Promo
Jedva čekamo!

Pala je zadnja klapa serije 'Dnevnik velikog Perice': Uskoro ćemo saznati sudbinu obitelji Šafranek

Zadnji kadrovi o životu Perice Šafraneka su upravo snimljeni i kreće postprodukcija serije koja je izazvala velik interes javnosti od početka snimanja.

Ljubav, moda, pjesma i žudnja osnovni su motivi serije "Dnevnik velikog Perice" koja će osebujnim životnim pričama zaintrigirati gledatelje. Zabava, plesnjaci, glazbeni festivali i moda obilježili su društveni život Zagrepčana zlatnih 60-ih. Gledatelji će imati priliku doživjeti baš takav Zagreb kroz emotivnu, toplu i zabavnu priču u kojoj glavni akteri prolaze i danas aktualna životna pitanja.

Obožavatelji filma Kreše Golika „Tko pjeva zlo ne misli“ prepoznat će Pericu jer se radnja naslanja na jedan od najgledanijih filmova hrvatske kinematografije. Serija kroz šest epizoda prati život sada već velikog Perice Šafraneka kojeg glumi Živko Anočić, njegove supruge koju glumi Csilla Barath Bastaić i njegove obitelji 1964. godine.

Promo
Ekipa serije 'Dnevnik velikog Perice' na zavrsetku snimanja.

Zagreb su u to vrijeme obilježile mnoge promjene, sve više se osjećao utjecaj Zapada, a pop kultura dobivala je svoj zamah. U seriji se iz postave filma pojavljuje samo Mirjana Bohanec Vidović koju u seriji osvaja Otokar Levaj u ulozi Fulirovog brata.

Poznata glumačka ekipa

Životno veselje i previranja u gradu koji se tada rapidno razvija snimani su pod redateljskim vodstvom Vinka Brešana. Serija je okupila odličnu glumačku ekipu kojoj se pridružio i poznati glumac Nikola Kojo, a u glavnim ulogama su i Dušan Bućan, Iva Babić, a u seriji glume i Goran Navojec, Ana Begić Tahiri, Pjer Meničanin, Dejan Aćimović, Milan Pleština, Ljiljana Bogojević, Damir Šaban, Ivana Legati, Damir Orlić, Iva Visković i mnogi drugi.

Autor ideje, kreativni producent i scenarist Albino Uršić snimanje serije smatra svojim velikim životnim projektom, a ideja za seriju rodila se prije nekoliko godina. Svoju realizaciju dočekala je zahvaljujući producentima Biserki Mihalić i Željku Zimi iz Croatia filma koji seriju snima za HRT.

Planirani početak prikazivanja je početkom 2021., a zanimljivosti do tad pratite na profilima "Dnevnik velikog Perice" na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

Čitajte i:

Premijera nove predstave 'Par - Nepar' prvi put se postavlja na neku zagrebačku pozornicu

Povratak dive: Zrinka Cvitešić ponovno igra u predstavi 'Tko pjeva, zlo ne misli'

Glumice Katarina Baban i Petra Dugandžić nakon svega što su prošle: 'Predivan je osjećaj vratiti se'

Linker
05. prosinac 2020 06:43