Novi hit na malim ekranima

‘Clickbait‘ - mini serija koju ćete pogledati u jednom dahu! ‘Binge-watching‘ ovdje maksimalno dolazi do izražaja

Na pet milijuna pregleda umirem. Ovo je natpis na vizualu koji je najavio novu mini seriju Netflixove produkcije. Publika je oduševljena, a kritika - malo manje.

Početkom rujna na streaming platformu Netflix dolazi jedna od najiščekivanijih sezona u povijesti - radi se o petoj sezoni serije "La Casa de Papel". No to se iščekivanje može vrlo lako razbiti novom serijom Netflix produkcije koja će vas doslovce natjerati da iduću epizodu ne ostavite za sutra, već da vam je prijelaz na sljedeću epizodu bude, primjerice, odlazak na WC ili kratka šetnja psa. Riječ je o američko-australskoj mini seriji "Clickbait".

Dok neki pišu kako se radi o kriminalističkoj seriji koja je totalni klišej, drugi govore kako je ova serija potpuno drugačija i takvoj napetosti nisu svjedočili još od prve sezone serije "The Sinner".

image
Adrian Grenier kao Nick Brewer
NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA

Kad obiteljski čovjek Nick Brewer postane žrtva otmice u zločinu sa zlokobnim internetskim obratom, njegovi najbliži pokušavaju otkriti tko stoji iza toga i zašto. A dok je gledate, i vi postajete svojevrsni detektiv. Mozgate, kombinirate, uspoređujete i na kraju - možda i pogodite. Ili su svi sumnjivi ili nije nitko, no to je ono što je čar u ovoj seriji. Već se pomirite s izvjesnim krajem, kad ono, obrat. U glavnim ulogama su američka glumica Zoe Kazan koja tumači Piju, djevojku na koju se ne možeš osloniti i onu koja je sklona autodestrukciji, zatim Betty Gabriel, koja glumi Sophie, suprugu i brižnu majku kojoj sudbina u ovoj fazi života nije naklonjena te Adrian Grenier, odnosno Nick - markantan zavodnik koji u roku od nekoliko sati postaje najtraženiji kriminalac, ali i žrtva.

Čitajte i: Urnebes u zabitom mjestašcu: Filip Jurčić i Mirna Medaković u glavnim ulogama nove humoristične serije

Nick se odjednom na streaming platformi nalik YouTubeu pojavi s natpisom "pet milijuna pregleda i umirem" te natpisima "zlostavljam žene" i "ubio sam ženu". Internet svijet doslovce je poludio te intima naizgled skladne obitelji, jučer opterećene obiteljskim svađama koje nemaju povod niti svrhu, a danas ulovljene u bizaran virtualni svijet, postane svima dostupna.

image
Zoe Kazan kao Pia Brewer i Betty Gabriel as Sophie Brewer
NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA

Produkcija možda nije vrhunska, no poruka je nadasve jasna. Koliko društvene mreže mogu biti opasne, koliko nam je ugrožena privatnost te kako, misleći da to nije naša odgovornost, možemo biti sudionici nečega gdje indirektno ugrožavama tuđi život. Naravno, serija se oslanja na najgori mogući scenarij, ne treba sve gledati tako crno, no treba biti svjestan kako anonimnost gotovo da i ne postoji.

image
Serija ima osam epizoda.
NETFLIX/PLANET/PROFIMEDIA

Čitajte i: Izašao prvi službeni trailer za film 'Spencer': Pogledajte kako se Kristen Stewart snašla u ulozu Lady Di

Svaka od epizoda fokusira se na jednog lika i kroz njegov život malo po malo slaže cijelu priču i u konačnici odgovara na pitanje - tko je zapravo bio Nick. Redatelji serije su Tony Ayres i Christian Whrite, a produkcija je stajala 36 milijuna dolara. Na njoj je radilo više od 500 ljudi, a show je sniman u Melbournu u Australiji.

Linker
22. travanj 2024 16:15