Prokurative se orile

Veliko finale Splitskog festivala: Pobjedu odnijeli TBF, klapa Cambi i ST Koke, Neno Belan dobio nagradu žirija

Nakon pobjede, dečki iz klape Cambi rekli su da se uopće nisu nadali pobjedi, ali da je osjećaj - ludilo i jako su sretni.

Na finalnoj večeri 61. Splitskog festivala najveća nagrada otišla je u ruke grupi Cambi, TBF-u i ST Kokama zahvaljujući zajedničkoj skladbi naziva 'Bambina mia'.

"Kako kažu u Splitu, ovo je ludilo osjećaj! Više smo nego zadovoljni i nismo se nadali prvoj nagradi publike, ali ni novinara. Drago nam je što je pjesma prepoznata. Dugo smo se pripremili za ovaj nastup, još prošlog ljeta smo krenuli s realizacijom snimanja pjesme i spota", rekli su članovi Cambija za Slobodnu Dalmaciju.

image
CAMBI, Saša Antić, Mladen Badovinac TBF
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Čitajte i: Susret Doris Pinčić i Borisa Rogoznice na Prokurativama: Kad kamere nisu 'gledale', bivši supružnici razmijenili su par riječi

Mladen Badovinac iz TBF-a nahvalio je momke iz Cambija. "Sretni smo, happy smo, ispalo je najbolje kako je moglo ispast. Putovanje je bilo zabavno, lepršavo, s ovim momcima se lipo radi i dobro se zezaju. Sve petice! Nadam se da će im ova pobjeda donijeti uzlet u karijeri", rekao je Mladen, dodavši da se nije nadao pobjedi.

Čitajte i: Kakva kraljica! O potezu Doris Pinčić dugo će se pričati, ostavila je Prokurative bez teksta

Prema ocjeni publike, srebrnog galeba dobio je Dražen Zečić, dok je Brončani galeb otišao u ruke Tomislava Bralića i klape Intrade.

image
Tomislav Bralić i klapa Intrade
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Najbolju ocjenu žirija dobio je Neni Belanu i pjesmi "Zvijezde" koji je dobio Zlatni val, Srebrni je dobila Lorena, a Brončani je otišao u ruke Tedija Spalata.

image
Tedi Spalato
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
Lorena Bučan
TOM DUBRAVEC/CROPIX
image
Neno Belan
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Po prvi puta, nagradu za najbolje stihove dodijelila je Slobodna Dalmacija - nagrađen skladba je "Srce u koroti" u izvedbi Tedija Spalata. Stihove za tu pjesmu je napisao nedavno preminuli Željko Pavičić.

Osim toga, nagradu za najboljeg debitanta dobio je ToMa, Lorena za najbolju interpretaciju, dok je Goran Karan dobio nagradu za najbolji aranžman.

Linker
17. travanj 2024 04:04