RETRO I UDOBNO

Najpoželjnije tenisice u 2023. godini: Ovih pet modela osvojilo je slavne ‘it‘ cure

"It" djevojke poput Hailey Bieber ili Belle Hadid iz sezone u sezonu prepoznaju, ali i kreiraju nadolazeće trendove, a sudeći prema njihovom aktualnom odabiru obuće pred nama je era retro tenisica.

Neuobičajeno visoke zimske temperature zasigurno su mnoge od nas potaknule da ove godine nešto ranije krenemo razmišljati o kupovini novih tenisica. S obzirom na sve veću popularnost smart casual odijevanja, više nije neobično da u svojim omiljenim tenisicama idemo na posao ili javna događanja, no upravo nam zato odabir onog pravog para zna zadavati glavobolje.

Umjesto da beskonačno scrollate bespućima online trgovina, svoju dozu inspiracije potražite u stylinzima supermodela. "It" djevojke poput Hailey Bieber ili Belle Hadid iz sezone u sezonu prepoznaju, ali i kreiraju nadolazeće trendove, a sudeći prema njihovom aktualnom odabiru obuće pred nama je era retro tenisica. Također, u 2023. godini udobnost i volumen ostaju imperativi pa nećete pogriješiti ni s praktičnim hiker modelima, kao ni s onim ekstavagantnim i futurističkim.

Jacquemus x Nike "Air Humara" Hot Pink

Kultne Air Humara tenisice, čiji je originalni dizajn nastao 1997., prošle su godine dobile makeover u Nikeovoj suradnji s luksuznim francuskim modnim brendom Jacquemus. Ovaj trendi model spaja elemente planinarskih cipela s detaljima tenisica, a zasigurno ćemo ga sve češće viđati u 2023. godini. Tenisice su isprva bile dostupne samo u smeđoj i bež boji, no na valu vrlo popularnog Barbiecore looka i Jacquemusove fascinacije žarkoružičastom bojom u prosincu je lansiran i trenutačno najtraženiji model, Jacquemus x Nike "Air Humara" Hot Pink.

Adidas "Samba"

Trendsetterice predvođene Kaiom Gerber, Bellom Hadid i Emily Ratajkowski prošle sezone nisu izlazile iz dizajnerske verzije Adidasovog klasičnog modela Samba, koji je osmišljen još 1950. godine, iz limitirane kolaboracije s brendom Wales Bonner. Redizajnirana Samba donijela je modno napredniji pristup njezinom klasičnom izgledu, a Kendall Jenner je u proteklih godinu dana nosila ovaj model u nekoliko različitih boja.

Adidas x Wales Bonner Samba tenisice prodavale su se po cijeni od 180 dolara, no tamnoplavi, crni i žuti mode brzo su se rasprodali. Ipak, klasična varijanta još uvijek je dostupna i to po cijeni od 100 dolara, a vašim svakodnevnim modnim kombinacijama garantira podjednako kul i trendi efekt.

image

Kendall Jenner u Adidas Samba tenisicama

PAPCULTURE BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Salomon hiker tenisice

Planinarske tenisice bile su u trendu u 2022. godine, a očekuje se kako će ostati jedan od dominantnih trendova i u godini pred nama. Salomonove modele poput "XT-Quest 2" ili "XT-4 Advanced" već su "isfurale" brojne poznate manekenke, a zanimljivo je i kako su se pojavile na modnoj pisti zahvaljujući dizajnerici Sandy Liang koja ih je uključila u svoju kolekciju za proljeće/ljeto 2023.

image

Tina Kunakey u Salomon tenisicama

LAURENT VU/SIPA PRESS/PROFIMEDIA

New Balance "2002R"

New Balance model "550" donedavno je bio nezaobilazan u streetystyle lookovima, no čini se kako će ga ove godine zamijeniti model "2002R", koji je već viđen na "it" curama poput Else Hosk, Grece Ghanem i Hailey Bieber. Inspirane modelom "MR2002", ove trendi tenisice donose zanimljivu kombinaciju brušene kože i mreže koja odiše nostalgičnim retro šarmom.

Asics "Gel-Nimbus 9"

Asicsov model "Gel-Nimbus 9" spaja ovu siluetu trkačih tenisica s futurističkim dizajnom i živopisnim kombinacijama boja. Ovaj model podjednako će dobro funkcionirati s fitness kombinacijama tajica i T-shirtova, ali i kao neočekivana chic nadogradnja ženstvenih haljina ili suknji,

image

ASICS Ub5-S Gel-Nimbus 9 tenisice

PRESS
Linker
22. travanj 2024 10:06