PRESS
Pravo prijateljstvo

Film ‘Starac i roda‘! Priča o ljubavi koja je očarala svijet, nakon šest godina snimanja konačno u kinima

Redatelj Tomislav Jelinčić ovjekovječio najljepšu priču o ljubavi čovjeka i životinje, snimanje filma trajalo je gotovo šest godina.

Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine i zajedno su do sada odgojili 60-ak malenih roda. Kad stigne jesen Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi dok Malena ostaje u selu sa Stjepanom. Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu. A što bi Stjepan bez Malene?

image
Film prati Stjepana Vokića, Malenu i njenog Klepetana.
PRESS

Priča o umirovljeniku i udovcu iz Slavonskog Broda zadivila je mnoge, grijala nam srca te vraćala nadu da čovjek i priroda i dalje imaju razumijevanja jedni za druge i da ljubav čovjeka i životinje može izdržati i najveće prepreke koje im se nalaze na putu. A put koji ih dijeli je dug i nesiguran.

Stjepan, Klepetan i Malena nisu zainteresirali samo susjede u Brodskom Varošu. Već godinama ih prate milijuni ljudi diljem svijeta, a Stjepanov poštanski sandučić je stalno pun pisama koji stižu od ljubi koji prate njihovu priču o ljubavi i prijateljstvu.

image
Starac i Roda
PRESS

Čitajte i: Novi biser u Šibeniku: Uskoro se otvara Kuća umjetnosti Arsen, u njoj će gostovati brojni umjetnički programi

Izazovan projekt

Poznato TV lice i redatelj, Tomislav Jelinčić, priču je odlučio ovjekovječiti, i još vas jednom podsjetiti kako se nesvakidašnja ljubav nalazi svuda oko nas. Više od šest godina snimali su svaki pokret Malene u Brodskoj Varoši, bilježeći kamerama Stjepanovu i rodinu svakodnevicu.

"Drago mi je da smo snimili dokumentarac na temu tako tople ljudske priče. Dokumentarac je ujedno i moj zalog vjere u dobrotu svuda oko nas te nadu da se čovjek još uvijek nije otuđio od prirode. Dokumentarac je bio iznimno izazovan projekt, šest godina snimanja, u svim vremenskim uvjetima, stotine sati snimki, neizvjesnost i nestrpljenje.. No, projekt smo uspješno dovršili, i drago mi je da upravo krećemo u kino distribuciju", zjavio je redatelj filma, Tomislav Jelinčić.

image
'Starac i Roda' sniman je u Brodskoj Varoši.
PRESS

Film u kino distribuciju diljem Hrvatske kreće 27. svibnja. Popis kina dostupan je ovdje. Film je nastao u produkciji Antitalenta, distributer filma je Restart Label.

Ujedno, to je i prvi hrvatski dokumentarni film koji će moći pogledati slijepe i slabovidne osobe putem aplikacije Moviereading, namjenjene osobama s oštećenjem vida.

image
'Starac i Roda' u kinima je od 27. svibnja.
PRESS
Linker
30. studeni 2021 01:18