Savršen dodatak svakom stolu

Novom kolekcijom šalica Filipa Sorko nadmašila samu sebe: Omiljeni zimski motivi u tren će vas ugrijati i vratiti u djetinjstvo!

Dizajnerica iz Vinkovaca koja stoji iza brenda Chia Cups u svojoj je božićnoj kolekciji spojila borove, imelu i slične simbole zime s njezinim prepoznatljivim točkicama. Rezultat je više nego čaroban!

Šira javnost Vinkovčanku Filipu Sorko upoznala je 2016., kao pobjednicu RTL-ovog kulinarskog showa "Tri, dva, jedan - kuhaj", a danas nas oduševljava nas svojim dizajnerskim umijećem. Njezine šalice Chia Cups, čiji su zaštitni znak crne točkice i ručkice u boji zlata, na prvu su osvojile mnoge dame, ali i sve poklonike unikatnih rukotvorina. Filipa nam se predstavlja s njezinom drugom božićnom kolekcijom šalica, a otkrila nam je i što kao strastvena kuharica priprema za blagdanski stol.


Po čemu se nova linija blagdanskih šalica razlikuje od lanjske?

Ova je kolekcija zapravo nastavak prošlogodišnje koja je izazvala golemo zanimanje. Novo je što će biti dostupna svima preko našeg web shopa. Prošle godine mogle su se naručiti samo putem Instagram. S prodajem krećemo 1. prosinca, a sve do Božića ponudu ćemo kontinuirano obnavljati.

image

U ponudi božićne kolekcije su šalice u 12 različitih motiva.

FILIPA SORKO/CHIA CUPS

Koji su zimski motivi zvijezde ove kolekcije?

Svi koji dolaze iz prirode: borove grančice, imele, crvene bobice, borovi,... Osobno me sve to jako asocira na zimu i Božić, a naše neizostavne točkice u toj priči na kraju dođu kao snijeg. Boje su prave božićne: tamno zelena, crvena i zlatna. Zlatna ručkica, kao i sitni zlatni detalji na crtežima, šalicama daju baš taj neki poseban svečani i blagdanski izgled. Svaku liniju, svaki crtež crtam rukom, bez šablona, onako iz glave, tako da je svaki crtež drugačiji, poseban i pomalo nepravilan. Živim na selu, okružena planinama, borovom šumom i čempresima, koji u zimskom periodu imaju taj neki poseban šarm.

Koliko je različitih modela u liniji?

Ove godine imamo 12 različitih crteža. Sve su to varijacije na temu Božića i zime. Provlači se tu dosta sličnih motiva, samo su neke šalice primjerice sa crvenim a neke s crnim točkicama. Zajedno čine jako lijepu cjelinu. U božićnoj kolekciji su šalice u dvije veličine: srednjoj od 2 dl i u velikoj od 4 dl. U ponudi ćemo brojčano imati više onih velikih jer nam stiže vrijeme čajeva, kuhanog vina i tople čokolade, a naše velike šalice su idealne upravo za to.

image

Šalice iz božićne kolekcije dolaze u dvije veličine.

FILIPA SORKO/CHIA CUPS

O kojem rasponu cijena je riječ?

Kako je broj šalica u božićnoj kolekciji ograničen i samo ocrtavanje je kompleksnije od naših klasičnih šalica, njihova cijena je ponešto veća. Cijena velike božićne Chia šalice od 4 dl je 250 kn, a srednje od 2 dl je 220 kn. Naše regularne točkaste šalice su 180 kn velika, 150 kn srednja i 110 kn espresso.

Koja je vaša omiljena šalica?

Iz božićne kolekcije bi možda izdvojila one sa borićima i one sa imelama kao svoje favorite, no zaista se teško odlučiti.

image

Sve Filipine rukotvorine imaju prepoznatljivu zlatnu dršku na šalicama.

FILIPA SORKO/CHIA CUPS

Kako planirate provesti dolazeće blagdane?

Vjerojatno ćemo moj tim i ja sve do samog Božića biti u ateljeu i raditi na božićnoj kolekciji, a nakon toga ćemo se svi opustiti i provesti vrijeme sa svojim obiteljima i prijateljima, pripremati božićnu večeru, nadati se snijegu i kititi bor,... sve one tipične božićne stvari koje svi jedva čekamo i kojima se radujemo.

Koja su jela obavezna na vašem jelovniku u prosincu?

Kod mene su neizostavni klasici poput sarme, pečene domaće kobasice s kiselim kupusom, krpice s zeljem, sva ona malo teža i jača zimska hrana. Zima je i vrijeme finih toplih juhica i variva na žlicu, koji su kod nas češće na meniju zimi nego ljeti, a ništa ne prolazi bez začina poput cimeta, klinčića, muškatnog oraščića, zvjezdastog anisa…

image

Internetska prodaja božićne kolekcije započinje 1. prosinca. Nemojte reći da vas nismo obavijestili na vrijeme.

FILIPA SORKO/CHIA CUPS

Jeste li pripremili i neke nove recepte za vaš blagdanski stol?

Imam te svoje provjerene recepte kojih se volim držati svake godine, a tu i tamo ubacim nešto novo. Išleri po receptu s austrijskog dvora ili kolač sa kandiranim voćem i umakom od vanilije su već nekoliko godina na mojem božićnom repertoaru. A klasike poput pire krumpira začinim raznim dodacima kao što je vanilija, hren ili mak.


Čitajte i: Unikati od gline savršeno osvježavaju svaki prostor: Izrađuju ih talentirane keramičarke ‘novog doba‘

Linker
25. travanj 2024 16:22