Krav Maga

Brzi tečaj: Ovo su tri načina samoobrane koje svaka žena treba znati

Instruktorica vrlo popularnog načina samoobrane pokazala nam je kako reagirati u tri situacije u kojima je moguć fizički konflikt.

Ako vam se neki put u životu dogodilo da se niste usudili proći mračnom uličicom ili ste to ipak učinili, ali ste se osjećali vrlo nesigurno, niste jedini. Puno puta sam u takvim situacijama pomislila zašto se nisam rodila kao muškarac. No, ono što nisam znala jest da najviše napada na žene ne dolazi od nepoznatih osoba, već od bliskih ljudi, što je posebno teško za čuti.

S tom činjenicom upoznala me Irena Isomura, instruktorica Krav Mage - sustava samoobrane koji je nastao nakon Drugog svjetskog rata, a danas ga koriste vojne snage, policijski odredi i tajne službe. Bazira se na instinktivnim pokretima, lak je za učenje i pamćenje.

Osim što na treningu možemo naučiti kako sebe ili drugu osobu obraniti od napadača, Krav Maga je odličan za neutralizaciju stresnih situacija u privatnom i poslovnom životu i za rješavanje mogućih konflikata, kako fizičkih, tako i verbalnih.

Irena me naučila kako reagirati u tri najčešće situacije koje žene doživljavaju i moram vam priznati, ovo vrijedi znati!

Što je potrebno znati prije prvog treninga Krav Mage?

  • namijenjena je svima, neovisno o kondiciji i tjelesnoj spremnosti
  • nije potrebno predznanje
  • povećava snagu, ali i samopouzdanje
  • treninzi su prilagođeni prema različitim programima, od dječje do odrasle dobi
  • na trening treba doći u udobnoj odjeći (majica, tajice/trenirka)
Linker
15. travanj 2024 06:11