GLORIA DOM

Bogatstvo boja! Zavirite u razigran stan umjetnice Staše Čimbur: Razveselit će vas na prvi pogled

Umjetnica nas je pustila u svoj zagrebački stan, a sve o zanimljivom interijeru u kojem dominiraju boje, čitajte u jesenskom izdanju Glorije DOM, raskošnoj poslastici za sve ljubitelje interijera, arhitekture i uređenja, na čak 140 stranica!

- Ne, ovo neće biti modni tutorijal kako napraviti fascinator. Pozivam vas da kročite u moj dom. Pozivam vas da zavirite u prostor gdje živim, sanjam i stvaram - rekla je Staša Čimbur, umjetnica, dizajnerica i klobučarka, napoznatija po kreiranju fascinatora. Ova etablirana kreativka pustila nas je u svoj mali stan u Savskoj ulici u Zagrebu, kojeg je uredila baš po svojoj mjeri. Na prvi pogled spojila je nespojivo, no Staša nam je otkrila kako je sve pomno smišljeno, a cilj je da u svakodnevicu, prije svega, unese radost.


Kombinacija razigranog dnevnog boravka s kutnom garniturom u klasičnoj plavoj boji, istovremeno hladnoj i elegantnoj, koju je Pantone proglasio dominantnom bojom u interijerima 2020. godine, šarenim jastucima i slikama na zidu te industrijski dizajn kuhinje, prostoru daje traženi balans.

image

Kuhinja i dnevni boravak

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Dnevni boravak je prostor u kojem volimo provoditi vrijeme. Na ovom velikom kauču koji zove na lješkarenje. Bio je pravi izazov na zidu smjestiti slike, u već unaprijed zadane niše. Stvorena je mala galerija poznatih i nepoznatih autora, kao kontrast bjelini i čistoći suprotnog zida", otkrila je Staša. Jedini tamni predmet u otvorenom prostoru gdje se kuhinja i dnevni boravak sjedinjuju su dva crna stolića, dok je kuhinjski stol u gotovo istoj nijansi kao kutna garnitura. Razigranost je ponovno postigla drvenim stolicama u različitim bojama - žutoj, crvenoj te plavoj.

image

Dnevni boravak

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Kuhinja je mala, ali nadasve funkcionalna. Jednostavnih je linija, u neutralnoj, srebrnoj boji i koketira s industrijskim dizajnom. Mali kućanski aparati, predmeti, posuđe, stvarčice koje nastanjuju vjerojatno svaku kuhinju, ovdje su nadohvat ruke, u meni, neizostavnoj crvenoj boji", objasnila je Staša, koja ima poruku za sve koji se boji eksperimentirati u uređenju doma.

"Budite smjeli, nemojte samo sanjati, izađite iz okvira, kreirajte prostore u kojima želite živjeti, uživajte u njima", rekla je. Pokazala nam je i ostale prostorije u domu, kupaonicu i spavaće sobe, a o tome čitajte u novom izdanju Glorije DOM, specijalnom izdanju magazina Gloria posvećeno kulturi stanovanja i življenja.

image

Staša Čimbur

BILJANA BLIVAJS/CROPIX

Čitajte i: Raskoš novog doba na stranicama jesenskog broja luksuznog magazina Gloria DOM

Gloriju DOM nabavite na kioscima i u trgovinama - raskošna poslastica za sve koje zanimaju najnoviji trendovi u uređenju interijera, dizajnu, urbanizmu i arhitekturi ovaj puta dolazi na čak 140 stranica luksuznog magazina. Osim o Stašinom stanu, čitajte i o crno-bijelom muškom carstvu poznatog kipara Nikole Vudraga u Varaždinu i ženskoj oazi članice Uprave Pet centra Martine Babić. Za one kojima je od gradskog asfalta draža pastorala, snimili smo kuću arhitektice Borjanke Marinac, koja se iz metropole preselila u selo Kupeć Dol pokraj Jastrebarskog, dok je poduzetnica Jelena Batić život u Zagrebu zamijenila uživanjem u božanstvenom pogledu na zelenu dolinu iz svoje kuće u Prigorju.

Linker
15. travanj 2024 01:56