna švicarska marka Bally: u njihovoj kolekciji dominiraju safari jakne, tajice, bodiji i uske visoke čizme boje zlata koji savršeno predstavljaju izgled suvremene samouvjerene žene - jer ovaj trend nije za nekog tko se ne voli isticati.

image
PRODUKCIJA GLORIA
Linker
26. travanj 2024 01:02