Pronicljiva i duhovita

Zlatna pravila za sve generacije: Žužinih deset savjeta za muškarce!

Najnovija biografija "Neispričana priča o Žuži Jelinek" biblioteke G. autorice Nade Mirković, koju možete pronaći u prodaji uz novi broj magazina Gloria po cijeni od 49 kuna, donosi niz zanimljivosti iz života legendarne Glorijine kolumnistice, ali i niz savjeta koji su primjenjivi i danas...

Mnogi koji se bave pisanom riječi pozavidjeli bi legendarnoj Glorijinoj kolumnistici Žuži Jelinek kako na rukopisu, tako i na porukama koje je kroz svoje kolumne, ali i javnim nastupima, s lakoćom prenosila na svoje obožavatelje.

Pisala je legendarna Žuži o ljubavi, odnosima, životu, vlastitim iskustvima kao nitko drugi na našim prostorima. A rado je, na posebno jednostavan, ali duhovit način dijelila i savjete, koje su mnoge dame ali i muškarci, htjeli to priznati ili ne, rado upijali i primjenjivali.

U serijalu videa koje smo vam pripremili, iz najnovije biografije o ženi koja je za magazin Gloria pisala pune 22. godine i ispisala čak 1088 kolumni, izdvajamo njezina zlatna pravila.


Prva su ona za muškarce, pa im nemojte dozvoliti da ih propuste...


Iako je imala život dostojan filmskog scenarija, Žuži Jelinek je uvijek bila vedra i optimistična. Takvu ju je 1990. upoznala i autorica "Neispričane priče o Žuži Jelinek" biblioteke G., koju možete pronaći u prodaji samo uz novi broj magazina Gloria po cijeni od 49 kuna.

Nada Mirković, tada novinarka i urednica u ženskoj reviji Svijet, došla je prvi put k Žuži kako bi od nje izvukla tajne nekad vodećeg modnog salona, u kojem se krojio stil najutjecajnijih žena bivše države - od Jovanke Broz do Bele Krleže. Iako tada Žuži više nije bila u žiži - jer je slavni salon na središnjem zagrebačkom trgu već pet godina bio zatvoren - nije joj ispričala nijednu sočnu epizodu, nije odala nijednu tajnu.... No, u novinama je završila njena životna priča: tom se prigodom otkrila kao žena koja nikad ni od čega nije odustajala, pričala je otvoreno o muškarcima, seksu, borbi za život, putu do uspjeha, svim usponima i padovima. Pričala je o jedinstvenom ženskom iskustvu života iz četrdesetih i pedesetih godina prošlog stoljeća, o čemu su tadašnje majke i bake šutjele, uvjerene da je najvažnije pokazati vrline, a sve drugo, ono najbolnije i najintimnije - sakriti.

Čitajte i: Obožavana kolumnistica Glorije: 'Ljubav svakome, pin nikome!' - fascinantan život Žuži Jelinek

Ta je njezina otvorenost bila poticajna, gotovo ljekovita.

Nada je još mnogo sati provela s tom nevjerojatnom ženom - ne samo u Zagrebu, nego i u njenim vilama na Hvaru i Opatiji - a u međuvremenu se dogodila Žužina ljubav s Glorijom.

image
G.

Samo uz Gloriju ne propustite najnoviju biografiju legendarne Glorijine kolumnistice.

Linker
09. travanj 2024 07:02