Magično iskustvo

Sara Renar nastavlja turneju po kazalištima: Glazbenica predstavlja svoj najzreliji album u karijeri

Na kazališnim daskama u Varaždinu i Vinkovcima pjevačica će s pratećim bendom predstaviti svoje najnovije radove, a uskoro objavljuje album remikseva uspješnog albuma ‘Šuti i pjevaj‘.

Kantautorica Sara Renar nastavlja uspješan niz koncerata po hrvatskim kazalištima. Ovog tjedna glazbenica započinje i drugi dio kazališne turneje te gostuje u Varaždinu i Vinkovcima.

Nakon uspješnih koncerata u Hvarskom povijesnom kazalištu, Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku i Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku, gostovanje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu održat će se u četvrtak, 21. travnja, a ulaznice u besplatne i potrebno ih je rezervirati na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

U petak, 22. travnja, gostuje u kazalištu Joza Ivakić u Vinkovcima, realizacija koncerta sufinancirana je putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Čitajte i: Sara Renar uvodi nas u apstraktan introspektivan svijet u videospotu za novi singl, snimljen na prekrasnoj domaćoj lokaciji

Uskoro album s remiksevima

Sarin posljednji studijski album “Šuti i pjevaj” objavljen je u izdanju Croatia Records, a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri. Godinu dana nakon izlaska hvaljenog albuma, Sara predstavlja izdanje "Šuti i pjevaj remixes". Riječ je o kompilacijskom albumu s remiksiranim pjesmama afirmiranih, ali i novih uzbudljivih producentskih imena iz regije. S albuma su već otkriveni remiksevi pjesama "Mlad kao mi", sarajevskog DJ-a Hibrid, te "Marija budi oprezna" dvojca Outcome koji je već zavladao radijskim eterom, a publika može čuti i do sada neobjavljene poput "Šuti i pjevaj" u atmosferičnom remiksu tonote (Ivone Eterović) te neo-funk remiks pjesme "Kapital" nastale pod producentskom palicom Povraccia di Coltea (Leo Beslać) i Dimitrija Dimitrijevića.

Čitajte i: Bugarska kroz oči zagrebačke glazbenice: Svaki grad od Dunava do Crnog mora ima poseban šarm

"Uvijek mi je interesantno dati pjesme na remiks zanimljivim producentima i producenticama jer pjesma na taj način dobije jedno sasvim novo čitanje i slušanje, neki novi kontekst i novi život. Osobno ni na koji način nisam sudjelovala u remiksiranju nego sam imala potpuno povjerenje u odabrane suradnike, tako da mi je tim više bilo interesantno slušati rezultate. Za ovu kompilaciju moram istaknuti da se na njoj nalaze čak tri pobjednička remiksa pjesme 'Medeja' za koju mi je na natječaj stiglo više od dvadeset uradaka. Mislim da je došlo do jedne lijepe razmjene s publikom da sami daju kreativni doprinos i svoje viđenje pjesme", rekla je Sara Renar.

Ovom prigodom najavljuje izlazak albuma "Šuti i pjevaj" na vinilu koji će biti u prodaji od 29. travnja ove godine. 180-gramski crni vinil stiže u sleeve pakiranju s tekstovima svih pjesama koji se nalaze na posebno dizajniranom perforiranom posteru u obliku razglednica te svaka pjesma ima svoju razglednicu. Album "Šuti i pjevaj (remixes)" objavljen je na streaming servisima kao što su Apple Music, Amazon Music, Deezer i YouTube Music, a od sutra će biti dostupan i na Spotifyju i Tidalu.

Linker
20. travanj 2024 02:15