GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Intrigantna autobiografija

Dave Grohl u memoarima otkriva naličje života rock zvijezde: Opisao i kako ga je pogodila smrt Kurta Cobainea

‘Pripovjedač - priče o životu i glazbi‘, naziv je knjige frontmena benda Foo Fighters koji se proslavio kao bubnjar legendarne grupe ‘Nirvana‘.

‘Pripovjedač - priče o životu i glazbi‘, naziv je knjige frontmena benda Foo Fighters koji se proslavio kao bubnjar legendarne grupe ‘Nirvana‘.

Ponekad zaboravim da starim. Moja vlastita glava i srce okrutno me varaju, nudeći mi lažnu iluziju mladosti pozdravljajući svijet svakoga dana kroz idealističan i nestašan pogled buntovnog djeteta koje sreću i divljenje pronalazi u najobičnijim, jednostavnim stvarima, riječi su s kojima je rock glazbenik Dave Grohl (52) započeo svoju autobiografiju “Pripovjedač - priče o životu i glazbi”.

Frontmen grupe Foo Fighters, koji se proslavio kao bubnjar u Nirvani, u autobiografiji se kroz niz prisjećanja osvrće na najbitnije dijelove svojeg života - od odrastanja u Springfieldu preko meteorskog uspona na valovima grunge glazbe do rock zvijezde koja bez problema puni stadione diljem svijeta, ali i najviše uživa u okružju svoje obitelji, supruge Jordyn Blum te kćeri Violet, Harper i Ophelije.

Uz sve dane slave, u knjizi, koju je objavila zagrebačka izdavačka kuća Rockmark, Grohl otkriva i detalje iz teških dana, a jedan od njih zasigurno je onaj kada je preminuo Kurt Cobain, pjevač i gitarist Nirvane.

image

Novi memoari Davea Grohla.

HARPERCOLLINS

Čitajte i: Dave Grohl priznao da misli na Kurta Cobaina cijelo vrijeme: ‘Nedavno sam ga sanjao‘

Najteži trenutci

- “Nema ga više, Dave...” Koljena su mi popustila i ispustio sam slušalicu dok sam padao na pod svoje sobe, prekrivajući lice rukama i plačući. Nema ga više. Sramežljivog mladog čovjeka koji mi je ponudio jabuku kad smo se upoznali na aerodromu u Seattleu više nema. Mog tihog, introvertiranog cimera s kojim sam dijelio stančić u Olympiji više nema. Oca punog ljubavi koji se svake večeri prije koncerta igrao u garderobi sa svojom prekrasnom kćeri više nema - napisao je Dave Grohl o trenutku kada je doznao za smrt svojega prijatelja.

Na gotovo 400 stranica obogaćenih brojnim fotografijama, uglavnom iz privatne arhive, Grohl je otkrio još niz intrigantnih detalja, koje će s guštom pročitati njegovi obožavatelji, ali i puki znatiželjnici koje zanima samo kako to izgleda život rock zvijezde koji je spreman proputovati pola svijeta kako ne bi razočarao kćer.

Čitajte i : Vitomira Lončar opisala kako izgleda život u potpunom lockdownu - ne smije izaći iz kuće 48 sati, ali dobiva besplatnu hranu

Linker
02. svibanj 2024 00:09