neke nove lokacije

Blještavilo unatoč pandemiji: Evo što nas sve ove godine očekuje na Adventu u Zagrebu!

Simbol najveće blagdanske manifestacije u metropoli bit će igračke, a organizatori su otkrili i koje će lokacije biti ‘in‘, kakva će biti glazbena ponuda te koliko će biti kućica s gastronomskim delicijama.

Mnogi su se pitali kako će zbog pandemije izgledati ovogodišnji zagrebački Advent, no ako je suditi prema nedavno predstavljenom programu, blagdanskog blještavila, kulturnih događanja i vrhunskih delicija - neće nedostajati.

Višestruko nagrađivana manifestacija, koje će trajati od 27. studenog do 7. siječnja, održat će se na jedanaest lokacija u Donjem te četiri na Gornjem gradu, a program je toliko fleksibilan da se dio sadržaja u svakom trenutku može prebaciti u digitalni oblik.

S tim da oni koji neće biti osobno na zagrebačkom Adventu, a žele osjetiti njegov duh, događanja uvijek mogu pratiti na društvenim mrežama. Uz to što ima “zeleni” koncept održivosti i hibridnosti, posvećen je igračkama kao simbolu lijepih sjećanja i obiteljskog zajedništva.

image

Advent u Zagrebu

FOTOGRAFIJE: MEDIA.INFOZAGREB.HR

Tako će se na deset gradskih lokacija uz pomoć posebne aplikacije moći vidjeti virtualne igračke, a u prolazu Matice hrvatskih obrtnika organizirati izložbeno-prodajni prostor najljepših tradicijskih igračaka te prigodni program za djecu. To je ujedno i nova lokacija, kao i Strossmayerov trg, Mažuranićev trg, prolaz Oktogon, tunel Grič, plato Gradec te park Akademije likovnih umjetnosti, gdje će se po prigodnim cijenama prodavati umjetnička djela.

Čitajte i: Vodič za najbolje naslove na Interliberu: Od službene kuharice Harryja Pottera do vodiča kroz tantrički seks!

Bogata gastronomska ponuda

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović, direktorica Turističke zajednice Martina Bienenfeld te predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja Žakline Troskot su na predstavljanju adventskog programa u hotelu Sheraton govorili i o bogatoj gastronomskoj i glazbenoj ponudi.

Najavili su čak 14 glazbenih programa sa 129 koncerata - od nastupa pop zvijezda Damira Kedže, Mije Dimšić, Matije Cveka i Ante Gele na Zrinjevcu do klasičnih, jazz, soul i božićnih pjesama na Trgu bana Jelačića.

image

Advent u Zagrebu

FOTOGRAFIJE: MEDIA.INFOZAGREB.HR

Program Adventovo na Katarincu od četvrtka do nedjelje nudi glazbeni program uživo i nastupe DJ-a, a novitet je i Zagreb Jingle Mingles, u sklopu kojeg će pedesetak zagrebačkih ugostitelja pripremati svoje delicije na prigodno uređenim terasama. U Adventu sudjeluju i brojne kulturne udruge i institucije poput kazališta Gavella te Muzeja prekinutih veza i Muzeja čokolade, a zrakoplovne kompanije i HŽPP najavile su prigodne cijene karata. Generalni je zaključak da Grinč ipak nije ukrao Advent.

Linker
15. travanj 2024 11:07