Koncertni vodič

U boji ljubavi: Valentinovo nam donosi pregršt glazbenih nastupa među kojima su i brojne domaće dive

Uoči i na dan praznika ljubavi osim koncertnih dvorana i klubova oživjet će i brojna kazališta, kina i razne pozornice.

Nakon koncertne suše u siječnju kao d aje Valentinovo potaknulo i glazbenike dodatno angažiraju i ponude publici brojne nastupe. U valentinovskom tjednu zbilja ima mnogo događanja, počevši već od četvrtka 10. veljače. Kako se približava vikend, odnosno Valentinovo na ponedjeljak 14. veljače, tako i broj nastupa raste, a raznovrsnost se povećava. Garantirano će svatko naći neki koncert za sebe, za uživanje s partnerom, partnericom ili prijateljima.

Je Veux, četvrtak 10. veljače, Vintage Industrial Bar

Hvaljeni album ‘I Glow‘ koji potpisuje Je Veux konačno je dobio i vinilno izdanje, a objavu prati i najava koncerta u zagrebačkom Vintage Industrial Baru u četvrtak 10. veljače 2022. Prema najavljenoj satnici vrata se otvaraju u 20, a koncert počinje u 21 sat.

image

Željka Veverec, Je Veux

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Ulaznice za koncert od 1. siječnja u prodaji su po cijeni od 70 kn dok će na dan koncerta biti 80 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima i Entria kao i online.

Čitajte i: Nagrađivana glazbenica Je Veux ima novosti: prvi album konačno izdaje na vinilu i najavljuje veliki koncert

Živa voda: Angel's Breath, četvrtak 10. veljače, Dva Osam

Živa voda je koncept suradnje glazbenika i umjetnika s različitih dijelova hrvatske scene. Zajedno okupljeni, svaki put u sklopu drugačije teme ili koncepta, te u uvijek drugačijoj postavi, improviziraju unutar zadanih parametara. Nakon više nego uspješnog prvog nastupa u njihovoj novoj bazi, klubu DVA OSAM, tijekom kojeg su reinterpretirali Talking Headse, ovog puta u cijelosti (ili skoro) obrađuju kultni album Milana Mladenovića i Mitra Subotića - "Angel’s Breath". Četvrtak 10. veljače, u klubu Dva Osam.

image

Živa voda: Angel's Breath

PRESS

U četvrtak će nastupiti: Maja Rivić, Vedran Peternel, Josip Šustić, Mario Petrinjak & Konrad Lovrenčić! Gosti: Darko Rundek & Igor Pavlica! Ulaznice po cijeni 50/60 kuna na linku. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.

Mary May, petak 11. veljače Kuća umjetnosti Arsen, Šibenik

Nakon izvrsnog prošlogodišnjeg nastupa na Tvrđavi sv. Mihovila u sklopu drugog izdanja festivala Let's Rock, Mary May se vraća Šibeniku, ovog puta u Kuću umjetnosti Arsen.

image

Mary May

PRESS

Sastav djeluje kao kvintet koji voli pjevati i svirati u vodama americane, folka i bluesa. Međutim, kad je riječ o Mary, jasno je da se radi o jednoj od najznačajnijih kantautorica na domaćoj nezavisnoj sceni koju možete poslušati u petak 11. veljače u Arsenu.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna su u prodaji od danas, na Kucaarsen.hr i na blagajni Kuće umjetnosti Arsen.

Čitajte i: Dugo ih čekamo: Novi bend kreativnog dvojca Radioheada u Zagrebu otvara europsku turneju!

Fantom, četvrtak i petak, 10. i 11. veljače KSET

U iz Beograda u KSET stiže Fantom. Synth pop sastav koji uživo uz Petra Wagnera čine i Luna Škopelja, Danilo Orbović, Todor Živković te Luka Sovrlić, zajahao je glazbeni val u uzletu, koji se zadnjih pet godina diže iznad regije i na čvrstoj je putanji prema vrhu. U zagrebačkom klubu gostuju dva dana u četvrtak i petak, 10. i 11. veljače.

image

Fantom u Ksetu

PRESS

Ulaznice za 10.2. mogu se kupiti po pretprodajnoj cijeni od 40 kuna putem Entrio sustava, a na dan koncerta cijena karte će iznositi 65 kuna! Karte za 11.2. su rasprodane!

