odlično!

Izašao službeni trailer jednog od najiščekivanijih filmova godine: Pogledajte što nas očekuje u filmu Spencer!

Službeni trailer uz zvuk pjesme Perfect Day Loua Reeda, donosi prikaz emocija s kojima se nosila princeza Diana prilikom borbe s teškim odlukama u vezi nesretnog braka s princom Charlesom.

Jedan od najočekivanijih filmova godine ‘Spencer‘ redatelja Pabla Larraína, koji se našao na popisu potencijalnih nominacija za Oscar 2022., internet je zapalio još početkom godine prvom fotografijom Kristen Stewart koja igra pokojnu princezu Dianu, a sada je stigao i službeni trailer.

Mnogi su se tada iznenadili koliko glumica koja se proslavila glavnom ulogom u serijalu "Sumrak", odjevena u karakterističan outfit Lady Di, nevjerojatno nalikuje na nikad prežaljenu princezu. U teaseru koji je nedavno izašao glumica izgovara samo dvije riječi, što nije bilo dovoljno obožavateljima koji su jedva dočekali čuti kako je Stewart "skinula" britanski naglasak.

Službeni trailer je vani

Čitajte i: Film o princezi Diani oduševio kritiku, smatraju ga kandidatom za Oscara, a Kristen Stewart je briljirala

U službenom traileru, ironično popraćenom pjesmom Perfect Day Loua Reeda, je pak sasvim jasno da se glumica odlično snašla u ulozi filma koji bi mogao opravdati sva očekivanja, a nečija i premašiti - barem ako je suditi prema riječima uvaženih filmskih kritičara koji su među prvima pogledali film na Venecijanskom filmskom festivalu.

Visoke ocjene filmskih kritičara

Američki filmski kritičar Owen Gleiberman za Variety je napisao kako je Kristen fantastična te da se u potpunosti preobrazila u lik. Brojni kritičari za američke medije naglasili su kako je Kristen kao Diana mnogo bolje ušla u lik nego glumica Naomi Watts koja ju je utjelovila u filmu iz 2013. godine.

"Vidjeli smo mnoge prikaze Diane, ali Larrain nam donosi nešto mnogo različitije, vrlo intimno, a opet otkrivajuće", napisao je filmski kritičar Pete Hammond za Deadline Hollywood Daily.

Čitajte i: Izašao prvi službeni trailer za film ‘Spencer‘: Pogledajte kako se Kristen Stewart snašla u ulozi Lady Di

Radnja se fokusira na tri dana u princezinom životu, u razdoblju kada je brak s princom Charlesom postao nepodnošljiv. Par je stigao na vikend uoči Božića na omiljeno imanje kraljice Elizabete II. - u Sandrigham, a neki su te prikaze usporedili s trilerom Stephena Kinga - "Isijavanje", samo što se ovdje radi o kraljevskoj verziji. Diana je na rubu histerije od samog početka, ranjiva, ima obrambeni mehanizam, a kako će na to i hoće li uopće reagirati kraljevska obitelj, to ćemo tek saznati.

image
Scena iz filma koji u kina stiže početkom studenog.
NEON AND TOPIC STUDIOS/FERRARI/PROFIMEDIA

Film u kina dolazi početkom 5. studenog.

Uz Kristen koja je mnoge iznenadila nevjerojatno vjerodostojnim "prerušavanjem" u princezu Dianu, u filmu glume i Jack Farthing kao princ Charles, a tu su i Sally Hawkins, Olga Hellsing kao vojvotkinja od Yorka te Niklas Kohrt kao princ Andrew.

Linker
16. travanj 2024 19:05