MARIO POJE
Kruna njezinog rada

Aleksandra Dojčinović u svojoj oazi u centru Zagreba: Luksuzno okruženje daje posebno iskustvo shoppinga

Nagrađivana dizajnerica i poduzetnica proširila je svoje poslovanje na čak 270 kvadrata i to na mjestu nekadašnje kultne kavane i slastičarnice.

Modna dizajnerica i nagrađivana hrvatska poduzetnica novije generacije, Aleksandra Dojčinović, otvorila je u strogom centru Zagreba novi butik svog brenda Lei Lou, koji na hrvatskom i međunarodnom tržištu uspješno posluje već gotovo petnaest godina.

Zagrebačka je Ilica na ovaj način postala bogatija za jedan novi prostor, što je u postpandemijsko vrijeme od velike važnosti za domaće poduzetništvo, a sama Dojčinović ne krije koliko je ponosna na ovaj projekt koji je sa svojim timom suradnika realizirala u tek nešto manje od mjesec dana.

image
Novi Lei Lou butik nalazi se u Ilici na mjestu kultne kavane Kraš.
MARIO POJE

Naime, na mjestu nekoć kultne kavane i slastičarnice Kraš u Ilici 15 danas se na čak 270 kvadrata prostire Aleksandrina modna meka, a luksuzno uređen interijer, u kojem prevladavaju siva, bijela i zlatna, kojem dodatnu prostranost i dubinu daje sjajan odabir rasvjete i ogledala, djelo je priznatog arhitekta Ante Vrbana.

Čitajte i: Zaljubljena u makrame: Torbice, nakit i ukrase za dom izrađuje i po 8 sati, a ne smetaju joj ni bolni žuljevi na prstima

image
U prostoru prevladavaju siva, bijela i zlatna.
MARIO POJE
image
Prostranost i pažljivo odabrani detalji daju poseban šarm butiku.
MARIO POJE

"Iako je rok za završetak radova bio kratak, jer smo htjeli otvoriti prije ljeta, paralelno s izlaskom nove kolekcije u prodaju, uspjeli smo ostvariti sve zacrtano. Svi smo radili gotovo danonoćno, no čim smo prvi put kročili u završen prostor, znali smo da se trud itekako isplatio jer sve izgleda točno onako kako smo zamislili.

image
Ante Vrban i Aleksandra Dojčinović.
MARIO POJE
image
Mramorni detalji daju posebnu dozu elegancije.
MARIO POJE

Ovo je kruna mog dosadašnjeg rada, dućan u centru Zagreba, grada u kojem sam odrasla i koji mi je tako puno dao, a kojem se zato uvijek nastojim odužiti svojim djelovanjem. Moje su modne revije uvijek bile i svojevrstan hommage Zagrebu, održavane na nekim od najljepših, ali i nekim zaboravljenim, a prekrasnim gradskim lokacijama" - govori Dojčinović i dodaje kako na ovaj način, svojim primjerom, želi potaknuti i druge poduzetnike da počnu razmišljati o povratku ili dolasku u centar.

Samo djelovanjem i dobrim poslovnim projektima možemo starom Zagrebu vratiti nekadašnju slavu o kojoj toliko volimo pričati. Grad mogu oživjeti samo dobre, kvalitetno osmišljene i pozitivne poslovne priče i ja sam uvjerena da Hrvatska ima puno mladih i hrabrih ljudi s vizijom kako centru Zagreba udahnuti novi život. Stvar je samo u tome da treba početi, a ne čekati druge da počnu. To je lekcija koju sam naučila jako rano i uvijek je nastojim primjenjivati u poslu.

Sve na jednom mjestu

Aleksandrin će novi dućan ujedno biti multimedijalni prostor u kojem će jedan dio biti izložbeni, posvećen našim eminentnim umjetnicima, mahom članovima umjetničke grupe Gorgona.

image
Posebnu pažnju dalo se rasvjeti koja daje dubinu prostoru.
MARIO POJE
image
Butik ima i opuštajuć prostor za sjedenje.
MARIO POJE

Riječ je o značajnoj investiciji kojom Dojčinović okreće novi list u svom poslovanju jer će, kaže, napokon na jednom mjestu moći ponuditi sve što brend ima - haute couture, bridal i ready-to-wear odjeću, modne dodatke, torbe, nakit i cipele.

Čitajte i: Pet stvari koje će svaku terasu ili vrt učiniti vašom malom oazom hedonizma

Asortiman je uoči otvorenja upotpunjen novom ljetnom kolekcijom za koju je snimljena i popratna kampanja, zapravo jedna urbana foto priča koju potpisuje naša eminentna fotografkinja Maja Kljaić.

image
Lei Lou ljeto 2021.
MAJA KLJAIĆ
image
Lei Lou ljeto 2021.
MAJA KLJAIĆ
image
Lei Lou ljeto 2021.
MAJA KLJAIĆ
image
Lei Lou ljeto 2021.
MAJA KLJAIĆ
Linker
25. rujan 2021 16:40