BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
koja li je tajna?

Evo što jede Meghan Markle za vitku liniju, zavidni ten i zdravlje

Meghanin prehrambeni stil isključuje riječ "dijeta". Draži joj je termin uravnotežena prehrana, ali to vrijedi svaki dan.

Meghanin prehrambeni stil isključuje riječ "dijeta". Draži joj je termin uravnotežena prehrana, ali to vrijedi svaki dan.

Besprijekorna linija Meghan, vojvotkinje od Sussexa, uvijek je ista. Vjerojatno bi i danas mogla ući u istu odjeću koju je nosila dok je snimala seriju "Suits" iako je u međuvremenu postala mama trogodišnjeg Archieja i jednogodišnje Lilibet. O svojoj prehrambenoj rutini pisala je na lifestyle blogu The Tig. Ugasila ga je otkako se udala za princa Harryja, no njezini savjeti kolaju društvenim mrežama i jako su popularni.

Insider ih je podvrgnuo desetodnevnom testu: zaključak je da Meghanini tips&tricks ‘pale’. Pritom treba znati da njezin prehrambeni stil isključuje riječ "dijeta". Draži joj je termin uravnotežena prehrana, ali to vrijedi svaki dan. Bivša glumica striktno se pridržava rutine i ne priznaje kampanjski pristup. Danas je veganka, ali svojedobno je jela ribu i u salate dodavala poširana jaja te malo grilanih pilećih ili purećih prsa - savjeti su iz tog razdoblja.

Krenimo od jutra. Dan započinje šalicom mlake vode i kriškom limuna. Zaboravite na kavu, kofein može poništiti zdravi učinak vode s limunom. Poslije dvadesetak minuta, vrijeme je za prvi obrok. U Meghaninoj zdjelici za doručak najvažnija namirnica su acai bobice. Alternacija je zobena kaša s bananom, malo slatkog sirupa od agave i vrlo malo bademovog mlijeka. Po potrebi se mogu dodati kokosove pahuljice, malo meda ili pčelinji pelud. Testiranje je potvrdilo da uz Meghanin doručak ne bi trebalo biti kruljenja u želucu sve do ručka.

image

Avokado za uravnotežen obrok

SARAH LOUISE NICHOLSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Ako dan nije prezahtjevan, njezin omiljeni ručak je tost s avokadom i poširanim jajetom. Da, avokado je vrlo kaloričan, ali te su masti zdrave (uglavnom se radi o jednostruko nezasićenim masnim kiselinama). Sadrži i mnogo magnezija, kalija te vlakana. Ključan benefit avokada je magnezij: povećava energiju i izdržljivost tijekom radnog dana. Umjesto jajeta mogu se dodati rajčice te sirovo povrće po želji. Alternacija avokadu je salata s bazom od al dente kuhane kvinoje ili riže, povrća po želji i malo grilanog bijelog mesa. Uz lagani ručak poželjno je pijuckati hladno prešani zeleni sok od lisnatog povrća i sezonskog voća.

Kao međuobrok (priznajmo, teško je preživjeti dan samo na tostu s avokadom), savjetuje snack od mrkve i krekera iz zdrave palete, primjerice, od pira. Uz krekere poželjno je dodati lagan, zasitan humus. Zaželimo li se slatkog (Meghan ga izbjegava), pomaže lubenica s malo cimeta (taj začin ubrzava metabolizam).

image

Sushi

JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA JAKUB PORZYCKI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Večera s Meghaninim potpisom sastoji se od vegetarijanskih tacosa ili sushija (poželjna je kombinacija lososa i avokada). Kao zdrava i zasitna zamjena poslužit će kvinoja s pirjanim povrćem ili gljivama. Bilo kako bilo, lagani obroci a la Meghan ukusni su i pomažu pri topljenju suvišnih kilograma. Naravno, vojvotkinja vježba jogu svaki dan stoga je razgibavanje podjednako važan dio njene dnevne rutine na trnovitom putu do vitke linije, bez oscilacija u težini.

Linker
27. travanj 2024 02:06