Zaljubite se u nju

Poza 69 za najveći užitak: Bit će još bolja i uzbudljivija uz ovih nekoliko savjeta

Ova najpoznatija Kamasutra poza savršena je za razbijanje seksualne rutine, a uz nekoliko trikova postići ćete užitak kakav još niste doživjeli.

Poza 69 mnogim je parovima omiljena za prakticiranje oralnog seksa, dok je drugi izbjegavaju jer im se čini prekomplicirana. No, zašto komplicirati jednostavne stvari, zar ne? Seks bi trebao biti zabavno i opuštajuće iskustvo, a ne napeta i komplicirana borba poput one koju stalno vidimo u filmovima, posebice američkim, koji od tako prirodne stvari kao što je seks rade nepotreban spektakl.

Ako ste upali u seksualnu rutinu ili nemate puno vremena za seksi igrice, poza 69 idealna je za sve one koji sebe i partnera žele zadovoljiti ‘na brzaka‘.

Kod ovog položaja, koji je opisan i u Kamasutri, oba partnera primaju i daju u isto vrijeme,a za razliku od nekih drugih poza, 69 ne zahtijeva previše fleksibilnosti, kaže psihologinja i stručnjakinja za intimnost dr. Lori Beth Bisbey za Pop Sugar.

Kod klasičnog 69, jedan partner leži na leđima, dok je druga osoba iznad njega, ali okrenuta glavom u suprotnom smjeru. Tako si oboje ustima i/ili prstima međusobno stimuliraju genitalije. Ipak, postoji varijacija ove poze koju možete isprobati - na boku.

Partner koji je gore brže se umara od ležećeg partnera pa je poza 69 na boku najbolje rješenje za obostrano zadovoljstvo. "Ugodnija je jer se nitko ne mora brinuti o težini druge osobe na licu, lakše je disati i lakše je upravljati vlastitim tempom", objašnjava Bisbey.

image

Ne zaboravite komunicirati s partnerom.

DEPOSIT PHOTOS

Kako bi ovo iskustvo bilo što ugodnije za oboje, važno je zapamtiti nekoliko savjeta koji će vam u tome pomoći.

Pomognite si igračkama

Partnera ne morate nužno stimulirati samo ustima. Nabavite neku seksualnu igračku poput vibratora kojom ćete malo začiniti samo iskustvo. Mijenjajte brzinu, pritisak i intenzitet stimulacije te osluškujte kako vaš partner reagira.

Istražujte

Nemojte se koncentrirati samo na genitalije, već mazite i druge erogene zone koje možete doseći poput testisa, G točke, prostate i slično.

Komunicirajte

Ako vam u nekom trenutku postane nelagodno ili neudobno, nemojte šutjeti, već recite partneru što vas muči. Usta i ruke se u ovoj pozi vrlo brzo umore pa svakako napravite pauzu te nastavite kad oboma odgovara.

Zabavite se

Orgazam je u ovom slučaju sporedna stvar pa nemojte osjećati pritisak da morate svršiti kada i partner ili da pod svaku cijenu morate doživjeti orgazam. Najvažnije je da se dobro zabavite i priuštite i sebi i partneru nezaboravnu igru.

Linker
05. ožujak 2024 18:25