Bez brige s Dijanom

Poruka unutarnjeg glasa: Glumica Nera Stipičević prvi put govori o izbivanju sa scene

Kako prepoznati što nam govori unutarnji glas, kad ga poslušati, kako s njim polemizirati, otkrivaju nam sasvim iskreno u razgovoru poznata glumica Nera Stipičević i psihijatar dr. Hrvoje Handl.

"Ima različitih unutarnjih glasova. Meni kao psihijatru, kad kažeš unutarnji glas, prvo pada na pamet halucinacija kao fantastičan način da se ljudi obrane od teških duševnih boli", kazuje nam u razgovoru dr. Hrvoje Handl. "Razumijem, ali mene zanimaju glasovi našeg unutarnjeg bića, oni koji se bune na vanjske okolnosti, odnose, norme, forme, a ne uspiju doći do slušatelja!"




"Unutarnji glasovi predstavljaju, među ostalim obranu od nečega. Oni su prostor potpune iskrenosti koju ne dijelimo sa svijetom. Jer svijet je okrutan i mi ne želimo pokazati najranjiviji dio sebe", brzo mi uzvraća Hrvoje.



"Ja sam se ohrabrila poslušati svoj unutarnji glasić koji je počeo vikati svom snagom. Poslušala sam taj glas koji mi je jasno govorio da ne moram biti u javnosti, da ne moram ići na fotografiranja i domjenke. Ostajala sam sama, danima, mjesecima i slušala sebe. Slušala to svoje unutarnje biće. Nije lagano, ali to je za mene bio jedini put. Nekima čudan, neke sam možda i povrijedila, ali svi, a najviše ja, zaslužuju najbolju verziju mene", svjedoči Nera Stipičević, glumica, pjevačica, ponosna vlasnica podcasta CVIT SAMOĆE, koji u dvanaest epizoda kroz dijalog ega i unutanjeg glasa priča osobnu priču uspona i padova, tuga i radosti, besmisla i spoznaje.



Cijelu emisiju "Bez brige s Dijanom" pogledajte na Gloria.hr od četvrtka.

Linker
07. travanj 2024 06:05