suradnja s netflixom

Nova kulinarska zvijezda: Michelle Obama pametnim je potezom potaknula svoje kćeri da zavole povrće

Bivša prva dama SAD-a uvijek se brinula o zdravim navikama mališana - još je u Bijeloj kući pokrenula kampanju za smanjenje debljine kod djece, a sada u emisiji na Netflixu jača svijest o važnosti raznovrsne prehrane.

Kao zagovornica zdravog načina života, bivša Prva dama Michelle Obama (57) odlučila je nastaviti borbu protiv pretilosti u Americi, koju je započela tijekom prvog mandata svojeg supruga Baracka Obame. Tada je na travnjaku Bijele kuće zasadila organski povrtnjak i pokrenula kampanju “Let’s move” (Pokrenimo se) s ciljem smanjenja debljine kod djece, a njen najnoviji projekt, edukativno-kulinarska emisija “Waffles + Mochi”, također je namijenjen najmlađima.

Michelle je ujedno i producentica i glavna zvijezda showa koji se prikazuje na Netflixu, odlično se snašla u ulozi gospođe O., vlasnice supermarketa kojoj u posjet dolaze dvije lutke - Waffles (napola Yeti, napola smrznuti vafl) i njen partner Mochi (tradicionalna japanska lutka veličine dlana). Krpeni dvojac dolazi iz ‘zemlje smrznute hrane’, koja simbolizira prehranu bez puno kuhanja i znanja o namirnicama. Budući da se žele zaposliti na odjelu sortiranja hrane, najprije se moraju educirati o nutritivnoj vrijednosti namirnica, njihovom porijeklu i načinu pripreme.

- Kako biste potaknuti djecu da isprobaju novu hranu, uključite ih u proces sadnje vrta, nabave namirnica, kuhanja... Naučila sam to na primjeru vlastitih kćeri, Sashe i Malije - nisu im se sviđali ni špinat ni brokula, ali kada su ih posadile i gledale kako rastu, postali su im zanimljiviji. Počele su na povrće gledati sasvim drukčije - rekla je Michelle.

Da bi ih naučila važnosti zdravog konzumiranja hrane, tvrdi, uvijek je inzistirala na zajedničkim obiteljskim večerama, koje je ponekad bilo i teško realizirati zbog poslovnih obaveza.

- Jako sam uzbuđena zbog obitelji i djece koja će nam se pridružiti dok istražujemo, kuhamo i degustiramo hranu iz cijelog svijeta. Također, presretna sam da ćemo zajedno graditi zdravije navike kod djece i pomoći obiteljima koje žele kuhati sa svježim namirnicama - izjavila je Michelle Obama.

image
Špageti sa rajčicama
RICHARD ŠEMíK/PANTHERMEDIA/PROFIMEDIA

Slatke rajčice

SASTOJCI ZA 4 OSOBE

  • 800 g cherry rajčica
  • 1/4 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 žličice šećera
  • morska sol
  • 450 g tjestenine
  • 85 g naribanog parmezana
  • 15 listića svježeg bosiljka

PRIPRAVA

Cherry rajčice pomiješajte s maslinovim uljem te ih začinite solju i šećerom. Postavite ih na lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 105 stupnjeva. Svakih pola sata nježno promiješajte rajčice u limu kako se ne bi zalijepile za podlogu. Pecite ih oko pet sati dok se ne smežuraju, odnosno osuše.

Skuhajte tjesteninu. U velikoj zdjeli pomiješajte osušene rajčice i tjesteninu, dodajte im parmezan i bosiljak, dvije žlice maslinovog ulja te jednu šalicu vode u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se okusi bolje proželi.

Više o kulinarskoj priči bivše prve dame Amerike pročitajte u novom broju magazina Gloria!

Linker
17. travanj 2024 04:26