izložba u galeriji omnibus

Matea Smolčić Senčar pinhole kamerom stvara nadrealno! Njenu izložbu možete pogledati u virtualnoj galeriji

Izložba "pinehole portreti" premijerno je prikazana 2017. godine u Londonu, a nakon toga i u Splitu, Zagrebu te Beogradu. U proširenom sastavu od 1.12.2020. može se pogledati u virtualnoj galeriji Omnibus.

Izložba fotografija "pinhole portreti" Matee Smolčić Senčar koja je premijerno prikazana u Londonu 2017. te nakon toga u Splitu, Zagrebu i Beogradu, predstavljena je u proširenom postavu 1.12.2020. u virtualnoj galeriji Omnibus, koju su nacrtali i postavili Siniša Uštulica i Igor Šeler u virtualnoj stvarnosti.

image
Matea Smolčić Senčar

Sadržaj je moguće konzumirati na svim platformama kao što su mobiteli, računala, tablet, VR naočale

Fotografije su snimljene pinhole kamerom koja se bazira na tehnici camera obscure. Tehnika snimanja pinhole kamerom puno pridodaje mističnom i nadrealnom dojmu na fotografiji. Umjesto kroz objektiv, svjetlost se projicira kroz sitnu rupicu na željeni foto materijal, a u ovom slučaju to je uglavnom crno-bijeli negativ film.

image
Matea Smolčić Senčar

Žena koja razotkriva (i slavna) lica: 'Nekad snimanje traje i do četiri ujutro, jednom sam se i srušila'

Ono što nam oku u stvarnom svijetu nije vidljivo i teško je za interpretirati ovdje dolazi u formi fotografije, odnosno manipulacijom propuštanja svijetla na negativ i pozicioniranjem aktera na fotografiji. Sam doživljaj virtualne izložbe oplemenjuje i glazba genijalnog Zvjezdana Ružića.

image
Matea Smolčić Senčar
Linker
20. travanj 2024 05:11