Šaputanje na jastuku

Ove riječi najčešće izgovaramo odmah nakon seksa. Koja je vaša prva rečenica?

Riječi koje kažemo neposredno poslije spolnog odnosa puno govore o našoj vezi, a šutnja možda još i više.

Bilo je fantastično! Hoćemo li ponoviti? Volim te! Gdje mi je mobitel? Pohvale, (nesmotrene) izjave ljubavi, ali i suho vraćanje u realnost, prvo je što muškarci i žene izgovaraju nakon seksa. Točnim rečenicama pozabavili su se u istraživanju koje je na 2000 ljudi proveo Illicit Encounters, vodeći britanski web site za upoznavanje i dejtanje.

Izravniji i jednostavniji

Muškarci su uglavnom manje rječiti od žena, pa je prvi artikulirani zvuk koji ispuste nakon seksa najčešće jednostavno "Vau!". Na drugom je mjestu pitanje "Kada ćemo to moći ponoviti?", a na trećem bezosjećajno "Moram ići". Slijedi potom sebično "To mi je trebalo!", onda i nespretno zanimanje za ženu s pitanjem "Jesi li svršila?".

image

Muškarci vole odrijemati, žene vole razgovarati

DEPOSITPHOTOS

Na šestom je mjestu zaneseno "Volim te!", a na sedmom suho "Gdje mi je telefon?". Slijede izrazi zadovoljstva, ushićenja i bliskosti: "To je bilo tako dobro", "Hvala ti što si tako nevjerojatna" i "Volim biti s tobom".

Suptilnije i zahtjevnije

Žene su nakon seksa nešto elokventnije od muškaraca, ali svakako suptilnije. Najčešća prva rečenica poslije spolnog odnosa ženama je "Nevjerojatan si!". Slijedi "Nemoj zaspati", što potvrđuje rezultate prijašnjeg istraživanja istog portala prema kojima je muško ekspresno padanje u san za žene među osam najgorih situacija poslije seksa. Na trećem je mjestu senzualno "Mazi me", a na četvrtom "Volim biti s tobom".

image

Žene posllije seksa žele maženje i nježnost

DEPOSITPHOTOS

Nešto se češće od muškaraca žene prvo zanimaju za mobitel, pa je otrežnjujuće pitanje "Gdje mi je telefon?" na petom mjestu. Ljubavna izjava "Volim te" je, kao i kod muškaraca, na šestom mjestu, a "Moram ići" na sedmom, četiri mjesta niže nego kod muškaraca. Slijede izraz zadovoljstva "Bilo je tako dobro", molbica "Napravi mi čaj (kavu, piće)" i neromantično "Što ima na televiziji?".

Isključen ton

Istraživanje je pokazalo i da je provjeravanje telefona definitivno najčešća aktivnost koju oba spola čine nakon vođenja ljubavi – 67 posto žena i 62 posto muškaraca uzet će ga u ruke unutar pola sata poslije seksa. Gotovo tri četvrtine (74 posto) žena voli razgovarati odmah nakon spolnog odnosa, u usporedbi s jedva nešto više od polovice (52 posto) muškaraca. No, čini se da muškarci više vole govoriti tijekom seksa i to prljavo - u tome uživa 68 posto muškaraca i 48 posto žena.

image

Provjeravanje telefona je najčešća aktivnost koju oba spola čine nakon vođenja ljubavi

DEPOSITPHOTOS

Jessica Leoni, stručnjakinja za seks i veze s portala IllicitEncounters.com, komentirala je rezultate istraživanja: "Ono što kažemo odmah nakon seksa puno govori o stanju naše veze. Većina parova u dugim vezama tada govori vrlo malo, jer često ponavljaju iste pokrete i poze i seks im je manje-više uvijek jednak. Zanimljivije je čuti što se govori u novijim vezama, dok ste još zaljubljeni jedno u drugo i seks je uzbudljiv. Opadanje nečijeg zanimanja prepoznaje se i po ‘isključenom tonu‘ poslije seksa."

Linker
29. ožujak 2024 01:10