Prestižna nagrada

Sjedi, odličan: Drugu godinu za redom najbolji učitelj na svijetu je zagrebački profesor

Za vrijeme svog boravka u Dubaiju preofesor Dejan Nemčić je svojim učenicima održao online nastavu s vrha Burj Khalife.

Profesor iz Zagreba Dejan Nemčić vratio se iz Dubaija gdje je primio dvije nagrade: "Učitelj godine 2021." čime je potvrdio status najboljeg učitelja na svijetu te "Ambasador Global Teacher Award" koji je primio kao jedini učitelj iz ovog dijela Europe.

Global Teacher Award, jedna je od najvažnijih obrazovnih organizacija na svijetu sa sjedištem u Indiji, New Delhi, a u sklopu dodjela nagrada održala je obrazovnu konferenciju. Profesor Nemčić je na konferenciji prezentirao svoj način rada i sve svoje projekte zbog kojih je i dobio nagradu. “Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, naše obrazovanje, moju školu Ive Andrića u Sopotu i moje učenike. Imao sam čast održati i govor, a nakon što su mi nagrade dodijeljene, kratko sam se obratio publici: 'Živim svoje snove, molim vas nemojte me nikad probuditi!'”

image

Dejan Nemčić na vrhu Burj Khalife.

PRIVATNA ARHIVA

Pozvan je i na Expo izložbu 2022. gdje je 19. ožujka na Hrvatskom paviljonu držao govor, predavanje i prezentaciju o tome kako je nagrada za najboljeg svjetskog učitelja stigla u jednu malenu Hrvatsku, i druženje s našim ljudima, delegatima i ostalim učiteljima svijeta.

"Želio bih zahvaliti cijelom timu hrvatskog paviljona na Expo izložbi u Dubaiju, koji su do detalja organizirali predavanje gdje sam imao priliku reći zašto smo dobili nagradu najboljeg učitelja svijeta. Dvorana u paviljonu se ubrzo napunila, što našim iseljenicima koji žive u Dubaiju, što turistima koji su se našli na Expo izložbi. Bio je ovo posebno emotivno predavanje, u kojem smo svi na kraju pustili suzu radosnicu, jer je u prvi plan isplivala ljudskost, životne vrijednosti zahvalnosti, i naše humanitarne priče diljem svijeta s naglaskom na Afriku", kazao je povodom gostovanja na Expo izložbi profesor Nemčić.

image

Dejan Nemčić na dodjeli Global Teacher Award.

PRIVATNA ARHIVA

Nezaboravno iskustvo

Boravak u Dubaiju posebno će pamtiti njegovi učenici 6B razreda Osnovne škole Ive Andrića u zagrebačkom Sopotu. Naime, profesor Nemčić je u sklopu svog projekta "Uživo sa svih kontinenata" održao predavanje s najviše zgrade na svijetu, Burj Khalife.

Čitajte i: Netflix se dokopao prava: Pogledajte predsjednika Ukrajine u ulozi života

"Sve se poklopilo tog sunčanog dana. Internet je bio brz, zaštitari u Burj Khalifi dobro raspoloženi i učenici spremni na još jedno moje predavanje. Ispričao sam učenicima priču kako se Dubai razvijao te kako ovdje ljudi žive", rekao je profesor Nemčić.

image

Proglašen je i za Ambasador Global Teacher Award.

PRIVATNA ARHIVA

Učenici su imali prilike vidjeti ljepote Dubaija s najvišeg vrha, a posebna atrakcija je bila karta svijeta s umjetnim otocima. Želja mu je bila da učenicima kroz javljanje uživo pokaže svoj put, da putuju s njim virtualno i da su dio njegove priče.

"Ovo je definitivno bio vrhunac našeg projekta 'Uživo sa svih kontinenata', projekta kojeg 10 godina provodimo u nastavi geografije. Do sada uvijek su nam se uživo na sat geografije javljali naši iseljenici, a sada smo malo zamijenili uloge pa sam im se osobno javio kao njihov učitelj geografije sa 148 kata najviše zgrade na svijetu i održao uživo predavanje s nevjerojatne Burj Kalife. Učenici su me nekoliko puta prekidali pljeskom za pothvat koji smo napravili, a za mene je to bio jedan od najemotivnijih trenutaka u nastavničkom poslu", zaključio je ovaj izvanredan profesor.

image

Dejan Nemčić proglašen je za 'Učitelj godine 2021'.

PRIVATNA ARHIVA
Linker
06. travanj 2024 01:18