Valentinovo s Plazmatickom, petak 11. veljače, Pločnik

Svemirski tango za hrđava vremena. Izbor sporotitrajuće glazbe uz šaku plazma rariteta. U petak 11. veljače od 20 sati u klubu Pločnik, ulaz je slobodan.

image

Plazmatick u Pločniku

PRESS

Miro Kadoić Quartet, petak 11. veljače, Jazz u Močvari

Hrvatsko-slovenski jazz sastav Miro Kadoić Quartet - Miro Kadoić akademski je glazbenik koji se glazbom bavi od 80-ih godina. Školovao se u Zagrebu i New Yorku, a 1993. godine postaje članom Big Banda RTV Slovenija s kojim ugošćuje mnoge svjetske jazz soliste i autore. U Močvari izvodi originalne kompozicije, nastale u razdoblju zadnjih nekoliko albuma do danas, a osim Mire na alt saksofonu i flauti, čine ga Petar Čulibrk (klavir), Nikola Matošić (kontrabas) i Gašper Bertoncelj (bubnjevi).

image

Miro Kadoić Quartet

PRESS

Petak 11. veljače, vrata u 21:30, koncert počinje 22:30 sati. Ulaznice u pretprodaji 30 kuna, na blagajni kluba 40 kuna, Covid potvrde nisu potrebne.

Crvena Jabuka, subota 12. veljače Boogaloo

Omiljeni romantičari glazbene scene s vječnom tematikom ljubavi, Crvena Jabuka u mjesecu ljubavi dolazi u zagrebački Boogaloo te ujedno slavi i 35 godina postojanja! Jedan od najpopularnijih pop-rock bendova naših prostora, Crvena jabuka, u subotu, 12. veljače nastupaju u Boogaloou. Crvena jabuka rođena je 1985.godine u Sarajevu, a do danas broje 13 studijskih, četiri koncertna i pet kompilacijskih albuma.

image

Crvena jabuka

PRESS

U Boogaloo dolaze u aktualnoj postavi: Dražen Žerić (vokal), Krešimir Kaštelan (bas gitara), Adrian Borić (bubnjevi), Igor Matković (klavijature) i Tomislav Škrak (gitara), gdje će izvesti neke od svojih najvećih hitova poput "Bježi kišo s prozora“, "To mi radi“, "Tugo nesrećo“, "Zovu nas ulice“, "Riznice sjećanja“ i još mnoge druge. Ulaznice po cijeni od 90 kuna možete kupiti putem platforme Entrio, na dan koncerta cijena je 100 kuna.

Urban & 4, subota 12. veljače, Tvornica kulture

Koncert riječkog glazbenika Damira Urbana i njegove prateće četvorke održat će se u subotu 12. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture. Urban&4 nakon dvije godine stižu u zagrebačku Tvornicu kulture. Subota, 12. veljače rezervirana je za koncertnu promociju jednog od najboljih albuma godine, dvostrukog "Lipanj, srpanj, kolovoz". Urban&4 u Tvornicu stižu i na krilima subotnje dodjele Rock&Off nagrada - pjesma godine je "Sama", a ovjenčani su i Iskonovom nagradom publike.

image

Urban &4

PRESS

Kartu možete kupiti putem platforme Eventim po cijeni od 100 kuna, na dan koncerta 120 kuna, a koncert počinje u 20 sati.

Čitajte i: Kreće nova sezona Magic Boxa: Bogat program u šestom izdanju online koncerta uz Mayales, Žen i Zarkoffa

Magic Box, subota 12. veljače, online koncert

Za svoje šesto izdanje Magic Box donosi izbor kvalitetnog i aktualnog s domaće glazbene scene, uz nastupe pet izvođača različitih glazbenih usmjerenja, u kombinaciji s razgovorima i ostalim prilozima, kojima s lakoćom dirigira voditeljica Ida Prester. Magic Box najavio je pet izvođača: Mayales, Zarkoff, Pi Lubanjice, Luul i Hram. Ovaj nastup uživo odvija se u subotu 12. veljače, a organizatori su najavili i satnicu nastupa - Hram u 18,15 sati, Luul u 19,15, Pi u 20,10, Mayales u 20,50 te Zarkof u 21,50 sati.

image

Magic Box

PRESS

Magic Box donosi nastupe uživo, kroz koncertnu i festivalsku atmosferu putem ekrana, još uvijek s iste adrese, odnosno iz HUB-a 385 u Zagrebu. Magic Box emitira se kroz video i radijski prijenos uživo, s web stranice Radija 808, kao i kroz niz partnerskih stranica na društvenim mrežama.

