Gabi Novak
 Željko Puhovski / Zeljko Puhovski / CROPIX
Legenda u MSU-u

Večer s Gabi Novak: Zabava je zagarantirana uz animirane filmove i raritetne glazbene brojeve

Muzej suvremene umjetnosti u prostoru izložbe "Od imaginacije do animacije: šest desetljeća Zagreb Filma", organizira večer s prvom damom hrvatske zabavne glazbe.

Povod razgovoru s Gabi Novak javnosti je malo poznati podatak da je ova diva domaće glazbene scene na različite načine i sama sudjelovala u svjetskim postignućima Zagreb filma, čiji produkcijski uspjesi, koji uključuju i nagradu Oscar filmu "Surogat" Dušana Vukotića, u Hrvatskoj do danas nisu nadmašeni.

Tijekom susreta s Gabi Novak, u sklopu izložbe prikazivat će se animirani filmovi "Susret u snu" (1957.) i "Inspektor se vratio" (1959.) za koje je ova zvijezda dala glas, te slušati gramofonske snimke davnih, raritetnih glazbenih brojeva u njezinoj interpretaciji.

Malo je poznato da je Gabi Novak i prije početka svoje glazbene karijere surađivala sa Zagreb filmom kao mlada grafičarka, koja je netom završila Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, radila je koloriranje celova i crtanje faza pokreta na više projekata ove tvrtke u trenucima u kojima se pripremala njezina svjetska ekspanzija, da bi se kasnije okušala i kao scenografkinja.

zagreb,200604
izbor za mrs globe hrvatske,dedic i gabi novak
foto jurica galoic
-ziv-
jurica galoic
Gabi s pokojnim suprugom Arsenom Dedićem.

Gabi Novak rođena je u Berlinu, a živi u Zagrebu. Osim višedesetljetne izuzetno plodne suradnje sa suprugom Arsenom Dedićem, nastupila je i u duetu s Louisom Armstrongom, jednim od najvećih svjetskih jazz trubača i pjevača. Dobitnica je dvije nagrade Porin – 2003. godine za najbolju žensku vokalnu izvedbu za album "Pjesma je moj život" i 2006. godine za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj glazbi.

Izložba je otvorena do 31. listopada 2020., a zbog propisanih epidemioloških mjera, broj posjetitelja koji mogu sudjelovati na razgovoru je ograničen na 40. Svoje mjesto možete rezervirati na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , uz sljedeće podatke: ime i prezime, vaš kontakt broj i e-mail.

Čitajte i:

Grand Prix ovogodišnjeg Animafesta dobio je njemački film redateljice Shoko Hara

Filmske večeri u Močvari: Nakon projekcija filmova posjetitelji s autorima mogu diskutirati

Klasici u novom ruhu: Stigle su Zlatne Andersenove bajke u raskošnom izdanju

Premijera nove predstave 'Par - Nepar' prvi put se postavlja na neku zagrebačku pozornicu

Linker
11. travanj 2024 22:35