što gledati?

Od stvarnih događaja do napete fikcije: Uzbudljive TV serije za opušten vikend

U potrazi ste za novim serijama? Ne tražite dalje! Od razvoda kojeg je Oprah nazvala 'najprljavijim u Americi' do lude satire s Gwyneth Paltrow, donosimo preporuke među kojima ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

U moru TV serija danas je zaista teško u kratkom roku odabrati onu zbog koje ćemo jedva čekati svaku novu epizodu te biti tužni kada napokon završi.

Nakon kratke proljetne stanke zbog svjetske pandemije, streaming servisi ponovno su zaživjeli u punom sjaju, a brojne popularne serije krenule su s novim sezonama.

Donosimo pet preporuka za serije koje će vas sigurno oduševiti!

Ako volite dramu i serije snimane po istinitim događajima...

"Dirty John", druga sezona

Dok prva sezona prati nevjerojatnu priču o muškarcu koji se lažno predstavljao usamljenim, bogatim ženama i uvlačio se u njihove živote kako bi se dokopao novca, tema druge sezone serije "Dirty John" je razvod. U 'Dirty John: The Betty Broderick Story', Amanda Peet maestralno glumi Amerikanku Betty koju suprug Dan (Christian Slater) ostavlja zbog svoje tajnice te joj za vrijeme razvoda bahatim ispadima zagorčavao život. Betty se počinje boriti, a pritom gubi doticaj s realnošću, a priča završava krvavo - dvostrukim ubojstvom Dana i njegove ljubavnice, zbog čega je Betty osuđena na 32 godine u zatvoru. Radnja se proteže od šezdesetih, kad su se Betty i Dan zaljubili pa sve do osamdesetih kad je krenuo razvod kojeg je Oprah nazvala 'jednim od najprljavijih u američkoj povijesti'.

Ako želite da vam se koža naježi...

"The Sinner", treća sezona

Oni koji su gledali fantastičnu prvu sezonu serije "The Sinner" s Jessicom Biel u glavnoj ulozi, znaju da je riječ o napetom, mračnom trileru punom neočekivanih obrata. Uz detektiva Ambrosea, koji je jedini stalni glavni lik, svaka sezona prati novi slučaj pa se može pratiti zasebno, a u najnovijoj, koja je nedavno izašla na Netflixu, centralnu ulogu igra Matt Bomer. Radnja prati Jamieja Burnsa, omiljenog i simpatičnog profesora, koji sa suprugom iščekuje dijete i živi naizgled mirnim životom. Nakon prometne nesreće u koju je upleten, traži pomoć detektivna Ambrosea, a gledatelji kreću na uzbudljivu vožnju.

Ako volite serije nabijenu strašću, drogom i nasiljem...

"White Lines"

Prije 20 godina DJ Axel Collins i njegova tri najbolja prijatelja napustili su Manchester i zaputili se na Ibizu gdje su stvorili pravo carstvo clubbinga i zabave prije nego je Axel misteriozno nestao. Nakon svih tih godina, nađeno je mumificirano tijelo nestalog DJ-a, a njegova sestra stiže na otok kako bi riješila misterij. Seriju je kreirao popularan španjolski televizijski producent, tvorac hit serija 'La Casa De Papel' i 'Locked Up'.

Za dašak nostalgije uz dobar ritam...

"American Soul", druga sezona

Serija 'American Soul' prati nastanak legendarne emisije Soul Train, a druga sezona fokusirana je na priču Dona Corneliusa, voditelja koji je zaslužan za stvaranje tog fenomena pop kulture. Drama, strast, prevare, tužni i sretni trenuci izmjenjuju se s plesnim scenama, uz obilje hitova koje će prepoznati svi ljubitelji glazbe sedamdesetih.

Ako želite dobru zabavu i finu estetiku...

The Politician, druga sezona

Sve koji vole rad Ryana Murphyja (Glee, Scream Queens, American Horror story...) oduševit će serija 'The Politician' s Gwyneth Paltrow u jednoj od glavnih uloga. Serija prati nadobudnog školarca Paytona Hobarta koji od malih nogu želi postati predsjednik Amerike. Na putu do ostvarenja svojih ciljeva natječe bori za mjesto predsjednika studentskog vijeća, a u drugoj sezoni i za mjesto senatora u New Yorku. Njegovi suparnici sve su samo ne predvidljivi pa je serija puna obrata i podvala, uz puno ironije i satire.

Linker
16. travanj 2024 01:00