Neki Reperi, subota 12. veljače, Močvara

Mladi splitski rep sastav Neki Reperi, originalno se sastoje od dvojice perspektivnih repera, Hope i Šeksa, koji su nedavno izbacili svoj album prvijenac. Kada je riječ o svirkama uživo, pridružuje im se cijeli bend, odnosno Neki Bend i Neka Žena, što ih podebljava do broja sedam, te uz čiju su pomoć osvojili i prošlogodišnji ST-art festival. U močvari nastupaju u subotu 12. veljače.

image

Neki reperi

PRESS

Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u petak, 11. veljače, u 10 sati. ️Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

Alice in WonderBand, nedjeljak 13. veljače, Močvara

Vrelo zvuka ima čast po prvi put u Močvari ugostiti koncert Alice In WonderBand, srpskog dua koji na sjajan način spaja tradicijsku glazbu s dramskom, odnosno izvedbenom umjetnošću. Naime, Alice In WonderBand kulturnu baštinu Balkana prezentiraju na neposredan i neuobičajeni način - tradicijsku glazbu predstavljaju u novim aranžmanima, izvedenu kroz spoj tjelesnih perkusija i pjevanja. Izvode pjesme iz Srbije, Makedonije, Crne Gore, Bosne, Bugarske, Rumunije, Albanije, Turske i Mađarske.

image

Alice in Wonderband

PRESS

Nedjeljni koncert, 13. veljače počinje u 20 sati, vrata kluba otvaraju s eu 19 sati. Za ulaz u klub potrebno je predočiti EU digitalnu COVID potvrdu s QR kodom kao i osobnu iskaznicu. Ulaznica u pretprodaji i na dan događanja na blagajni kluba 45 kuna, karte možete kupiti na linku.

Nina Badrić Valentinovom u Lisinskom, ponedjeljak 14. veljače, KD Vatroslav Lisinski

Nina Badrić jedna je od najcjenjenijih hrvatskih glazbenica čija karijera uspješno traje punih 30 godina. Od početka karijere ne odstupa od kvalitetne glazbe s kojom gradi svoj glazbeni put. Na koncertu za Valentinovo publici će se još jednom približiti svojim prepoznatljivim romantičnim, ljubavnim izričajem koji snažnom interpretacijom jamči nezaboravnu večer i to kroz njene najveće hitove: Čarobno jutro, Dodiri od stakla, Dat će nam Bog, Dani i godine, Za dobre i loše dane, Čežnja, Rekao si, Ratujem s tugom i brojne druge.

image

Nina Badrić

PRESS

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 sati do 19.30 u prostorima Lisinskog.

Josipa Lisac, 14. veljače, Kino u Samoboru

Josipa Lisac, koja je tradicionalno u prošlosti održavala koncerte na svoj rođendan i Valentinovo, ove godine u Samoboru će održati intiman koncert u novouređenom samoborskom kinu na Dan zaljubljenih, 14. veljače.

image

Josipa Lisac

BORIS KOVACEV/CROPIX

Originalnog kapaciteta od svega 242 mjesta, zbog aktualne epidemiološke situacije ulaznice će biti u prodaji tako da je između grupe ljudi tj. kupaca koji su zajedno ostavljeno po jedno prazno mjesto. Tako će kapacitet za ovu prigodu biti svega 200, što ovaj koncert čini još ekskluzivnijim. Ulaznice po cijeni od 160 kn u prodaju na svim prodajnim mjestima Eventima i online.Ulaz na koncert je moguć uz Covid potvrde ili negativan test ne stariji od 48 sati.

