U njegovom mjestu

‘Sidrim te u srcu‘: Otvorena izložba fotografija u čast Olivera, autor Livio Andrijić najposebniju darovao Vesni

Na otovorenje izložbe došao je veliki broj stanovnika Vele Luke, kao i posjetitelja otoka, svi koji razgledaju izložbu mogu vidjeti 35 odabranih fotografija Olivera Dragojevića koje su snimljene u raznim životnim situacijama.

Vela Luka krajem srpnja postaje mjesto gdje svi ljudi kao da dišu za uspomenu naše glazbene legende Olivera Dragojevića. To mjesto na otoku Korčuli Oliveru je bila najdaža destinacija kojoj je vraćao i u kojoj je boravio kada god je to mogao. Dva dana uoči treće obljetnice tužnog odlaska našeg pjevača svečano je otvorena izložba "Sidrim te u srcu" koja je posvećena Oliveru Dragojeviću. Autor izloženih radova je naš fotograf i voditelj foto i video agencije Cropix Livio Andrijić.

image
Livio Andrijić i Vesna Dragojević
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX
image
Livio Andrijić, autor izložbe o Oliveru Dragojeviću
FOTOGRAFIJE: ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Na otvorenju se okupilo mnoštvo žitelja Vele Luke i glazbenika koji su ove godine dio koncertne priče "Trag u beskraju". Posjetitelji mogu vidjeti 35 odabranih fotografija koje su snimljene u raznim životnim situacijama.

image
Livio Andrijić i Tedi Spalato
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Izložba Livija Andrijića u čast Olivera Dragojevića: ‘Slikao sam ga u svim mogućim privatnim situacijama, čak i kod brijača‘

image
'Sidrim te u srcu'
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Tri godine od odlaska glazbene legende: Na trajektu između Splita i Vele Luke održan koncert u čast Oliveru Dragojeviću!

image
Vesna Dragojević
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

"Osjetio sam neku tugu jer znam da njega više nema, ali paralelno sam se prisjetio i lijepih trenutka koje sam proveo fotografirajući ga po Veloj Luci", rekao je fotograf Livio Andrijić.

image
Veliko zanimanje za izložbu posvećenu Oliveru
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

"Osjećam da Vela Luka više nije ista otkako ga nema, ali sam sretan što mi je Vela Luka izložila radove u mjestu u koje je bježao kada je god to mogao. Oliverova supruga Vesna zaželjela je noseću fotografiju izložbe koju sam joj i darovao", doao je autor fotografija Livio Andrijić.

image
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Čitajte i: Velu Luku mala, ne zaboravi! Oliverovo mjesto i ove će mu godine prirediti spektakularni koncert

image
Veliki interes za otvorenje izložbe 'Sidrim te u srcu'
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

I ove godine Oliveru u čast prirpedit će se dvodnevni koncert na kojem će njegovi kolege i prijatleji izvoditi njegove pjesme. Trajekt s glazenicima već je stigao u Velu Luku, a atmosfera na njemu bila je posebna. Naime na trajektu između Splita i Vele Luke održan koncert kao jedno u nizu događanja u sklopu velikog projekta u sjećanje na Olivera pod nazivom "Trag u beskraju".

image
Oliverova udovica poželjela je naslovnu fotografiju
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX

Projekt Trag u Beskraju organzira općina Vela Luka zajedno s Centrom za kulturu i turističkom zajednicom Vela Luke te udrugom Luško lito. Vrhunac manifestacije planira se na dan treće godišnjice smrti glazbene legende, s početkom u 22 sata na pijaci ispred crkve Svetog Josipa u Veloj Luci.

image
Izloženo je 35 fotografija velikog Olivera, a Vesna je odabrala baš ovu.
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX
image
Autor je Vesni Dragojević poklonio fotografiju koju je zaželjela.
ANTE CIZMIC/CROPIX CROPIX
Linker
14. travanj 2024 02:20