BINGE-WATCHING

Serije i filmovi za vikend u zatvorenom i klimatiziranom: Donosimo novitete koje ćete gledati u dahu

HBO i Netflix, dva najpopularnija streaming servisa u lipnju imaju bogat izbor filmova i serija za svačiji ukus. Donosimo nekoliko prijedloga za nadolazeći vikend.

Niže temperature i najavljeno zahlađenje za vikend svima će omogućiti da nakratko odahnu od nesnosnih vrućina. Vjerujemo da ste slušali preporuke struke ovih dana o što manjem izlaženju iz domova, a u slučaju da u tom raspoloženju želite ostati i za vikend, mi znamo na koji se način zabaviti. Donosimo nekoliko serija, filmova i showova uz koje ćete se nasmijati, zabaviti, ali i inspirirati.

Elite

U svinju 2020. godine Netflix je službeno potvrdio kako je u tijeku snimanje četvrte sezone serije španjolskog govornog područja Elite. Mnogi ističu kako je serija sjajan spoj "Tračerice" i "Slatkih malih lažljivica", a zasigurno će vas vratiti u bezbrižne srednjoškolske ili pak studentske dane. Netflix se u ovoj sezoni pozdravio s nekim likovima koje su gradili u protekle tri, a već su prošle godine najavili novu ekipu privatne škole. U pitanju su Manu Rios, Carla Díaz, Martina Cariddi, i Pol Granch, novi đaci oko kojih se ravijaju novi zapleti i drame, ne baš previše karakteristični za srednjoškolsko obrazovanje današnjih vršnjaka. Pridružit će se stalnim likovima Samu, Guzmanu, Rebeci, Anderu, Omaru i Cayetani. Serija se bavi klasnim razlikama, ravnopravnosti spolova, rasnim problemima, vršnjačkim nasiljem, bullyingom i mobingom.

Fatherhood

Fatherhood, odnosno “Očinstvo” u glavnoj ulozi s Kevinom Hartom redatelja Paula Weitza film je inspiriran stvarnim događajima. Mladi otac koji je ostao udovac bori se sa sumnjama, strahovima, tugom i prljavim pelenama kad odluči sam se brinuti o svojoj kćeri. Drame koje proživljavaju svi roditelji u prvim mjesecima sa svojom bebom, na humorističan način prikazuje se u ovom filmu. Priča je bazirana na memoarima iz 2011. godine pisca Matthewa Logelina, Two Kisses for Maddy: A Memoir of Loss and Love. Film je u kinima trebao izaći sredinom travnja prošle godine, no pandemija je sve stavila na čekanje.

Too hot to handle

Kako i sam naziv showa nalaže, previše je vruće da biste izdržali. Ultimativni trash, onaj osjećaj susramlja kad gledate, ali beskrajno zabavno pogotovo za popodneva u kojima vam je jedini cilj zaleći i jednim okom pratiti sadržaj na televiziji. Usred pandemije Netflix je prošle godine na svojem streaming servisu objavio novi show "Too hot to handle" - i zapalio internet. Radnja je slična kao i u britanskom showu "Love Island". Jedino pravilo na rajskom otoku, gdje se natjecatelji cijele dane minglaju u badićima je - ne zgriješiti bludno. U slučaju da se to dogodi, od ukupnog novca oduzima se određen iznos, a svaka bludna radnja ima svoju cijenu. Cilj je ohrabriti natjecatelje da se povežu na emocionalnoj i intelektualnoj razini. Hoće li deset super zgodnih samaca uspjeti u tome? Svakako ćemo saznati u novoj sezoni ovog kontroverznog showa.

Istrijebite sve divljake

„Istrijebite sve divljake“ putovanje je kroz vrijeme koje otvara oči i nudi prodoran pogled na povijest europskog kolonijalizma u Africi i Americi. Revolucionarna serija istražuje trajni utjecaj eksploatacije i genocida na društvo danas, pomičući granice tradicionalnog dokumentarnog filma utkavši osobno putovanje redatelja Raoula Pecka („Ja nisam tvoj crnac“) u najmračnije sate čovječanstva u insceniranim prizorima u kojima glumi Josh Hartnett („Pearl Harbor“). U četirima epizodama Peck dekonstruira stvaranje i maskiranje povijesti, zadire duboko u ideologiju bjelačke nadmoći i izaziva publiku da preispita samu ideju o tome kako se povijest piše.

Betty II

Buntovne, mlade, zaljubljene u skate kulturu. HBO-ova nova serija od šest epizoda „Betty“ prati raznoliku skupinu mladih žena koje se snalaze u pretežno muškom svijetu skejtbordinga u New Yorku. Oko njihovih različitih karaktera stvara se priča. Samouvjerena i odana, Janay je jake volje i tvrdoglava na načine koji joj i pomažu i škode. Honeybear je tiha oluja. Njezin drastičan stil je varka; oklop koji nosi kako bi skrila svoje emocionalne borbe. Kirt je ljubavnica (prema damama), borac (prema ostatku svijeta) i malo dijete u tijelu žene. Najzabavnija je osoba na svijetu, ali čak i da je toga svjesna, ne bi je bilo briga. Indigo je pak snalažljiva prevarantica zarobljena u tijelu propale studentice umjetnosti. Na rubu grupe je Camille, oprezna, pronicljiva, inteligentna i nezgrapna.

Linker
16. travanj 2024 08:23