From Fingerville with love: Valentinovo u Tvornici kulture, ponedjeljak 14. veljače

Nakon sjajna tri spektakla "Xmas in Fingerville" u zagrebačkoj Tvornici kulture koji su tijekom prosinca oduševili publiku metropole, nastavljamo dalje u Fingervilleu, puni ljubavi. "From Fingerville with love: Valentinovo u Tvornici kulture" prvoklasna je gala večer organizirana povodom Dana zaljubljenih, 14.2., na kojoj ćete uživati u kompletnom glazbeno-scenskom događaju uz vrhunske glazbenike, pomno odabran glazbeni program i večeru u četiri slijeda.

image

Fingerville za Valentinovo

PRESS

Bez obzira jeste li već pogođeni Kupidovom strelicom ili ćete to tek postati, počešljajte se, ulaštite svoje cipele za ples i povedite sa sobom osobu s kojom biste rado i na pustom otoku izradili brod s kojim bi se u svakom trenutku lako moglo doploviti do egzotičnog mjesta gdje su ljudi nasmijani, puni ljubavi i željni zabave! Više informacija pronađite na eventu. Svečanost počinje u 20 sati.

Los Caballeros, ponedjeljak 14. veljače, kazališta Komedija

Prvi hrvatski mariachi za Valentinovo spremaju romantični spektakl za zaljubljene i sve ostale! Organizator je Zagrebačko gradsko kazalište Komedija.

image

Los Caballeros

PRESS

Prošlo je dvadeset i više godina od prvog nastupa u Zagrebu nakon kojega Mariachi los Caballeros nisu niti sanjali da će s istim ansamblom proputovati Hrvatsku, Europu i Meksiko, interpretirajući mariachi glazbu na najbolji mogući način. Cijena karte 60 do 80 kuna, informacije na eventu. Za prisustvovanje na događaju obavezno je prilikom ulaska u prostor priložiti COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz na uvid!

Marko Kutlić i Nela, ponedjeljak 14. veljače, HNK Šibenik

U sklopu programa KA strana grada najavljujemo koncert Marka Kutlića i Nele koji će se održati u ponedjeljak 14. veljače 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku u 20 sati. Tako ćete povodom Valentinova moći uživati u prekrasnim ljubavnim baladama ovo dvoje umjetnika, te još ponekim iznenađenjima koja nam spremaju u svom programu. Uz njih će se na pozornici pojaviti i Antonio David Perina multiinstrumentalist, kantautor, aranžer i producent iz Tisnog, violončelistica Nina Lucia Perina te klavijaturist Tin Pavlinec .

image

Marko Kutlić i Nela

PRESS

Ulaznice su dostupne online na linku te na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 12 sati te na dan programa od 19 sati. COVID potvrde obavezne za sve starije od 12 godina.

Second Breakfast: Love Is Just A Fantasy, ponedjeljak 14. veljače, Močvara

U ponedjeljak, 14.2., na dan zaljubljenih, u Močvaru ponovno dolazi Second Breakfast, akustični duo iz Zagreba, nastao iz ljubavi prema fantasy žanru! Branka i Marko ovaj put u Močvaru donose spoj fantasya i romantike. Kakve nam sve ljubavne priče pripovijedaju fantasy junaci, a kakve ljubavne tajne skrivaju tek obični mali ljudi? Je li ljubav samo fantazija? Dođite na Močvarno Valentinovo i otkrijte!

image

Second Breakfast

PRESS

Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen, može ih se kupiti na linku po cijeni od 30 kuna, koncert počinje u 20 sati.

Francusko-matematički program Cantus Ansambla na koncertu 16. veljače

Cantus Ansambl nastavlja svoju bogatu sezonu, u sklopu koje su između ostalog, gostovali u Beču i Ljubljani, a sljedeći koncert na programu je 16. veljače ove godine te će se održati u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji s početkom u 19:30 sati.

image

Cantus Ansambl

PRESS

Ulaznice za koncert po cijeni od 40 kuna možete nabaviti u sustavu Ulaznice.hr ili na blagajni Muzičke akademije, koja je otvorena dva sata prije početka koncerta. Zbog epidemiološke situacije, ulaz na koncert je moguć uz predočenje EU covid potvrde ili važećeg antigenskog / PCR testa. Organizatori mole publiku da tijekom čitavog koncerta nose zaštitne maske za lice.

Linker
20. travanj 2024 14:30