Nešto novo

Dunja Ercegović kao Bad Daughter: Pjesme na kojima je dugo radila konačno je objavila na albumu

Na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, Dunja Ercegović ove je godine svijetu predstavila i svoj odvojeni projekt Bad Daughter za koji je sada objavila i prvi album Album ‘Let Me Panic‘.

Jedna od najpoznatijih domaćih kantautorica mlađe generacije Dunja Ercegović neprestalno mijena i nadograđuje svoj umjetnički izričaj. Širim masama poznata je pod imenom Lovely Quinces, no već neko vrijeme taj solo projekt pretočila je u bend, ali ubrzo je na scenu izbacila nešto potpuno novo i to pod nazivom Bad Daughter.

Nakon što je ranije ove godine sa sjajna dva singla “Favourite Game“ i “Thick” najavila prvijenac, debitantski album Bad Daughter pod nazivom “Let Me Panic” ugledao je svjetlo dana. Dunja Ercegović je, mlada i izrazito talentirana kantautorica koja je od samog početka visoko iskočila sa svojim osebujnim, drskim i duboko emotivnim stilom. Iza sebe kao Lovely Quinces ima dva EP izdanja i gomilu singlova te mnogobroje turneje po Europi i SAD-u. Kroz novi solo projekt Bad Daughter Dunja se poigrava unutar granica indie pop žanra dajući mu svoju nešto tamniju, ali i dalje plesnu i pitku viziju.

Pogledajte video

Uz kreativno istraživanje i napredovanje sa svakim novim izdanjem, Dunja uz novi album poručuje: “Počela sam šivati nešto novo.”

Čitajte i: Dunja Ercegović o novom projektu: ‘Bad Daughter poput nekakve psihopatkinje na jako mirni način pjeva o srcobolji‘

Album “Let Me Panic” nastajao je tri godine, a rađen je u suradnji s Leonardom Klaićem koji potpisuje produkciju i aranžmane. Pjesme plešu unutar indie pop žanra, s osjetnim naslanjanjem na elektonsku glazbu, odnosno kako Dunja dodatno pojašnjava, pune su utjecaja koji proizlaze iz svega što ona i Leo privatno slušaju.

image

Bad Daughter

PROMO

Potreba za odvajanjem

"Najviše sam osjećala potrebu za odvajanjem jer sam zadnjih par godina krenula raditi pjesme koje nikako ne bi mogla žanrovski svrstati u LQ opus, ne zato što je bilo apsolutno nemoguće te skice oblikovati u rock maniru već zato što sam vidjela priliku za istraživanjem novog žanra u kojem bi ove pjesme prirodno našle svoje mjesto. Također mislim da je razlika i u karakteru koji će se pokazivati u ovom projektu: LQ reži, glasno iskazuje srcobolju dok Bad Daughter poput nekakve psihopatkinje na jako mirni, hladnokrvni način pjeva o istim temama, ali iz neke nadmoćnije pozicije", rekla je Dunja Ercegović u razgovoru za Gloria.hr.

Novi album donosi osam pjesama, među kojima su i do sada objavljene ”Favourite Game”, koju prati i sjajan video spot, kao i “Thick”, te najnoviji singl “New Lover”. Objavljen je za LAA, a dostupan je na svim streaming servisima.

Čitajte i: Dunja nije više solo: Lovely Quinces sada je i službeno bend, a izašao je i njihov premijerni singl

Bad Daughter nova je stranica u Dunjinoj karijeri, kao i velika potvrda njezine kreativnosti, svestranosti i talenta da jednako dobro i uvjerljivo pliva unutar više različitih glazbenih žanrova. Paralelno s Bad Daughter, Dunja nastavlja i dalje stvarati kao Lovely Quinces i to u formi punog benda. Novi Lovely Quinces materijal očekuje se početkom iduće godine.

Pogledajte video
Linker
16. travanj 2024 15:36