gluma prije politike

Netflix se dokopao prava: Pogledajte predsjednika Ukrajine u ulozi života

Volodimir Zelenski postao je poznat širom svijeta nakon ruske invazije na Ukrajinu, ali i zbog činjenice da je prije ulaska u politiku bio glumac i komičar.

Prije nego je postao predsjednik Ukrajine, Volodimir Zelenski bio je uspješan glumac i komičar. No, ako niste bili u mogućnosti pogledati neke serije u kojima je glumio, sada to možete. Naime, Netflix je počeo ponovno emitirati TV seriju Sluga naroda koja je Zelenskom pomogla u predsjedničkoj kampanji.

Riječ je o političkoj satiri iz 2015. u kojoj Zelenski glumi srednjoškolskog profesora povijesti koji postaje ukrajinski predsjednik nakon što njegov govor o korupciji u vladi postane viralan.

Zbog rata u Ukrajini Zelenski je postao poznat u cijelom svijetu te su ga mnogi željeli pogledati u ulozi koja ga je proslavila.

image

'Sluga naroda' je prvi put emitirana u Ukrajini 2015.

AFP/PROFIMEDIA

"Imamo puno, puno posla. Diljem svijeta ljudi nas traže prava za prikazivanje“, rekao je suvlasnik Eccho Rightsa, Nicola Soderlund, u svom uredu u švedskoj prijestolnici. Brojne televizijske kuće tako su požurile otkupiti prava za seriju, baš kao i Netflix koji je prepoznao njezinu važnost.

Čitajte i: Život je kopirao umjetnost: Svi žele pogledati seriju u kojoj Zelenski glumi predsjednika Ukrajine

"Na neki način to je čin solidarnosti s Ukrajinom, a u isto vrijeme i znatiželja - želite vidjeti tko je to“, kazao je Soderlund o Zelenskom. "Ručao sam s njim u Kijevu. Imao je sve te lude i smiješne ideje", prisjetio se Šveđanin koji nije ni slutio da će Zelenski postati glavna meta ruskog predsjednika Vladimira Putina.


Najveća podrška Zelenskom je njegova supruga Olena i njihova djeca kći Oleksandra i sin Kiril. Predsjednik je 1997. s grupom istomišljenika osnovao komičarsku grupu Kvartal 95 s kojom je od 2003. nastupao na televiziji.

image

Ukrajinski predsjednik sa suprugom, kćeri Oleksandrom i sinom Kirilom.

AFP

Glumio je u ruskim i ukrajinskim filmovima poput "Ljubav u velikom gradu" i "Uredska romansa", ali i u satiričnoj povijesnoj drami "Rzhevsky protiv Napoleona" u kojoj je glumio slavnog francuskog vojskovođu i cara.

Linker
16. travanj 2024 15:25