Tradicija i moderno

Najveći festival craft kulture: Samobor postaje pravo gastronomsko i glazbeno središte

Od ručno rađenog nakita do craft brodova, preko tradicionalnih igara gumi-gumi i pikulanja do ponude craft pivovara, proizvođača gina i vinarija, posjetitelji će kroz četiri dana moći uživati u raznim sadržajima.

U samom središtu bajkovitog Samobora održat će se festival posvećen kulturi rukotvorina - Samobor Craft Festivala. Ovoga proljeća grad podno Samoborskog gorja bit će domaćin novog izložbenog događanja, ujedno i najvećeg festivala malih zanata u Hrvatskoj.

image

U samom središtu bajkovitog Samobora održat će se prvo izdanje Samobor Craft Festivala.

PRESS

Posveta craft kulturi u središtu grada

Događanje nastavlja tradiciju poznatog Samoborskog proljetnog sajma, uz mnoštvo dodatnih sadržaja i još veći broj izlagača. Samobor Craft Festival na jednom mjestu će okupiti bogatu zanatsko-gastronomsku ponudu vrijednih i unikatnih rukotvorina te gastro užitaka, specifičnih ne samo za Samobor, već i za čitavu Hrvatsku.

Od etno nakita, lončarskih rukotvorina do craft brodova i igračaka, posjetitelji će se s ponudom moći upoznavati ugodnom šetnjom kroz središte grada, koje će pritom biti prigodno uređeno - događanje će se odvijati na mnogima omiljenim lokacijama posjetitelja grada Samobora, od Trga kralja Tomislava preko Ulice Mirka Kleščića do Trga Matice hrvatske.

Na svakom koraku bit će dostupna i brojna osvježenja, za što će brinuti domaće craft pivovare, proizvođači gina i rakija te vinarije, kao i ukusni zalogaji, od medenjaka i craft umaka do gastro proizvoda specifičnih za ovu regiju.

image

Posjetitelji Samobora će kroz četiri dana moći uživati u spoju tradicije i urbanog.

DAVOR ĐOPAR

Zabava za najmlađe uz craft igračke i tradicionalne igre

Posebno mjesto na festivalu imat će i Festival igračaka iz Ivanić-Grada, koji će ovom prilikom u Samobor doći u goste te posjetitelje, posebice one najmlađe razveseliti predstavljanjem interesantnih craft igračaka i brojnih pomalo zaboravljenih igara.

S ciljem poticanja roditelja i djece da što više vremena provedu zajedno u kreativnoj igri, uz izložbu unikatnih igračaka, program će uključivati i niz radionica i igraonica, poput izrade drvenih modela građevina i drvenih igračaka te radionicu oslikavanja platnenih vrećica, a bit će organizirana i natjecanja te prezentacije tradicionalnih igara, kao što su gumi-gumi, pikulanje, polupani lončići, utrka drvenih konja…

Bogat glazbeni program

Uz cjelodnevni izložbeni i gastro program, Samobor Craft Festival će u svom premijernom izdanju na pozornici smještenoj na glavnom gradskom trgu ugostiti i Vojka V, Bore Balbou, BluVinil, Silente, Urban&4 i Porto Morto.

image

Posebno mjesto na festivalu imat će i Festival igračaka iz Ivanić-Grada.

ZORAN OZETSKI

U organizaciji Grada Samobora i Turističke zajednice grada Samobora, festival će posjetiteljima ponuditi upoznavanje s bogatstvom domaće zanatske i gastro ponude, u kojoj će biti naglašen njen craft karakter, što će uključivati i praktične demonstracije te radionice za velike i male, dok će u večernjim satima uživati uz koncerte prepoznatljivih imena domaće glazbene scene.

Svečano otvorenje Samobor Craft Festivala je u četvrtak, 21. travnja u 18 sati, nakon čega će uslijediti glazbeni program. Do nedjelje 24. travnja, festival će s izlagačkom i gastro ponudom biti otvoren od 10 sati ujutro, dok će glazbeni programi započinjati u 19 sati u petak i subotu te u 18 sati u nedjelju.

Linker
15. travanj 2024 12:14