SPOJ FUNKCIONALNOSTI I ESTETIKE

Zaboravite četvrtaste bordure: Novi hit u uređenju interijera su okrugla ogledala!

Ogledala oblih linija osim što će prividno povećati prostoriju, unijet će više svjetla u vaš dom.

Udobnost, mir, prirodne boje i jednostavnost posljednje dvije godine postali su prioriteti kod uređenja interijera. Za osjećaj "kao kod kuće" prostorije se uređuju prije svega udobnim i funkcionalnim, a onda i estetski privlačnim komadima. Obli elementi stvaraju poseban osjećaj udobnosti, a u skladu s tim se razvio i novi hit u uređenju doma - okrugla ogledala.

Njihova funkcija više nije isključivo promatranje vlasitog odraza - puno je veća ona u nadopunjavanju drugih elemenata prostorije i u uređenju prostora.

image

Umjesto slika, na zid postavite ogledalo.

UNSPLASH

Četvrtasta ogledala zlatnih bordura kakve smo viđali do nedavno, sada s liste trendova odlaze u zaborav, a mijenjaju ih okrugli oblici koji se uklapaju u svaku prostoriju koju želite učiniti vizualno većom i svjetlijom.

image

Prema želji, prostor možete urediti okruglim ogledalima s ili bez okvira.

UNSPLASH

Čitajte i: Ležerno je novi trend u interijerima: Karim Rashid dizajnirao namještaj u koji smo se zaljubili na prvi pogled!

Savršeno pristaju u hodnik, većinom malu prostoriju s nedovoljno dnevnog svjetla gdje će biti od velike pomoći u osvjetljavanju prostora. Bez obzira na to u kojem ste stilu uredili dom, okruglo ogledalo uklopit će se u svaki dekorativni izričaj i dinamiku prostora podići na sasvim novu razinu. U moderno uređenim interijerima podići će sofisticiranost linija, a pritom trebate pripaziti da reflektira kutak vrijedan pažnje - najbolje je ako se nasuprot nalazi balkon s puno biljaka.

image

Okrugla ogledala apsolutni su hit u uređenju interijera.

UNSPLASH

Čitajte i: Interijer u koji ćete se zaljubiti: Krase ga detalji u duhu renesanse s daškom talijanskog glamura

Umjesto slike na zidu dnevnog boravka, možete postaviti okruglo ogledalo, s ili bez okvira, a nećete pogriješiti niti s više okruglih ogledala u jednoj prostoriji - posebice u kupaonici.

image

Okruglo ogledalo prividno će povećati prostoriju.

UNSPLASH

Osim što ih možete postaviti na zid, okruglo ogledalo jednak efekt postić će i samo prislonjeno uza zid.

image

Ogledalo unosi svjetlost u prostor u kojem se nalazi.

UNSPLASH

Ako se još premišljate, vrijeme je da nabavite vlastiti primjerak i uredite prostoriju na način koji nalažu trendovi.

image
UNSPLASH
Linker
19. travanj 2024 11:28