LORD OF THE RINGS/TWITTER
NOVE AVANTURE

Gotovo je snimanje prve sezone serije ‘Gospodar prstenova‘! Znamo datum izlaska prve epizode, a fotografija sa seta izgleda obećavajuće

Na avanture iz Međuzemlja morat ćemo pričekati do iduće godine, no prva fotografija sa seta to će iščekivanje učiniti još težim. Najskuplja produkcija i otkup televizijskih prava u povijesti imat će pet sezona, a radnja je smještena tisućljećima prije one u filmu ‘The Hobbit‘.

Na avanture iz Međuzemlja morat ćemo pričekati do iduće godine, no prva fotografija sa seta to će iščekivanje učiniti još težim. Najskuplja produkcija i otkup televizijskih prava u povijesti imat će pet sezona, a radnja je smještena tisućljećima prije one u filmu ‘The Hobbit‘.

Dragi obožavatelji i obožavateljice Tolkienove fantasy trilogije "Gospodar prstenova", za vas imamo fantastične vijesti. Ako ste već krenuli ovo čitati, molimo vas da prije nego što nastavite svakako udahnete nekoliko puta, za svaki slučaj sjednete na stolicu ili se primite za nekog dovoljno bliskog (nemojte za nepoznate jer znate kakva su vremena), a nije na odmet i da popijete pokoji gutljaj vode. Okej, ako ste sve to napravili, sad možete nastaviti ovo čitati. I da, molimo bez vrištanja.

Šalu na stranu jer radi se o ozbiljnim vijestima za sve ljubitelje, zaljubljenike, obožavatelje, ma kako god se nazivali, jer fantasy trilogija dobiva svoje nastavke u obliku serije. Znamo datum izlaska, znamo otprilike kako je izgledala barem jedna od tisuće scena, a ono najvažnije - znamo kad možemo pogledati prvu epizodu.

Detalji serije

Snimanje prve sezone serije u Novom Zelandu završeno je 2. kolovoza, a prva epizoda od osam na Amazonovom Prime Video streaming servisu prikazat će se 2. rujna 2022. godine, nakon čega će svakog tjedna izaći nova epizoda. Dakle, na avanture ekipe iz Međuzemlja morat ćete se strpiti nešto više od godinu dana. Ali, znate kako vrijeme leti...

"Nova avantura počinje", piše na službenom Twitter profilu serije. U nešto manje od 24 sata, tweet ima 88 tisuća proslijeđenih tweetova, 262 tisuće reakcija i više od 50000 komentara.

"Bojim se da ću biti opsjednut", "rasplakat ću se", "Bože, molim te da bude dobro", samo su neki od komentara. Radnja će se odvijati u vrijeme Tolkienove Second Age ere, tisućljećima prije događaja u romanu The Hobbit. U toj je eri Sauron stvorio kobni prsten, a trajala je 3441 godinu.

image
'The Hobbit' filmski set na Novom Zelandu.
STEPHEN BARKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Ne mogu dovoljno izraziti koliko smo svi uzbuđeni što ćemo našu globalnu publiku povesti na ovo i epsko putovanje kroz Međuzemlje! Naši talentirani producenti, glumci, kreativni i produkcijski timovi neumorno su radili na Novom Zelandu kako bi oživjeli ovu viziju koja izaziva strahopoštovanje", rekla je Jennifer Salke, voditeljica Amazonovih Studia. Inače, tim koji je radio na ovoj seriji sudjelovao je i na snimanju Igri prijestolja, Breaking Beda, Stranger Thingsa, Sopranosa...

Čitajte i: Lady Gaga oduševila, Jared fascinantan: Izašao je najavni video za 'House of Gucci' i najavljuje pravi spektakl

Voditelji i izvršni producenti J.D.Payne i Patrick McKay nakon završenog snimanja citirali su Bilba Bagginsa.

"Mislim da smo sada spremni da se upustimo u još jedno putovanje", rekli su te dodali kako im je bilo neopisivo zadovoljstvo živjeti i disati kao ljudi, odnosno hobiti, vile i mnogi drugi u Međuzemlju.

"Jedva čekamo da to iskuse i gledatelji", dodali su.

Amazon je otkupio prava na pet sezona, a ovo je ujedno i najskuplja produkcija u povijesti. Ukupan trošak svih sezona procjenjuje se na milijardu dolara. Usporedbe radi, trilogija Gospodar prstenova Petera Jacksona, stajala je 281 milijun dolara.

Čitajte i: Nakon 'Malih laži' stiže 'Devet potpunih neznanaca': I ovu seriju ćete obožavati zbog Oskarovke Nicole Kidman

Linker
26. travanj 2024 07:34