OBITELJSKA STVAR

U domu Nikoline Ristović: ‘Ja sam kućni domaćinski tip, a Vidoje je taj koji unosi nered‘

U našoj novoj rubrici Obiteljska stvar poznati otkrivaju po čemu je njihova obitelj posebna. Ovoga tjedna u svom zagrebačkom domu ugostila nas je poznata voditeljica i otkrila nam kako je ona ta u obitelji koja je čuvarica ognjišta i kućni tip.

Cijelu obitelj Nikoline Ristović (44) nemoguće je uhvatiti na okupu. Suprug Vidoje (42) zbog posla mnogo vremena provodi u Beogradu, starija kći Hana (23) u Edinburghu studira medicinu, a Nikolina je zbog modne linije koju priprema za djecu trenutno poslom vezana za Zagreb. Na kolekciji marljivo radi dok je njihova kći Una Sofija (5) u vrtiću, a popodne ih čekaju aktivnosti poput baleta, tenisa i učenja stranog jezika.

O izazovima u majčinskim i bračnim vodama govori samo za Gloria.hr


U njihovom zagrebačkom domu u centru grada iz kojeg pogled seže sve do Katedrale teško je ne primijetiti koliko njezin suprug, povjesničar umjetnosti, voli posjedovati predmete kojima se divi.

I dok ostale probleme rješavaju u valceru, njegovo strastveno gomilanje stvari najčešći je razlog bračnih svađa.

Zbog toga je zabranila suprugu da sudjeluje u uređenju njihova novog doma kojeg su kupili u podsljemenskoj zoni.

"Kuća se nalazi u sjevernom djelu Zagreba, ima 400 četvornih metara, a ukupnog zemljišta oko 1600. Naročito se veselim velikom vrtu i kupaonicama kojih nikad dosta. Bit će to naš mali raj. Vidoje ima povjerenja u mene i što se tiče uređenja, može mi davati prijedloge ali nema pravo utjecati na situacije. Ja sam vrlo praktična i prostor mora biti funkcionalan, a onda estetika prolazi iz funkcije što je njemu potpuno strano", priča Nikolina koja i na drugim poljima voli držati stvari pod kontrolom.

image
Nikolina Ristović u vrtu svog zagrebačkog stana u središtu grada
VEDRAN PETEH/CROPIX

"Ja sam čuvar ognjišta, kućni, domaćinski tip, a on je taj koji voli unositi nered u to, što je nekad dobra dinamika. Vidoje više voli izlaske i razbarušene situacije koje ja moram kontrolirati da ne nastane potpuna anarhija", objašnjava nam.

No nije stroga samo prema suprugu, već je i stroži dio roditeljskog para. Vidoje je sklon popustiti kćeri, ali i nesporazume rješavati poklonima čemu se pak ona posebno protivi. Za kćeri kaže da su svojeglave i svoje te da uvijek idu kontra nje zato se već sada iznova priprema na najuzbudljivije razdoblje svakog roditelja - ono tinejdžersko.

Pogledajte i naše prethodne video priče iz rubrike Obiteljska stvar

Marijana Mikulić: ‘Ne znam kako bih uz toliko djece, stanove i kredite svake tri godine nalazila ljubav svog života‘

Nevena Rendeli: 'Kada sam upoznala Makovu djecu bilo je kaotično, danas smo svi velika sretna obitelj'

Linker
04. travanj 2024 06:09